Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Homeopathie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Homeopathie en krijg online een antwoord van de specialist in Homeopathie

Zelf een vraag over Homeopathie? Klik hier.
Meer vragen over Homeopathie.
De huidige beheerder van de rubriek Homeopathie:
Naam: Bianca Wezenberg
Bedrijf: Praktijk voor klassieke homeopathie
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Bianca Wezenberg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HomeopathieVragen over Homeopathie via RSS. Klik hier.
RSS over Homeopathie op jouw website?Vragen over Homeopathie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HomeopathieVragen over Homeopathie via E-mail. Klik hier.

een geneesmiddel nooit herhalen in lagere potentie

[Gesteld op: 29-04-2010]

Toelichting:
Dat is mij steeds op het hart gedrukt in de cursussen die ik volgde. Op die manier zou men een zogenaamde geneesmiddelenproef doen, m.a.w. de symptomen van het middel opwekken. Wat nu met Natr. Mur., of keukenzout? Men kan toch nooit volledig zoutloos eten, zeker met het verlof voor de deur (hotel). Is dit misschien te omzeilen door na Natr. Mur. een 'onschuldig' middel te nemen zodat deze Natr. Mur. niet meer het laatste middel is? Of gaat mijn fantasie te ver? Ik ben zeer dringend op zoek naar enige praktische oplossing hiervoor. Ik heb het middel jaren geleden ingenomen, gevolgd door een lumbago. Hierdoor werd direct besloten dat dit een fout middel was. Waarschijnlijk is toen het voorgaande gebeurd, want ik ben ondertussen alleen maar zekerder geworden van de juistheid hiervan. Men zou bijvoorbeeld dan ook geen soep uit blik of enig ander bereid gerecht meer kunnen eten, of bereide vleeswaren e.d. Hoe los ik dit op aub?
Antwoord:

Ik zal uw vraag in een aantal stappen beantwoorden.

Ten eerste is er een wezenlijk verschil tussen een homeopathische verdunning (potentie) en een natuurlijke stof, in uw vraag keuken zout waarvan het homeopathische geneesmiddel natrium muriaticum gemaakt wordt. Ongeacht welke potentie u gebruikt of gebruikt heeft kunt u gewoon zout op uw eitje of andere etenswaren doen. Dat heeft geen enkele invloed op het geneesmiddel. En ook niet voor uw gezondheid zolang u dat met mate doet.
Evenzo kunt u gerust een kopje brandnetelthee drinken en het geneesmiddel urtica urens gebruiken. Dat zijn twee verschillende grootheden.

Dan de geneesmiddelproef.
Een geneesmiddelproef komt tot stand door het homeopathische geneesmiddel steeds in dezelfde potentie opnieuw in te nemen. dus laten we zeggen C12 en die gedurende een aantal dagen steeds opnieuw in te nemen. Dan gaat men het geneesmiddelbeeld van het ingenomen middel vertonen (voorover de proefpersoon gevoelig is voor het betreffende geneesmiddel).
Het innemen van een andere potentie geeft geen geneesmiddelproef. Wel kan het innemen van een lagere potentie tot gevolg hebben dat u een geneesmiddel verergering krijgt maar dat hoeft niet. Hahnemann (de grondlegger van de homeopathie) heeft in zijn casusboeken verschillende malen potentie reeksen beschreven die dalend waren. bijvoorbeeld van C12 naar C11 naar C10 enzovoort. Soms is dat de juiste manier om een patiënt van zijn klachten af te helpen. Je moet echter asl homeopaat wel precies weten wat je doet en waarom anders kan het vervelende verschijnselen geven voor de patiënt. Dit is niet iets om op eigen houtje te gaan doen.

Dan uw reactie op de natrium muriaticum.
Het kan heel goed zijn dat natrium voor u het juiste middel was en er toch een lumbago te voorschijn kwam. mogelijk heeft u al eerder in uw leven dergelijke verschijnselen gehad. dan kan een geneesmiddel een dergelijke oude kwaal weer naar de oppervlakte brengen, die vervolgens meestal makkelijk en snel te genezen is of uit zichzelf snel weer verdwijnt.
Daarnaast kan het ook een stom toeval zijn dat die lumbago optrad, die ook was gekomen zonder het middel.
Of het kan zijn dat de natrium u in beweging heeft gezet (op mentaal/emotioneel én fyziek niveau) waarbij de lumbago een bijkomend effect was. 
men kan alleen concluderen dat een geneesmiddel fout is als het niets doet. Een geneesmiddel kan wel iets doen maar niet de genezende reactie geven waarop men inzet. Dan zit het middel in de buurt maar is net geen similium.

Kortom u kunt gelijk hebben dat het wel een passend middel is. en u kuint het, in om het even welke potentie dan ook, opnieuw innemen.
Echter natrium muriaticum is een diepwerkend geneesmiddel. Daarom adviseer ik u het niet in te nemen zonder de begeleiding van een vakkundig homeopaat.

succes

Franc Müller

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan een geneesmiddel nooit herhalen in lagere potentie:

jankende hond
      [Gesteld in Huisdieren]
2007-10-29 10:44:01
Ik gebruik Aurum met. D30 tegen angst en depressie
      [Gesteld in Homeopathie]
2009-01-14 10:39:23
celzout kalium phosphoricum
      [Gesteld in Homeopathie]
2009-01-25 13:51:09
wilt u mij helpen met deze vragen?
      [Gesteld in Homeopathie]
2009-06-17 16:23:14
Zijn alle middelen betrouwbaar?
      [Gesteld in Homeopathie]
2010-07-17 11:00:21

Gemiddelde score Homeopathie: 8.5 (92x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258146
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+