Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden » Hondengedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hondengedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Hondengedrag

Zelf een vraag over Hondengedrag? Klik hier.
Meer vragen over Hondengedrag.
De huidige beheerder van de rubriek Hondengedrag:
Naam: Elaine
Bedrijf: 4footers for 2footers
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Elaine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondengedragVragen over Hondengedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Hondengedrag op jouw website?Vragen over Hondengedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondengedragVragen over Hondengedrag via E-mail. Klik hier.

Mijn hondje (Cavalier King) eet slecht

[Gesteld op: 27-04-2010]

Toelichting:
Als ik een bakje voer neerzet "vraagt"hij om toestemming en gaat bij zijn bak liggen ´n de aanval" Als ik dan bij hem kom, vliegt hij eropaf en gaat boven zijn bak staan en begint hevig te grommen. Dit kan hij uren volhouden. Krijg ik de kans om zijn bak weg te halen is zijn bui ook meteen over.Als ik hem brokje voor brokje voer eet hij wel. Dit gebeurd ook met speeltjes. Zijn touw gaat al iets beter maar ik moet wel stevig opletten voor als hij weer agressief gaat reageren. Over het algemeen is het een scheet van een beestje en kruipt ook veel op schoot (ben zelf invalide)en is dan heel leif en slijmeig. Wat kan ik doen dat hij niet zo agressief reageert en gewoon gaat eten. Met deze bui is het een kompleet monster en gaat vreselijk te keer.
Antwoord:
In de roedel eet de hoogste hond in de hiërarchie het eerst. Daarna volgen de anderen, al naar gelang hun positie in de hiërarchie. De laagst geplaatste hond eet het laatst.
Wanneer ik de honden van mijn roedel te eten geef, krijgt elke hond een eigen bak. Een hond die een hoge positie in de hiërarchie bekleedt kan - na zijn eigen bak te hebben leeg gegeten - ongestraft eten uit de bak van een lager geplaatste hond. Omgekeerd is het zo dat wanneer een lager geplaatste hond uit de bak van een ranghogere wil eten, hij onmiddellijk en fel wordt gecorrigeerd. Dit verschijnsel, het verdedigen van de eigen bak met voer, noemen wij baknijd.
Wij zijn de hoogste in de hiërarchie. Onze hond komt op de laagste plaats. Wij moeten dus ongestraft de bak van onze hond kunnen weghalen. Staat de hond dit niet toe, dan heeft hij een ander idee van zijn plaats in de hiërarchie dan wij hem hebben toebedacht en dient hij te worden gecorrigeerd. Baknijd van de hond ten opzichte van de menselijke gezinsleden is een zeer ongewenst en kwalijk verschijnsel. Het werkt een ongewenste dominantie van de hond in de hand en zal hem - zeker bij de personen ten opzichte van wie hij baknijd vertoont - uiteindelijk onhandelbaar maken. Wij kunnen het verschijnsel baknijd voorkomen door regelmatig de voederbak van de hond weg te halen terwijl hij eet. Wij moeten onze hand in zijn voederbak kunnen leggen zonder dat hij ingrijpt of protesteert. Gedraagt de hond zich rustig, reageert hij teleurgesteld maar gelaten, dan belonen we hem uitbundig en laten hem verder eten. Deze oefening - zeker in het begin - regelmatig herhalen.
Vertoont de hond baknijd ten opzichte van jou of je gezinsleden (roedel), dan betekent dit dat het hem niet goed duidelijk is welke plaats hij in de hiërarchie inneemt. Begint de hond te grommen of zelfs te bijten zodra jij met je hand in de buurt van de bak komt, dan spreek je hem bestraffend toe en laat je hem - op een meter of twee afstand van de bak - zitten of liggen. Zodra hij dit commando opvolgt is hij vreselijk braaf. Nu geef je de bak terug en herhaal je de oefening één keer. De daarop volgende dagen herhaal je de oefening. Zodra de hond in de gaten heeft dat hij jou moet toestaan aan zijn bak te komen, is hij ontzettend braaf en beloon je hem uitbundig. Ook helpt het, als je de voerbak steeds op een andere plaats zet. Door de verandering zal hij in de war raken, en hoeft hij zijn vaste plaats (voerbak)  ook niet te verdedigen. Heel veel succes, mvg elaine
Beantwoord door:
elaine
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Mijn hondje (Cavalier King) eet slecht:

geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
oudst zoon bang voor puppy
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-12 11:37:47
Hoe kan ik mijn piepende/huilende hondje helpen?
      [Gesteld in Bachbloesem Dieren]
2009-10-07 12:13:09
Nieuwe hond bijt soms 1 van de andere honden
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-12-01 16:58:43
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Hondengedrag: 8.3 (3198x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+