Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Seksualiteit
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Seksualiteit en krijg online een antwoord van de specialist in Seksualiteit

Zelf een vraag over Seksualiteit? Klik hier.
Meer vragen over Seksualiteit.
De huidige beheerder van de rubriek Seksualiteit:
Naam: Rene de Jong
Bedrijf: Nvt
Reactiesnelheid: 51 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Rene de Jong vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over SeksualiteitVragen over Seksualiteit via RSS. Klik hier.
RSS over Seksualiteit op jouw website?Vragen over Seksualiteit op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over SeksualiteitVragen over Seksualiteit via E-mail. Klik hier.

Ben ik nu zwanger? MAP en toch overtijd.

[Gesteld op: 26-04-2010]

Toelichting:
Mijn laatste menstrautie startte op 18 maart en duurde ongeveer 5,6 dagen,zoals gewoonlijk. ik ben altijd heel regelmatig ongesteld, je kunt de klok er bijna op gelijk zetten. in het weekend van 27/28 maart heb ik een moring after pill genomen ivm ´voor het zingen de kerk uit- seks´. ik werd donderdag 1 april wéér ongesteld en dit duurde ongeveer tot 5 april. vanaf die tijd ben ik niet meer ongesteld geweest. ik heb na die tijd wél weer ´voor het zingen de kerk uit-seks´ gehad met mijn vriend, en hij is 1keer in mij klaargekomen omdat we dachten dat ik tóch die dag of d edag erop ongesteld moest worden, dat zou dan 19 f 20 april zij geweest. maar afgelopen vrijdag realiseerde ik me opeens dat ik echter rond 15 april al ongesteld had moeten worden. (op internet stond dat je gewoon op je normale tijd ongesteld moet worden na een MAP). ik heb gisteren, 24 april, een zwangerschapstest gedaan maar die was negatief. ik ben nog steeds niet ongesteld.heb wel al last van hoofdpijnen en moeheid sinds een week en steken in mijn onderbuik. stelt de MAP de ongesteld uit of ben ik misschien toch zwanger?????
Antwoord:

Beste mevrouw,

U heeft een regelmatige cyclus zegt u (28 dagen?). Op 18 maart was u ongesteld. Op 1 april was u weer ongesteld. Dit dus na 14 dagen, waarschijnlijk door de morning after pil. Hierdoor is de nieuwe cyclus is begonnen op 1 april. Nou is het niet helemaal duidelijk hoe lang deze nieuwe cyclus duurt, omdat uw lichaam door de morning after pil wel een opdonder heeft gehad. Maar als deze 28 dagen duurt, zou u dus 29 april, deze week dus ongesteld moeten worden. 19 april, is op dag 19 van uw cyclus, als ook deze cyclus 28 dagen duurt is er niets aan de hand, maar als door de morningafter pil het 4 dagen later komt, zit u wel net fout.

Hoofpijn, moeheid en steken in de onderbuik kan duiden op een zwangerschap, maar het kan ook iets anders zijn, bijvoorbeeld voorjaarsmoeheid. (probeer bij uw zelf te komen, eet voldoende fruit, zorg voor voldoende frisse lucht en diepe buikademhaling.  ) Als ik u was zou ik wachten tot 3 mei. Voor die datum moet u ongesteld worden. Is dit niet zo en heeft u nog deze klachten dan kunt u weer een zwangerschapstest doen of contact opnemen met info@RutgersStimezoZNed.nl (tel: 040-2445976).  

En zo lijkt het erop dat u door de morningafter pil te slikken de kans om zwanger te worden hebt vergroot. Optijd terugtrekken is maar net iets onveiliger als een condoom (20% staat tot 12% zwangerschapskans per jaar) Het veiligste is toch om de pil te slikken, de eerste maand is die nog niet helemaal betrouwbaar, maar daarna wel en dat geeft heel wat rust.

Als u liever nog niet aan de pil wilt, raad ik u aan om tijdens uw vruchtbare dagen, (dag 1 is de eerste dag van de ongesteldheid) dat is pakweg dag 9 tot 17 (met wat speling) de combinatie van optijd eruit + condoom, dat is echt heel veilig, en dat moet ook wel. Vanaf einde ongesteldheid t/m dag 8 en vanaf dag 18 t/m dag 21 of een condoom of optijd eruit. en vanaf dag 22 tot uw ongesteldheid kunt u het gewoon zonder doen, dit onder voorbehoud dat u een regelmatige cyclus heeft van 28 dagen.

veel sterkte,

René.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Seksualiteit:
BDSM
Genderdysforie
Homo- & Biseksualiteit
ProstitutieGerelateerde vragen aan Ben ik nu zwanger? MAP en toch overtijd.:

Uitblijven menstruatie al 5 keer
      [Gesteld in Vrouwen & gezondheid]
2007-03-12 11:02:47
zwangerschapstest negatief
      [Gesteld in Vrouwen & gezondheid]
2007-03-13 14:35:33
Wat is de oorzaak?
      [Gesteld in Verloskunde]
2007-05-02 15:52:24
kan ik zwanger zijn
      [Gesteld in Zwangerschap]
2007-06-04 19:19:38
Toch zwanger?
      [Gesteld in Seksualiteit]
2009-07-01 12:36:36

Gemiddelde score Seksualiteit: 8.0 (87x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+