Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Welke kleuren voor een grote meisjeskamer?

[Gesteld op: 24-04-2010]

Toelichting:
Goedemiddag,

Mijn dochter krijgt een 'grote meidenkamer', echter de wanden zijn tot in de nok ruim 5 meter hoog. Ik wil niet behangen of de gehele muur van een kleur voorzien, dus wat zou een leuke oplossing zijn? Horizontale strepen van verschillende diktes, en dan in roze tinten? Ik hoor het graag, alvast bedankt!

Groeten,
Lisette Lange
Antwoord:
á

Beste Lisette,

Dat zijn erg hoge muren en vraagt om iets dat ze visueel verlaagt, lijkt me. Lopen de muren recht naar boven of is het een schuin dak? Dat maakt wel verschil. Schuine wanden zullen minder hoog lijken, dan een muur die recht loopt. Horizontale strepen verlagen een muur voor het zicht (terwijl verticale strepen de muur juist hoger laten lijken), dus dat is een goed idee.  Maar om nou over de hele hoogte van de wand horizontale strepen aan te brengen, lijkt me ook wat veel van het goede. Breng strepen aan, in verschillende diktes is een ook goed idee, tot een hoogte van circa 3,25 - 3,5 meter. Daarboven ontstaat dan een hele brede strook. Het is mooi om die strepen in verschillende tinten aan te brengen. Wat voor kleuren? Dat hangt af van de smaak van uw dochter (en wat u zelf wilt natuurlijk), van de kleur van de vloer en de meubels. Of moet alles nog worden uitgezocht? Als roze de lievelingskleur van uw dochter is, neem die kleur dan als uitgangspunt. Gebruik ‘m als accentkleur en niet als basistint. Roze combineert goed met wit (geen gelig wit) (donker)bruin, groen, rood en oranje.

U kunt verschillende van deze kleuren in de wand met horizontale strepen verwerken. Neem bijvoorbeeld twee nuances van roze, een lichte, zacht roze en een fellere fuchsiaroze tint, een lichte, zachte groentint, rood en wit. Vindt u dat te bont, gebruik dan minder verschillende kleuren, bijvoorbeeld alleen roze tinten, wit en bruin. Teken de wand op schaal op papier en breng een mooie niet te regelmatige streepverdeling aan.

Een andere mogelijkheid is om de wand van twee kleuren te voorzien. Het onderste deel in een lichtere tint, het hogere deel in dezelfde kleur, maar dan een donkere nuance. Het onderste deel kunt u vervolgens voorzien van, vooral horizontale, afbeeldingen. Er zijn veel wandstickers verkrijgbaar waarin een ‘gewone’ muur snel kan worden omgetoverd in iets bijzonders. Een lange plank over de hele breedte van de muur is ook een manier om de hoogte van de wand te breken. Bij zo’n hoge kamer denk ik ook aan (grote) hanglampen die vanaf de nok een heel eind naar beneden komen. (bijvoorbeeld verschillende maten rijstpapieren bollen) Ook dat zal de kamer visueel verlagen. Of, als het mogelijk is, breng dan ergens een entresol aan. Een kleine tussenruimte, waar je met behulp van een ladder, of touw als uw dochter goed kan klimmen, komt. Kan worden gebruikt als speel- of slaapplek. Is daar geen plaats voor of vindt u dat teveel werk, dan is alleen een klimtouw (of twee) ook leuk. Op mijn website www.havenaarinterieurs.nl vindt u een voorbeeld van een roze meisjeskamer. Ter inspiratie. Tot slot nog een paar algemene tips over kleur. Ik geef ze vaak, omdat het van belang is en ik niet weet of die kennis aanwezig is.  

 • Het beste kunt u een kleurenplan maken voordat u een ruimte gaat inrichten. Een kleurenschema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.
 • De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.
 • Voor actie en spanning kiest u (bijna) complementaire kleuren d, zoals lime groen met rood of citroengeel met paarsblauw.
 • Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker, vergrijsd en fel) om een ruimte spannender te maken.
 • Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.
 • Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, dat kan een groot verschil geven.

Veel succes!

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke kleuren voor een grote meisjeskamer?:

Welke kleur gaat niet vervelen en geeft warmte?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-11-30 15:58:09
kleuradvies nodig
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-03-14 16:31:15
Graag kleuradvies voor muren van mijn woonkamer.
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-05-08 21:14:07
Kleuradvies muren toilet en tienerkamer
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-06-26 20:12:54
Welke kleuren passen bij de kleur diamantwit?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-05-14 21:54:47

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258133
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+