Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Ik ben op zoek naar een warme witte vloer en muur!

[Gesteld op: 23-04-2010]

Toelichting:
Ik heb een nieuwe woning en wil graag de vloer en de muren wit, maar het moet wel warm zijn...
Ik heb nu een aantal soorten wit laminaat gezien die koud ogen (ik denk door het grijs wat er in zit)
Ik vond zelf eiken aspen en wengé passionata wel wat hebben. En verder hoorde ik dat lelie-wit een goeie kleur voor aan de muren is. Maar ik vind het erg moeilijk want er zo veel keus.
Antwoord:
 

Er is inderdaad heel veel keus in wittinten. Ik kan u een aantal mooie, warme witten van verschillende verfmerken noemen die ik ken uit de praktijk en graag toepas. Van de meeste verfmerken heb ik stalen in huis. Van laminaatvloeren niet. Om iets over de kleur van de laminaatvloer te kunnen zeggen, zou ik het laminaat moeten zien. Er zijn zoveel merken en kleuren, het is ondoenlijk om daarvan stalen aan te schaffen. Ik denk dat u zelf ook heel goed kunt beoordelen of een laminaat warm of koud oogt. Neem een staal van het laminaat waarvan u denkt dat het een mooie kleur heeft in elk geval mee naar uw nieuwe woning, en bekijk de kleur ter plekke, het liefst op verschillende tijdstippen van de dag en op verschillende plaatsen. Pas zo kunt u goed beoordelen of de kleur u bevalt en warm genoeg is. Kijk ook ’s avond bij kunstlicht, dat geeft ook weer een ander effect.

Wat betreft de verfkleuren voor de muren het volgende. Er zijn zowel warme als koele witten, zoals u zelf ook al constateert. De witten met een rode, gele, bruine of grijsbruine  ondergrond zijn warm, die met een blauwe of groene ondertoon koel, hoewel een combinatie van groen en geel als ondertoon weer warm kan ogen. Wit met een grijze ondergrond kan koel zijn of warm. Het hangt ervan af wat voor grijs is gebruikt, een warme of koele grijs. Histor heeft een aparte waaier met wittinten. Daarnaast zijn er wittinten die in de kleurenwaaier (met zo’n 1250 kleuren) voorkomen. Die zijn allemaal getint, dus wit met een vleugje van een andere kleur of kleuren. Kijk voor meer informatie ook opwww.histor.nl. Flexa heeft naast de kleurenwaaier met ook zo’n 1250 kleuren, oa. de serie Coleur Locale, Flexa VT wonen en Flexa Pure. Allemaal bevatten die wittinten. Daarnaast kunt u kiezen uit witten van Farrow and Ball, Painting the Past, D’image en Sanderson, Little Green, de Vos verf. En dan zijn er ook nog zogenoemde NCS kleuren, dat zijn er zo’n met 1950 kleuren en weer andere witten! Ik begrijp dat het erg lastig is om zo overzicht te houden. Maar heel veel van die wittinten liggen dicht bij elkaar. U weet al dat u een warme tint wilt, dus dat vereenvoudigd de keus alweer. Bepaal eerst of de wit voor uw muren een gele, rode, bruine of grijsbruine ondertoon moet krijgen. Geel en rood zijn wat meer uitgesproken, bruin en grijsbruin het meest neutraal. Een goede verfwinkel kan u overigens verder wegwijs maken in het land van witte verfkleuren.

De Lelie-wit waarover u spreekt, is waarschijnlijk van Histor, klopt dat? Dan is het waarschijnlijk een kleur uit de kant en klaar verven van Histor, een wat rozige wit.  De aanduiding leliewit wordt overigens ook vaak gebruikt voor keukenfronten, maar dat kan om een andere kleur gaan!

Kijk eens naar de volgende wittinten. Allemaal warm maar niet (te) geel.

  • Great white 2006 van Farrow & Ball. Een neutrale wit die niet geel is en ook niet koud. Heeft wel iets warm grijzigs.
  • De Vos 201-01 een beslist warme wit, niet geel maar bruinig. Vind ik een heel goed bruikbare wit.
  • 0302-G44Y van Histor (Gelukzalig) niet steriel en niet gelig maar wel witter dan de twee hierboven genoemde witten.
  • Wimborn White van Farrow & Ball. Neutraal/warme kleur. Zit wel iets geligs in maar dat is heel weinig. Past in elk geval mooi bij Stony Ground.
  • Milk van D’image New traditionals

Als alle muren wit worden, raad ik aan om één muur of muurvlak een andere wittint te geven. Wat donkerder dan de overige muren, wat grijzer bijvoorbeeld, of juist wat lichter, afhankelijk van de kleur wit die u voor de andere muren kiest. Door zo’n klein nuance verschil ontstaat er meer spanning en diepte in de ruimte.

Wat iemand als een mooie wit ervaart blijft  natuurlijk een kwestie van smaak en heel persoonlijk. Bovendien kunt u deze lichte kleuren eigenlijk pas goed beoordelen als ze op een groter vlak zijn aangebracht. Ook kunt u niet afgaan op de kleuren in de winkel. Bij u thuis is het licht anders en om te beoordelen hoe de kleur overkomt, moet u het ter plekke bekijken. Bekijk de kleur(en) ook op verschillende plaatsen in huis (het licht is niet overal gelijk) en doe dat bij voorkeur op verschillende tijdstippen. Bekijk verfkleuren ook bij kunstlicht, dat kan een (groot) verschil geven. En nog een tip: bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

Voordat u definitief kiest en alle muren gaat verven raad ik u daarom aan eerste een proefvlak te maken. U kunt dat doen door van een of meerdere kleuren proefpotjes te kopen en de verf aan te brengen op een dunne plaat of een stuk behang. Zo hebt u een groot oppervlak en kunt u gemakkelijker – ook op verschillende plekken in de kamer - beoordelen hoe de kleur overkomt. U kunt ook een proefvlak op de muur maken. Sommige verfwinkels hebben grotere kleurstalen in de winkel (bijv. van de Farrow & Ball kleuren) die u kunt lenen. Vaak lukt dat wel op zaterdag aan het eind van de middag of aan het begin van de week.

Veel Succes!

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Ik ben op zoek naar een warme witte vloer en muur!:

Welke kleur vloer (donker/licht) in woonkamer
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2008-01-21 14:07:56
Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
is een witte tegelvloer/keukenkasten mooi?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-10-17 03:59:54
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+