Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

Broer weigert lening aan zuster terug te betalen

[Gesteld op: 20-04-2010]

Toelichting:
Beste Adviseur,
Aan mijn broer heb ik in totaal een bedrag van €360.000 geleend, zodat hij na de dood van zijn dochter weer het leven op kon pakken en de schulden die hij had gemaakt na deze dood van zijn dochter, af te betalen.

Later bleek echter dat mijn broer niet de intentie had ooit nog maar een stuiver terug te betalen aan mij, en al ver voor de dood van zijn dochter schulden had aan verschillende instanties. Ik heb betalingsherinneringen gestuurd, en het is zelfs zover gekomen dat vandaag de deurwaarder zijn inboedel openbaar verkocht heeft. Echter van de openbare verkoop heeft mijn broer een week van te voren bericht gehad, en ervoor gezorgt dat alle kostbare spullen al op tijd uit huis verdwenen waren. Nu heeft hij via een 'schuldsaneringsbureau' voorgesteld de schuld af te betalen met €360,-. Ik moet hem de rest dan kwijt schelden.

Dankzij deze broer (welk bijna maandelijks lekker op vakantie gaat met zijn vrouw en nog altijd het luxe leven leeft in zijn huurhuisje met subsidie) ben ik gedwongen mijn eigen huis te verkopen omdat ik de lening aan de bank die ik heb genomen om hem geld te lenen niet meer kan betalen. Ondanks dat ik hier zwart op wit heb staan dat deze broer mij geld verschuldigd is lijkt het alsof ik nooit meer dit bedrag terug zal krijgen.. Hij is mij in alles steeds één stap voor. Ik heb een beslag op zijn uitkering wat neerkomt op €100 per maand.. Wat kan ik nu nog doen zodat ik mijn geld terug krijg, voordat ikzelf mijn hele hebben en houden moet verkopen???
Antwoord:

Uw broer woont in een huurhuis, zijn inboedel is verkocht, hij geniet een uitkering.... Het klinkt alsof er niets meer bij hem te halen is, en een kale kip kan je niet plukken.
U geeft echter aan dat hij bijna maandelijks met vakantie gaat. Dat klopt niet, dan moet hij nog ergens geld hebben. Daar kan u onderzoek naar laten doen door een incassobureau, want op dat geld kan u beslag laten leggen.

Wat u aangeeft over het laten verdwijnen van kostbare spullen kan ook niet; er is eerst beslag gelegd door de deurwaarder, waarbij de inventaris is opgeschreven. Als dan weken later de openbare verkoop wordt gehouden, en het blijkt dat er inventaris weg is, dan heeft hij strafbare handelingen gepleegd. Ik raad u aan te informeren bij de deurwaarder hoe deze hiermee omgaat, en of er nog een aanklacht bij de politie moet worden ingediend. Wellicht dat uw broer op die manier kan worden gedwongen zijn kostbare spullen te overhandigen.

U heeft het woord "schuldsaneringsbureau" tussen komma's geplaatst. Ik weet niet of u hiermee bedoelt dat dat het geen echt bureau is, maar het is natuurlijk altijd mogelijk dat uw broer i.v.m. de hoge schuld een beroep heeft gedaan op de WSNP in zijn gemeente. Dat betekent dat hij een paar jaar lang van een minimuminkomen moet rondkomen, en dat daarna alle schulden worden kwijtgescholden. Dat is voor u heel vervelend, maar u kan daar niets aan doen, het is een wettelijke regeling.

Helaas heb ik verder voor u geen andere suggesties. Als u geen andere bezittingen van uw broer kan ontdekken, kan hij ook niets aan u betalen.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan Broer weigert lening aan zuster terug te betalen:

Wat kan ik nog doen?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-16 23:14:05
onderhandse lening en deurwaarder
      [Gesteld in Incasso]
2012-09-13 09:19:48
Een onderhandse lening omzetten naar 1 persoon?
      [Gesteld in Leningen]
2015-04-11 14:14:03
Terugbetaling "lening"
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2018-01-01 15:29:46
Terugbetaling "lening"
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2018-01-01 15:30:23

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (618x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+