Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Friesland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Friesland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Friesland

Zelf een vraag over Advocaten-Friesland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Friesland.
De huidige beheerder van de rubriek Advocaten-Friesland:
Naam: Sportadvocaat mr. R. Tamourt
Bedrijf: verdonk advocaten heerenveen
Reactiesnelheid: 90 uur
Waardering: 7.2 (van max. 10)
Meer informatie over Sportadvocaat mr. R. Tamourt vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Advocaten-FrieslandVragen over Advocaten-Friesland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Friesland op jouw website?Vragen over Advocaten-Friesland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-FrieslandVragen over Advocaten-Friesland via E-mail. Klik hier.

val van trampoline wie is er verantwoordlijk

[Gesteld op: 20-04-2010]

Toelichting:
De buren van 2 huizen verderop hebben een grote trampoline zonder net. Staat gedeeltelijk op gras en tegels. De tuin is niet afgesloten. Aan het begin van een gezamelijke oprit staat wel een hek, maar deze is voor iedereen toegangkelijk. Kinderen van de buurt (leeftijd 2 tot 7 jaar) en tevens ons kind vinden dit prachtig, maar tramplines zijn ook erg gevaarlijk. Wie is er verantwoordelijk als een kind er af valt en daaraan blijvend letsel over houd? We hopen dat dit natuurlijk nooit zal gebeuren. Ze willen zelf ook liever dat er een volwassene bij is, maar daar wordt geen zicht op gehouden. We kunnen hier op de buurt goed met elkaar en dat willen we graag zo houden, zonder ongelukken.
De buren reageren erg laconiek, als ik aangeef dat ik die trampoline gevaarlijk vind. Misschien als er wettelijke bepalingen zijn, dat ik ze daar op kan wijzen en dat er dan misschien wel maatregelen getroffen kunnen worden. Alvast bedankt voor het beantwoodren van de vraag.
Mvrg, Esther
Antwoord:

 U heeft helemaal gelijk, dat u aangeeft dat een trampoline gevaarlijk kan zijn (ivm met het oplopen van letsel) en u zich afvraagt het zit met de aansprakelijkheid.

Indien iemand een trampoline in de tuin zet voor de buurtkinderen dan dient de eigenaar van de trampoline voor voldoende veiligheidsmaatregelen te zorgen. Mijns inziens kan je de kinderen uit de buurt niet vrij laten spelen. Immers niet alle leeftijden kunnen zich volledig redden met een trampoline. Je kan bijvoorbeeld met alle ouders afspreken dat de kinderen uit de buurt enkel met toezich van hun ouders op de trampoline mogen.

Je kan daarbij denken aan een bordje (trampoline springen enkle met toezicht ouder) en een hek dat open en dicht kan zodat vrij het erf op- en aflopen niet kan.

Zie hieronder enkele uitspraken over aansprakelijkheid:

Letsel bij deelname hindernisbaan Rechtbank Dordrecht 10 juni 2004

Een kanocentrum organiseert sportieve activiteiten. Eiser heeft deelgenomen aan het onderdeel stormbaan. Eiser is tijdens het naar beneden klimmen van een nethindernis beklemd geraakt in het net en heeft daarbij letsel aan zijn linker ringvinger opgelopen. Dit heeft geresulteerd in de amputatie van de vinger tot het eerste vingerkootje. Het bedrijfsmatig exploiteren van een stormbaan, waarbij vanuit een circa drie meter hoogte gelegen net over een stalen buis, via een knopentouw naar benden moet worden geklommen, is een gevaarlijke activiteit en vereist dat de exploitant een bijzondere zorgvuldigheid moet betrachten. Er is niet gebleken dat de begeleiders bijzondere aanwijzingen hebben gegeven om de stormbaan op zo veilig mogelijke wijze te nemen. Naar voorlopig oordeel is de exploitant aansprakelijk voor de schade.

Skeeleren Hoge Raad 25 november 2005

Betrokkene heeft zich opgegeven voor een beginnerscursus skeeleren. Het door betrokkene ingevulde en ondertekende aanmeldingsformulier vermeldt: ‘deelname is voor eigen rekening en risico’. Aan het begin van de les werden door de organisator aan de cursisten skeelers alsmede knie- en polsbeschermers uitgereikt. Bij de eerste lessen werd door de cursusleider verteld dat zij een helm konden pakken als zij daar behoefte aan hadden. Bij de derde les droeg betrokkene geen valhelm. Zij is gedurende die les achterover gevallen, waarbij zij eerst met het zitvlak op de grond terechtkwam, maar vervolgens met haar hoofd tegen de grond sloeg. De Hoge Raad oordeelt, dat de skeelerleider op zijn minst genomen dringend had moeten adviseren een helm te dragen.
 
Beantwoord door:
Sportadvocaat mr. R. Tamourt
profielpagina


Gerelateerde vragen aan val van trampoline wie is er verantwoordlijk:

Val van trampoline wie is er verantwoordlijk.
      [Gesteld in Sportrecht]
2010-04-20 13:56:13
schaden wij de privacy van onze buren?
      [Gesteld in Privacywetgeving]
2011-03-17 23:05:15
wie is er aansprakelijk
      [Gesteld in Sportrecht]
2012-08-10 16:25:59
Hoe is het recht op privacy in tuin en huis
      [Gesteld in Burenrecht advocaat]
2009-06-24 15:41:15
Een trampoline met net op de erfascheiding.
      [Gesteld in Burenrecht advocaat]
2010-04-09 13:55:45

Gemiddelde score Advocaten-Friesland: 7.4 (387x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+