Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Utrecht

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Utrecht:
Naam: Mr. J.W. Menkveld
Bedrijf: Menkveld advocatuur
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. J.W. Menkveld vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-UtrechtVragen over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-UtrechtVragen over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht via E-mail. Klik hier.

moet ik vertrekken? Zo nee wat kan ik doen?

[Gesteld op: 18-04-2010]

Toelichting:
Zaterdag 6 maart 2010 had de heer A (assistent-supermarkt manager) telefonisch contact met mij opgenomen. De A heeft aangegeven dat hij en de heer B (supermarkt manager) mij graag willen spreken in verband met mijn beschikbaarheid. Zondag 7 maart 2010 hadden we vervolgens een gesprek gehad. Mij is door de A en de heer B aangegeven dat ik werd overgeplaatst en dit verder niet bespreekbaar was. Dit was behoorlijk schokkend omdat mij door de heer A was aangegeven dat het gesprek zou gaan over mijn beschikbaarheid m.b.t werkuren.
Verder werd er ook geen duidelijk antwoord gegeven op de vraag waarom ik ben uitgekozen voor de overplaatsing. Door de heer B werd aangegeven dat ik in het ‘werkprofiel’ pas. Dit vond ik enigszins raar want er zijn meerdere collega’s met hetzelfde profiel. Met andere woorden: collega’s met dezelfde functie en vaardigheden die ik bezit.
De vraag waarom ik specifiek werd uitgekozen werd vervolgens niet beantwoord. Ik heb meerdere malen aangegeven dat mij nu een overplaatsing word opgedrongen waar ik helemaal niet gelukkig van word. De heer B en de heer A reageerden hier vervolgens er vlak op.
Ik ben 19 februari geopereerd en sindsdien vanuit mijn werkomgeving onder druk gezet om spoedig weer aan het werk te gaan. Na een keer te hebben gewerkt is dit niet goed gegaan. Vervolgens heb ik zelf aangegeven te willen worden beoordeeld door een Arbo-arts. Na dit incident heb ik het nieuws van overplaatsing gehad.
In het gesprek met de heer B heb ik meerdere malen gevraagd of de overplaatsing in verband staat met mijn tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Die reageerde hierop door te zeggen dat dit er niets mee te maken heeft. Het feit dat mijn overplaatsing in deze periode is aangegeven en dat ik onder valse voorwendselen op een gesprek ben gevraagd wijst in mijn ogen toch naar een overplaatsing wat in verband staat met mijn lichamelijke gesteldheid. Persoonlijk blijf ik op mijn eigen werkplaats.
De heer B heeft aangegeven dat overplaatsingen vaker voorkomen en dit wel degelijk kan. Echter contractuele voorwaarde geven aan dat omstandigheden het noodzakelijk kunnen maken dat mensen worden overgeplaatst bij het maken van de beslissing word vervolgens gekeken naar wederzijdse belangen. Ik wil graag aankaarten dat ik geen noodzaak zie en daarbij is er ook zeker geen sprake van wederzijdse belangen. Momenteel ben ik afwachting van mijn 2e bezwaarbrief maar al wel arbeidsgeschikt verklaard. Dit betekend dat ik op het moment zonder inkomsten zit.
Antwoord:
ik kan de zaak niet goed inschatten. Heeft u een vast contact voor vaste uren of werkt u op oproep basis? Als u wilt kunnen we een afspraak maken om de zaak te bespreken. Het eerste gesprek is kosteloos.

JW Menkveld      www.getalawyer.nl
 
Reactie vraagsteller:
Ik ben 6.5 jaar werkzaam op dezelfde werkplek. Daarbij wil ik ook aangeven dat ik een onbepaalde tijd (ot/vast) contract heb. Het is inderdaad een optie om een afspraak te maken. Hierbij is het voor mij vooral belangrijk om te weten wat juridisch de mogelijkheden zijn en of er similaire casussen bekend zijn. Ik hoop spodig wat van u te horen. MVG, Rachid1411
 
Antwoord Beheerder:
als u mij morgen een mail stuurt via menkveld@menkveldadvocaten.nl kunnen we een afspraak maken.

JW Menkveld      www.getalawyer.nl
Beantwoord door:
mr. J.W. Menkveld
profielpagina


Gerelateerde vragen aan moet ik vertrekken? Zo nee wat kan ik doen?:

Kan VOF in overleg overgaan in eenmanszaak?
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2010-02-03 14:13:20
schadevergoeding bij stoppen vennoot?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2010-03-24 19:13:09
Vennoot uit VOF. Uitschrijven en Slotbalans
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-10-20 12:12:35
wat is mijn recht in deze
      [Gesteld in Hypotheken-Zuid Holland]
2013-04-25 15:34:03
Wet grond- en nagelvast van toepassing of niet?
      [Gesteld in Hippisch recht]
2015-12-15 16:26:25

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Utrecht: 7.7 (160x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258130
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+