Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderopvoeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderopvoeding en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderopvoeding

Zelf een vraag over Kinderopvoeding? Klik hier.
Meer vragen over Kinderopvoeding.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderopvoeding:
Naam: Anoek Binnerts-Brouwer
Bedrijf: Duwtje in de rug
Reactiesnelheid: 43 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Anoek Binnerts-Brouwer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderopvoeding op jouw website?Vragen over Kinderopvoeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via E-mail. Klik hier.

Hoe kan ik dit oplossen ?

[Gesteld op: 17-04-2010]

Toelichting:
Dag,
Ik zal me eerst even kort omschrijven.
Ik ben een jongen van 16. En ik heb weinig vrienden die dan ook ver van mijn huis wonen (10-15 km). Ik heb nooit iemand om ergens naar toe te gaan. Ik ben door mijn vader streng opgevoed en draag daar blijkbaar nu de gevolgen van. Ik ben heel/te voorzichtig als ik in contact kom met mensen (vooral meisjes). Ik ben dus verlegen en heb een negatief zelfbeeld. Heel vervelend. Maar ik geraak er niet uit. Ik zou graag meer actiever zijn (buiten zijn). Ik zit altijd binnen en op mijn leeftijd zou je vrienden moeten aanmaken, naar fuiven moeten gaan. Al interesseert fuiven mij niet zoveel. Ik ben ook aan het zoeken naar waar ik eigenlijk toe wil in mijn leven, mijn doelen. Ik ben niet het type die zomaar met anderen kan flirten en voor de lol een relatie kan hebben, tongen, neuken,... zeg maar. Ik ben nogal serieus op dat vlak. En de meesten van mijn leeftijd zijn dat niet. Drinken, roken en drugs. Bestaat er zo iemand die mij kan helpen om mijn doelen uit te zoeken, een overzicht te maken wat voor mij belangrijk is. Mijn vader is ook overleden aan kanker toen ik 14 was. Ik ga nu naar een psycholoog, maar dit is gewoon om mijn neg. zelfbeeld te verminderen. Ik wil mij zo weinig mogelijk aan trekken op vlak van kleren, en wat anderen van mij vinden. Ik probeer me normaal te tonen en voelen bij anderen maar diep van binnen knaagt er iets. Velen zeggen dat ik veel bezig ben met later (huisje, vrouwtje,...). Ik wil geen kinderen, heb ik nu al besloten... Ik denk dat werken te zwaar zal zijn voor mij. Ik wil dus weten welke job het best bij mij past enzo. Ik wil zo weinig mogelijk stress. Dit allemaal is veel maar als ik een paar nuttige tips en antwoorden krijg ben ik zeker een stuk geholpen. Vroeger toen ik zo'n 10 jaar was was alles nog prima. Ik had uitstekende cijfers op school, sinds mijn 13 is dit steeds naar beneden aan het gaan. Zo ben ik van Techniek Wetenschappen naar Beroep Elektriciteit gegaan :S. Als ik verliefd ben zoek ik zekerheid, en vertrouwdheid. Ik heb het 1 keer met een meisje aan gehad. 6 weken duurde het. Velen van mij hebben HET al eens gedaan. Maar daar maak ik mij nog weinig zorgen over. Ik verkies vooral zekerheid. Sommigen uit mijn familie hebben ook stress. Velen zeggen dat ik ook zeer stil ben. Ik ben sinds mijn 13 tot nu(16) steeds meer en meer aan het denken aan mijn toekomst. Heb ook al veel meegemaakt (papa overleden). Bedankt.

M.
Antwoord:

Beste M,

Je weet jezelf al heel goed te omschrijven, daaraan is te merken dat je serieus met jezelf bezig bent en dat is helemaal niet verkeerd, ook niet als anderen van jou leeftijd zich met andere dingen bezighouden. Ik denk dat je een gevoelige jongen bent en begrijp dat je vooral contact zoekt met anderen, het is heel knap van je dat je daarin jezelf blijft, complimenten daarvoor. Ik begrijp ook je zorgen over later, zoals ik het lees ben je een beetje bezig je geluk te zoeken en hoop je dat in je toekomst te vinden. Laat ik dit hierover zeggen, als je altijd bezig bent geluk te vinden in de toekomst zul je weinig gelukkig zijn, denk hier maar eens over na. misschien kun je je via je psyg aansluiten bij een (sova)training waarin je leert contacten te leggen met anderen. wat sexualiteit betreft, er zijn genoeg jongens van 16 die het nog niet gedaan hebben, soms zeggen ze het alleen maar om stoer te doen. als je graag buiten bezig en graag contacten wil opdoenbent ga dan eens kijken bij scouting, dit is misschien wel iets voor jou.

Hopelijk heb ik je hiermee een beetje geholpen M.

Groetjes Anita

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderopvoeding:
OrthopedagogiekParanormale Kinderen


Gerelateerde vragen aan Hoe kan ik dit oplossen ?:

Ik gebruik Aurum met. D30 tegen angst en depressie
      [Gesteld in Homeopathie]
2009-01-14 10:39:23
Mijn vriend kijkt porno
      [Gesteld in Psychologie]
2009-03-29 18:25:19
Heeft mijn vriend bindingsangst?
      [Gesteld in Mannen]
2009-05-25 22:30:27
Mijn man liegt.
      [Gesteld in NLP]
2010-04-03 08:06:02
Verplicht te betalen
      [Gesteld in Auto's]
2011-12-07 22:03:29

Gemiddelde score Kinderopvoeding: 8.6 (82x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+