Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Privaatrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Privaatrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Privaatrecht

Zelf een vraag over Privaatrecht? Klik hier.
Meer vragen over Privaatrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Privaatrecht:
Naam: Marc van Rosmalen
Bedrijf: Nbii b.v.
Reactiesnelheid: 19 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Marc van Rosmalen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PrivaatrechtVragen over Privaatrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Privaatrecht op jouw website?Vragen over Privaatrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PrivaatrechtVragen over Privaatrecht via E-mail. Klik hier.

wel recht en alle bewijs, maar geen betaling ?

[Gesteld op: 16-04-2010]

Toelichting:
In 2009' op vakantie geweest, auto LATEN parkeren tegen betaling op een verzekerde survice parkeer plaats, bij terug komst had mijn wagen voor bumper schade en de gehele onderzijde afgeschaaft zij waren tegen een berg grof grint/mortel aan gereden, € 1488,- schade achterin het parkeerveld, was kennelijk krap geparkeerd want ook mijn zwart lederen alcatara bekleding zat onder de cement mottel, beiden voor stoelen dachboard en stuur, veroorzaker chauffeur was bekent, Parkeerservice P10 te Amsterdam gaf alles toe, en erkende schuld door schade, alle papierwerk netjes ingevuld opgestuurd en afwachten ! taxateur tegenpartij heeft getaxeerd en goed gekeurd schade herstel bedrijf alles gerepareerd en zou betaald moeten worden niet dus ! nu kleemt het schade herstel bedrijf bij mijn de rekening omdat de verz. tegenpartij niet betaald en geen gehoor meer geeft. Parkeerplaats is voor € 500,- eigen risio verz. ( niet vermeld ) verz. spelen tegen elkander visa versa Mijn wagen is WA verz. !!
Wat te doen, zelf betalen om deurwaarders te voorkomen ? -boeven zijn het-
Iav uw reactie
Mvg Emil.
Antwoord:

Beste vraagsteller,

Het is een lastige vraag, omdat details bepalend zijn voor het antwoord. De vraag die centraal staat is: bent u de contractuele tegenpartij van het schadeherstelbedrijf? Dit bent u indien u zelf naar het schadeherstelbedrijf bent toegestapt met de opdracht uw schade te repareren. Dit bent u niet indien het feitelijk de verzekeraar of de schadeveroorzaker is die de onderhandelingen met het schadeherstelbedrijf heeft gevoerd.

Dit kan ik niet goed uit uw verhaal duidelijk krijgen. Als u niet de contractuele wederpatij bent van het schadeherstelbedrijf kunnen zij niet bij u aankloppen om het openstaande bedrag te innen, ongeacht of u profijt hebt gehad van hun werkzaamheden. Bent u wel de contractuele wederpartij dan kunnen zij het bedrag ook op u verhalen, ongeacht of u zich op een verzekering kan beroepen.

Indien u zelf oordeelt dat u de contractuele wederpartij van het schadeherstelbedrijf bent dan is mijn raad te proberen het schadeherstelbedrijf zo ver te krijgen hun heil uitsluitend te zoeken bij de verzekeraar of anders de  parkeerservice te Amsterdam. Mocht een deurwaarder inderdaad voor uw deur staan en wordt de druk dus serieus, dan kunt u zich het best wenden tot het Juridisch Loket. Zij helpen u gratis (en zoeken evt. bijstand voor u) Bovendien kunnen zij beter dan ik de gehele materie, tot in detail naar boven krijgen. Succes

 

 
Reactie vraagsteller:
Beste mr. M.Bouwhuis, bvd. voor uw berichtgeving, uw antwoord is duidelijk.
Bij thuiskomst ondekte ik dat er 2,5 kilo stenen in mijn bodemplaat bevonden, dat gelukkig geen verdere schade veroorzakten aan mijn distributie snaar ed. ( niet verantwoord om verder te rijden - wagen ook nodig voor werk ! ) na telf.cont. met hoofd persoon parkeerplaats P10 heeft hij mijn geadviseerd om globaal visueel een schadeprijs vast te laten stellen bij een schade herstelbedrijf, daar de hersteller geen prijsopgaven durfde te geven, ivm. complexe schade, bij bij een vervolg afspraak, was een taxateur van de tegen partij aanwezig, taxatuer en ik zijn het eens geworden over de prijs tbv. reparatie, van hersteller ik heb toen een contrakt moeten ondertekenen voor reparatieherstel voor de afgesproken prijs, ook deze taxateur tegenpartij ondertekende. Tegen partij heeft op heden nog niet vergoed, bij hersteller, nu claimt hersteller bij mijn, omdat ik ook medeondertekende en in het contract staat inderdaad; dat als de verzekering om wat voor reden niet uitkeert het schade bedrag gekleemt zal worden bij clieent.
Zo kan ik ook,een bedrijf beginnen, of een verzekerings maatschappij.
Ik hoop dat dit bericht meer duidelijkheid geeft voor u, voor een bepalend antwoord, dat wat ik echt gevoelsmatig nodig heb, overigens nog nooit geen auto schade gehad of geclaimt. ( 20 jaar )
Iav. uw reactie bvd. Mvg, Emil.
 
Antwoord Beheerder:

Beste Emil,

In dat geval kan het schadeherstelbedrijf inderdaad de kosten van herstel op u verhalen. Hier is helaas niets tegenin te brengen. Dit neemt uiteraard niet weg dat u een vordering hebt op de verzekeraar. In feite komt het er dus op neer dat u verplicht zult zijn het bedrag 'voor te schieten'. Niet ondenkbaar is dat u bovenop vergoeding van de herstelkosten uiteindelijk een schadevergoeding kan vorderen van de verzekeraar.

Probeert u betaling uiteraard zo lang mogelijk uit te stellen, want het is natuurlijk zeer de vraag of de verzekeringsmaatschappij uiteindelijk over de brug komt. Mocht u tot betaling overgaan dan raad ik u aan de verzekeringsmaatschappij aansprakelijk te stellen en eventueel te dagvaarden. Laat u hierover adviseren door bijvoorbeeld Het Juridisch Loket of door een goedkopere advocaat. U hebt dan namelijk intensiever contact nodig met degene die u bijstaat dan u via internet geboden kan worden.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

M. Bouwhuis

   

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan wel recht en alle bewijs, maar geen betaling ?:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31

Gemiddelde score Privaatrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+