Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Passen ral 1013 keuken en true taupe van flexa

[Gesteld op: 15-04-2010]

Toelichting:
onze (open) keuken is 4 x 4 m, op de noordzijde zitten 2 ramen, rechts muur met (zwart) gasfornuis (bedoeling is beide muren met true taupe van flexa pure te verven) past dit? Links zitten 2 tuindeuren met taupe white (op de muur tender taupe) (echter op de noordzijde zit een muurkraan in een granietgreyblad, werkblad is dit overigens ook, vraag : wordt de muur (noord met 2 ramen) ook te donker met true taupe?) wat voor kleur past hier beter, de taupe middle? of taupe tender? of toch de true taupe? keuken is ral 1013 (beige) met smetplank (greygraniet), en de houten vloer eiken wit geolied?
Antwoord:

Sorry voor deze late reactie. Ben mijn RAL waaier kwijtgeraakt en moest eerst een andere zien te regelen, voordat ik u kon adviseren.

Ik vind true taupe niet heel mooi combineren met RAL 1013, zeker niet als deze kleuren naast elkaar komen. Bij taupe passen heel veel tinten, als het maar geen tinten zijn die geel bevatten. Als de muren die u wilt verven inderdaad aan de keuken in Ral 1013 kleur grenst, zou ik zeker op zoek gaan naar een andere kleur voor deze muren. Wilt u in de Flexa serie blijven, dan passen de greige of stone kleuren mooier bij RAL 1013 of de kleuren tundra of bean, als het wat groenig mag zijn. Bij uw eiken wit geoliede vloer passen heel veel tinten, dat is geen probleem.

Wat nu te doen met de andere taupe geverfde oppervlakken? Vindt u ze zelf wel passen bij uw keuken? Zitten de tuindeuren met taupe white verder van uw keuken af? En de aangrenzende muren met tender taupe ook? Misschien is het in dat geval niet storend. Als u het niet zo’n geslaagde combinatie vindt en geen goede kleur kunt vinden bij taupe van Flexa en RAL 1013, (lijkt mij heel moeilijk, omdat de twee kleuren niet zo goed samengaan) dan zou ik in elk geval de muren opnieuw verven. (Het verven van de deuren is tijdrovender en de deuren beslaan een kleiner oppervlak, dus dat zal minder opvallen. Maar als u tijd heeft, zou ik ook de verf kleur van de deuren wijzigen.)

True taupe en ook middle taupe zijn vrij donkere kleuren. Het kan heel mooi staan op de muur, maar verkleint een ruimte natuurlijk wel. Een muur met ramen erin oogt altijd donkerder dan de muur tegenover het raam of de muur grenzend aan het raam. Dat heeft te maken met de lichtval. Op de muren naast en tegenover het raam valt meer licht, en dan lijkt de kleur lichter. Als u de raammuur en de aangrenzende muur in dezelfde kleur verft, zal de raammuur donkerder lijken. Het is zo op afstand moeilijk te zeggen welke nuance van een serie het beste past op uw muur op het noorden. Het hangt ook af van de vorm van de ruimte en van uw voorkeur. Wilt u dezelfde kleurnuance voor de muur met ramen als voor de aangrenzende muur, dan moet u zeker één tint maar misschien wel twee tinten lichter kiezen voor de ‘raammuur’ (middle of soft). Het noorderlicht heeft natuurlijk ook effect op de kleuren. Op een zuidmuur lijken kleuren fletser en lichter, dan op een muur op het noorden. Een ruimte op het zuiden kan dus meer kleur ‘hebben’ dan een ruimte op het noorden. U kunt met behulp van de verfstalen van de flexa pure serie goed zelf bekijken wat het effect is van het licht op de kleuren. Hoe donker wordt het op de noorder muur, hoe komt de kleur over? De Flexa pure serie heeft gelukkig lekker grote kleurstalen. Ik geef u nog wat algemene tips die op uw vraag van toepassing zijn:

  • De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.
  • Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker) om een ruimte spannender te maken.
  • Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, veel paarsen, en de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.
  • Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlakken zoals muren. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurtonen hebben. 
  • Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken kan ook de lengte van een lange wand gebroken worden.
  • Als kozijnen en deurposten (en/of deuren) in de kleur van de wand worden geschilderd, vallen ze niet op. Dat geeft een rustig beeld. Is het de bedoeling dat ze worden geaccentueerd, geef ze dan een andere of contrasterende kleur.
  • Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.
  • Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, dat kan een groot verschil geven.

Veel succes met het vinden van de juiste kleur.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Passen ral 1013 keuken en true taupe van flexa:

Kan ik direct ontslag nemen vast contract
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2013-08-30 07:39:29
Minimum dagen tussen 3e aanmaning en incasso?
      [Gesteld in Recht-Noord Brabant]
2013-11-27 21:31:33
Sommering advocaat maar binnen termijn betaald.
      [Gesteld in Huurrecht]
2013-11-29 14:49:55
Overlast buurman door slechte isolatie.
      [Gesteld in Huurrecht]
2013-12-05 01:12:39
Beeindiging tijdelijk contract
      [Gesteld in Advocaten-Gelderland]
2013-12-10 20:45:36

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+