Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Rechtspraak
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rechtspraak en krijg online een antwoord van de specialist in Rechtspraak

Zelf een vraag over Rechtspraak? Klik hier.
Meer vragen over Rechtspraak.
De huidige beheerder van de rubriek Rechtspraak:
Naam: Yoeri Arends
Bedrijf: Juridische gabber
Reactiesnelheid: 160 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Yoeri Arends vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RechtspraakVragen over Rechtspraak via RSS. Klik hier.
RSS over Rechtspraak op jouw website?Vragen over Rechtspraak op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RechtspraakVragen over Rechtspraak via E-mail. Klik hier.

ik kan vrijwillig verhuizen ivbm vochtproblemen

[Gesteld op: 14-04-2010]

Toelichting:
op 28-11-2008 tot 5-12-2008 heb ik in een wisselwooning gezete ivbm vocht problemen
mijn houte wand mooi nieuw duur behang is niet vergoed de vocht problemen zijn bijna gelijk terug gekomen nu kan ik vrijwillig verhuize (nieuwe start zo word het genoemt )heb ik recht op verhuis kosten als ik vrijwillig ga verhuizen
Antwoord:
U kunt verhuiskostenvergoeding krijgen als u moet verhuizen omdat uw woning wordt gesloopt of gerenoveerd. De verhuiskostenvergoeding bij renovatie en sloop bestond al langere tijd voor woningcorporaties. Sinds 27 februari 2010 moeten ook particuliere en commerciële verhuurders de verhuiskosten vergoeden aan huurders. Daar u niet aangeeft of het een woning is van de woningbouwcorporatie of van een particulier wordt voor beide situaties een antwoord gegeven.

De hoogte de verhuiskostenvergoeding

Hoeveel vergoeding u voor de verhuiskosten krijgt hangt af van de datum van de verhuizing:

Als u voor 27 februari 2010 verhuisd bent en een zelfstandige woonruimte huurt van een woningcorporatie kreeg u per 1 maart 2010 minimaal € 5.264,28 tegemoetkoming in de verhuiskosten en herinrichtingskosten. Dit bedrag moet u dus ongeveer in 2008 hebben ontvangen.

Verhuisde u voor 27 februari 2010 bij het huren van een woning van een particulier, belegger of makelaar(dus niet van een woningcorporatie)dan was de vergoeding niet wettelijk bepaald. Heeft u geen overeenstemming bereikt met uw verhuurder over de hoogte van de vergoeding, dan kunt u alsnog naar de rechter gaan. Afhankelijk van de omstandigheden bepaalt de rechter de vergoeding.

Als u een zelfstandige woning, een woonwagen of een standplaats huurde en op of na 27 februari 2010 verhuisde, krijgt u een minimumbedrag als tegemoetkoming in de verhuiskosten en herinrichtingskosten, wie uw verhuurder ook is (woningcorporatie, particulier, belegger, makelaar), u krijgt een minimumvergoeding van € 5.264. Verhuisde u op of na 1 maart 2010, dan is de minimumvergoeding € 5.327. In uw geval ontvangt u in ieder geval een bijdrage, als de reden wrdt erkend zoals u die beschreven heeft, over de hoogte zult u het dan nog wel eens moeten worden.

Mocht u schade hebben geleden door de renovatie die niet (volledig) gedekt wordt door de verhuiskostenvergoeding, dan kunt u een schadevergoeding proberen te krijgen. Deze komt dan bovenop de verhuiskostenvergoeding.

Omdat u in 2008 tijdelijk verhuisd bent naar een wisselwoning en in het contract duidelijk is aangegeven dat het om een wisselwoning gaat voor de duur van de renovatie van de woonruimte, dan is de verhuurder alleen verplicht om één keer een vergoeding voor de verhuiskosten te betalen. Dit geldt ook bij verhuizing naar een tijdelijke woning die wordt verhuurd op grond van de Leegstandwet.

Het kan ook zijn dat u door de renovatie ook geld krijgt van uw gemeente. U behoudt dan toch het recht op de verhuiskostenvergoeding van de verhuurder. Wel kan de verhuurder de bijdrage verlagen met het bedrag dat u van de gemeente krijgt. Gemeenten en verhuurders kunnen hierover afspraken maken.

Het beste is om duidelijke afspraken met de verhuurder te maken en er op aan te dringen dat er een vergoeding wordt betaald, omdat de huidige verhuizing te maken heeft met oude problemen.

Indien u het niet eens kunt worden, kunt u altijd een in dit soort zaken gespecialiseerde advocaat uw situatie voor leggen. In de regel kost het eerste gesprek u niets.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Rechtspraak:
Frans Recht


Gerelateerde vragen aan ik kan vrijwillig verhuizen ivbm vochtproblemen:

geen kinderopvangtoeslag door vrijwilligerswerk
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2012-01-20 15:38:02
Aftrekbaarheid vrijwillige pensioenpremie
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2012-09-21 17:29:50
Mag ik op horeca evenement gebr mk v vrijwilligers
      [Gesteld in Belastingen-Zuid Holland]
2010-05-05 18:38:58
Aftrekposten vrijwilligerswerk
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2009-01-29 15:35:26
Aftrekbaarheid als gift voor Inkomstenbelasting
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2013-11-27 22:58:40

Gemiddelde score Rechtspraak: 9.0 (6x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+