Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bewindvoering » Schuldhulpverlening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Schuldhulpverlening en krijg online een antwoord van de specialist in Schuldhulpverlening

Zelf een vraag over Schuldhulpverlening? Klik hier.
Meer vragen over Schuldhulpverlening.
De huidige beheerder van de rubriek Schuldhulpverlening:
Naam: Geert Leusman
Bedrijf: Stichting bureau voor schuldenpreventie
Reactiesnelheid: 19 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Geert Leusman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over SchuldhulpverleningVragen over Schuldhulpverlening via RSS. Klik hier.
RSS over Schuldhulpverlening op jouw website?Vragen over Schuldhulpverlening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over SchuldhulpverleningVragen over Schuldhulpverlening via E-mail. Klik hier.

schuldhulpverlening gemeente

[Gesteld op: 10-04-2010]

Toelichting:
wij gaan de schuldhulpverlening in bij de gemeente,maar ik vind dat het daar een beetje raar verloopt,wij moeten eerst ons geld naar schuldhulp over laten maken terwijl de schuldeisers nog geen akkoord hebben gegeven,ze zegt als ze niet akkoord gaan,krijg je het weer terug,naar mijn mening is het toch zo dat ze eerst moeten gaan kijken of de schuleisers akkoord gaan en dan ons geld,over laten maken naar schulhulpverlening.ook is het zo dat wij allebei in de wia zitten,en ze de tegemoed koming van de ziektenkosten willen inzetten voor de schulen,maar wij hebben dit geld nodig anders raken wij aan huis gebonden en kunen geen boodschapen meer doen,ik heb namelijk een scooter waar ik mn dagelijkse boodschapen mee moet doen om dat ik nog geen 200 meter kan lopen.ivm zware rug klachten.en de scooter brengd toch kosten met zich mee,onderhoud,wat ik altijd liet doen van de tegemoed koming.ook zit ik met de maandelijkse kosten van de benzine,en kosten van zelfzorg geneesmiddelen die via de dokter niet vergoed worden elke maand.meschien als ik er tegen in gaat dat ze de schuldhulp weigeren,en is het dan mogelijk als ze het om die reden weigeren ons te helpen dat ik door verwijzing kan vragen naar de wsnp,het kan toch niet zo wezen dat ik maar moet acsepteren dat mijn gezonheid achteruit gaat.ik heb medice bewijs.
Antwoord:
Éen van de voorwaarden van schuldhulpverlening is dat de maandelijkse inkomsten binnenkomen bij schuldhulpverlening, dit is ook wat gecommuniceerd wordt naar de schuldeisers zodat deze weten dat de eventuele aflossing ook altijd kan worden gereserveerd. Dit gebeurd dus voordat de schuldeisers wel/niet akkoord gaan. Wat betreft de tegemoetkoming van de ziektekosten, deze mag u zelf houden, dit is geen inkomen. Dit wordt dus ook nooit meegenomen in een eventuele regeling, wel kan het zijn dat schuldhulpverlening deze nodig heeft om eventuele achterstallige vaste lasten te betalen. Vraag hier naar bij uw schuldhulpverlening.
 
Reactie vraagsteller:
hallo ik heb idd ook dit antwoord gehad.Geachte mevrouw,

Wanneer dit bedrag afkomstig is van van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) dan mag dit bedrag niet gebruikt worden voor aflossing van uw schulden.
Op deze eenmalige uitkering ligt een beslagverbod volgens artikel 11 van de Wet toegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten. Het gehele bedrag komt daarom toe aan u.

Heeft u geen aflossingscapaciteit en is om deze reden geen voorstel mogelijk aan uw schuldeisers, dan is het minnelijk traject mislukt. Uw schuldhulpverlener dient een verklaring af te geven waaruit blijkt dat het minnelijk traject geen kans van slagen heeft. Dit is de zogenaamde verklaring 285 FW. Met deze verklaring kunt u een verzoek tot toelating Wsnp indienen bij de rechtbank. mvg en bedankt voor het antwoord.
 
Antwoord Beheerder:
succes
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan schuldhulpverlening gemeente:

rechten en verplichtingen bij wwb uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-09-22 13:28:33
Registratieplicht
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-12-27 22:15:10
De gemeente trekt bouwvergunning weer in.
      [Gesteld in Ruimtelijke ordening]
2009-01-08 23:23:31
Lagngdurigheidstoeslag terugwerkende kracht
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2013-06-06 12:29:22
Gemeentelijke subsidie op zorgverzekering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2015-03-23 16:13:25

Gemiddelde score Schuldhulpverlening: 8.5 (120x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+