Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychiatrie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychiatrie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychiatrie

Zelf een vraag over Psychiatrie? Klik hier.
Meer vragen over Psychiatrie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychiatrie:
Naam: Samed
Bedrijf: Parlan kind en jeugd
Reactiesnelheid: 1295 uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Samed vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychiatrie op jouw website?Vragen over Psychiatrie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via E-mail. Klik hier.

Vraag advies over mijn dochter evy

[Gesteld op: 08-04-2010]

Toelichting:
Beste,
Ik weet niet of mijn dochter van 20 ADHD Of iets anders heeft maar ze kan zich zo razend kwaad maken, heeft dit al van haar 14de, heeft ooit consultatie gehad bij psycholoog en psychiater maar wil er niet meer heen. Bij alles wat bij haar mis gaat geeft ze iemand anders de schuld en heeft dan een woedeaanval. Na 5 minuten is het weer over en komt ze me omarmen met spijtbetuigingen. Toen ze klein was ze heel hevig en kreeg toen van een homeopaat valeriaandruppeltjes tot na de kleuterschool. Ze kreeg ook echinachea en was in de lagere school een goede leerlinge met nooit problemen. Op 14 jaar is het dan begonnen met veel ruzie met haar vriendje. Nu zit ze in het tweede jaar opleiding lagere school onderwijzeres. Tegen de leerlingen in de lagere school beheerst ze zich. Ook kan ze smorgens moeilijk op tijd zijn. Begint pas op het laatste nippertje te studeren maar heeft een goed stel hersenen en veel geluk.
Ik kreeg van de huisarts een voorschrift voor een preparaat met veel hop en een beetje valeriaan, ze zou er minstens 3X1per dag van moeten nemen maar wil dat niet. Een tijdje gelede had ik haar toch kunnen zeggen dat dit zo niet verder kon, het drong tot haar door maar toen heeft zij
Een weekje veel geweend, dus als zij zich erop focust wordt ze meer depressief. Kunt U mij (de moeder) raad geven.
MVG
Trudy van der Kleij
Antwoord:

Beste moeder,

ik antwoord u vanuit mijn beperking maar ook vanuit mijn professie als energetisch therapeut. De antwoorden die ik geef zullen daardoor misschien niet passen in het bewustzijn van een reguliere behandelaar.

Op de eerste plaats is het goed dat iemand zijn/haar boosheid uit. Daarmee voorkomt men dat het zich gaat vastzetten in het lichaam met alle nare gevolgen van dien.  Voor de omgeveing is dit niet prettig. Maar uiteindelijk zal de boosheid begrepen moeten worden en beherst dienen te worden nadat er uiting aan is gegeven.

Rond de pubertijd komt het karma naar boven bij een mens. Hiermee wordt bedoeld de levensopdracht die een ziel zich heeft gesteld alvorens geboren te willen worden in dit leven. Als de ontwikkeling van het karma en van het individue tegengewerkt wordt komt het vaak voor dat men zich gaat verzetten. Men wordt agressief.  Het zijn elemetaire emoteis om het karma te beschermen. Om naar buiten te brengen dat wat anderen (veelal de opvoeders ) voor ogen hebben met hun kind niet past in het bewust gekozen karma van het kind.

Hoewel ik begrijp dat ouders doorgaans het beste met hun kind voor hebben ( heb ik ook ) voeden wij ze maar te vaak op volgens een beeld dat wij zelf als ouder als wenselijk zien. Maar we gaan daarmee voorbij aan de eigen keuze van het individue.  Tot een bepaalde leeftijd zullen kinderen niet in staat zijn in te gaan tegen de opvoeding als die niet bij hun past. Maar rond de pubertijd komt het naar buiten.  Dat uw dochter ook vanaf die tijd last heeft van agressieve buien kan daarmee verband houden.

De onmacht die men dan voelt zet zich vaak als een blokkade vast in het solaire chakra ( bij de navel ). Men  kan  door die blokkade sterk nerveus worden en 1) een patroon ontwikkelen om de woede af te reageren op willoze slachtoffers omdat de moed ontbreekt om de ware bron van woede onder ogen te komen. 2)  Boos worden door 't gevoel veronachtzaamd te worden of over het hoofd gezien te worden ( vaak met een patroon van opoffering of wegcijferen) 3)  Woedend worden of teleurstelling ervaren uit het onvermogen zich los te maken van dringende verwachting van anderen.

Al deze aspecten zijn van psychische aard. Maar lichamelijk kan het zich uitten in slechte spijsvertering en defecten van organen in het buikgebied, eventueel ook vormen van eczeem. Ik hoop dat dit uw dochter bespaart is gebleven en zal blijven.

Maar er zijn ook andere aspecten die te maken hebben met de voeding en vaak onderkend worden maar toch hier genoemd dienen te worden: depressie en agressiviteit in veel mensen komt ook voor een belangrijk deel voort uit het eten van varkensvlees. Rundvlees is minder schadelijk voor het lichaam en gevolgelte nog minder.  

Is er wel eens onderzoek gedaan naar mogellijke gevoeligheid voor koemelkproducten? Want ook dit kan eczeem, astma en hyperactief gedrag veroorzaken.

Indien u hop wenst te gebruiken kunt u ook een heel weinig hop door een rauwkostsalade doen. Je proeft het maar nauwelijks en door sommigen wordt de smaak erg gewaardeerd. Maar je zult daardoor rustiger en meer ontspannen worden zonder de negatieve bijwerking die allopathische medicijnen wel hebben. 

Evenwel denk ik dat het belangrijk zal zijn dat uw dochter ( geholpen door een kundige therapeut) zelf op onderzoek gaat naar dieperliggende oorzaken van haar boosheid.

Ik hoop dat ik u iets nuttigs heb kunnen vertellen.

 Vriendelijke groeten,
Hans Kamps

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Vraag advies over mijn dochter evy:

Opeisen erfenis
      [Gesteld in Notaris-Friesland]
2009-07-07 13:12:30
sprake van lichte kindermishandeling
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2009-08-28 13:33:59
docent en leerling in een conflikt
      [Gesteld in Lesmateriaal]
2010-12-19 17:16:38
Erfenis minderjarig kind
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2012-11-05 17:15:16
mijn dochter gaat trouwen
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2014-02-05 09:31:40

Gemiddelde score Psychiatrie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+