Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bouw » Ruimtelijke Ordening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ruimtelijke ordening en krijg online een antwoord van de specialist in Ruimtelijke ordening

Zelf een vraag over Ruimtelijke ordening? Klik hier.
Meer vragen over Ruimtelijke ordening.

Beheerder worden?

De rubriek Ruimtelijke ordening heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Ruimtelijke ordening Klik hier.

RSS over Ruimtelijke ordeningVragen over Ruimtelijke ordening via RSS. Klik hier.
RSS over Ruimtelijke ordening op jouw website?Vragen over Ruimtelijke ordening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Ruimtelijke ordeningVragen over Ruimtelijke ordening via E-mail. Klik hier.

Recht van uitrit en vermeende schade

[Gesteld op: 07-04-2010]

Toelichting:
We bezitten twee van vier percelen op een voormalig boerenerf. Op het achterste perceel staat ons huis. De verschillende percelen op het voormalige erf zijn ontsloten via een pad dat door het midden van het erf loopt. De perceelgrens van onze percelen is zowel voor als achter het pad (we hebben dus zowel voor als achter een half pad).

In ons akte staat:
"Ten behoeve van en ten laste van de bij deze akte verkochte en overgedragen percelen over en weer wordt als erfdienstbaarheid gevestigd het recht van uitweg om over de bestaande oprijlaan te komen en te gaan van en naar de "

Onze buurman is eigenaar van de andere helft van het pad ter hoogte van onze beide percelen en van het gehele pad voor een stuk tussen beide percelen in. Hij verbied bezoekers en leveranciers om door te rijden tot het achterste deel en sinds kort mogen wij van hem zelf ook niet rijden tot het achterste perceel. Dit is bijzonder vervelend als we zware artikelen willen uitladen voor onze deur en/of op ons voorste perceel ruimte willen maken door onze auto op een parkeerplaats op ons achterste perceel te rijden. Hij hindert het doorrijden inmiddels fysiek door een ter hoogte van het gedeelte dat geheel zijn eigendom is aan de ene zijde een stekelige hulst (krassen) niet meer te snoeien en aan de andere zijde een paaltje te plaatsen zodat de doorgang te smal is. De buurman is van mening dat bovenstaand recht alleen geldt voor het voorste gedeelte van het pad en dat het niet betekent dat we door kunnen rijden tot achter.

Wij willen ongehinderd gebruik kunnen maken van het pad, zowel zelf als onze bezoekers en leveranciers. Staan we in ons recht?

In aanvulling wil onze buurman dat we het pad op onze kosten opnieuw laten asfalteren omdat het vermeend beschadigd zou zijn omdat wij er met onze auto overheen rijden. Hij wil geen bijdrage leveren aan vernieuwing van het pad. Het pad is meer dan 20 jaar oude aaneenschakeling van brokkelig asfalt, grind, beton en klinkers. Naar onze mening vertegenwoordigd het pad vanwege de ouderdom geen waarde meer en willen we ons beperken door het pad berijdbaar te houden door gebroken puin te storten als er ergens door het gebruik een gat ontstaat. Is dit van ons een redelijke opstelling?
Antwoord:
Geachte heer/mw., De akte is duidelijk genoeg, u mag zonder meer over de oprijlaan rijden, de doorgang mag niet worden verhinderd. U dient een evenredig deel mee te betalen aan het onderhoud van de weg.
Pas nadat alle omstandigheden van uw geschil duidelijk zijn kan "juridisch advies", worden gegeven. Maak daarvoor een afspraak via website: www.onteigeningsjurist.nl of www.planschadejursten.nl Info? zie de BLOG: www.juridischeraad.blogspot.com  Tips: Zet geen privacy-gevoelige informatie over uw geschil op het internet. Bewaar documenten en zorg voor getuigen. Maak foto's, bewaar e-mails en SMS. 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Recht van uitrit en vermeende schade:

vliegtuig vertraging claim indienen
      [Gesteld in Europees recht]
2010-02-21 11:39:20
Weet u iets over planschade? wanneer krijg je dat?
      [Gesteld in Bouwregelgeving]
2010-07-13 12:37:23
uitbetaling schade
      [Gesteld in Autoverzekering]
2011-08-19 17:57:54
aansprakelijkheid
      [Gesteld in Aansprakelijkheidsrecht]
2012-05-26 00:31:32
2 keer eigen risico
      [Gesteld in Verzekeringsrecht]
2014-03-22 15:33:26

Gemiddelde score Ruimtelijke ordening: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+