Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Re´ncarnatietherapie » Vorige Levens
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vorige Levens en krijg online een antwoord van de specialist in Vorige Levens

Zelf een vraag over Vorige Levens? Klik hier.
Meer vragen over Vorige Levens.
De huidige beheerder van de rubriek Vorige Levens:
Naam: Marianne Notschaele-den Boer
Bedrijf: Rha publishing - rha reincarnatietherapie
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marianne Notschaele-den Boer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via RSS. Klik hier.
RSS over Vorige Levens op jouw website?Vragen over Vorige Levens op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via E-mail. Klik hier.

Waar komt mijn heimwee/verlangen vandaan?

[Gesteld op: 07-04-2010]

Toelichting:
Ik ben Lotte. (leeftijd is 15 kalenderjaren). Ik heb al vaak gehad, dat ik ergens anders naartoe wilde. Ik wil al mijn hele leven 'weg'. Gewoon weg, niet perse een plaats of land, gewoon weg. En dat terwijl mijn leven hier goed is. Eerst was het gewoon het platteland, toen Rusland, daarna werd het Amerika (of dan het Wilde Westen) nu wil ik het Noorden ontdekken. Ik ben niet gewend te reizen en ik ben (nog) niet buiten Nederland geweest, maar toch verlang ik er altijd naar ergens anders te zijn, naar avontuur, hoewel ik ook weer gehecht ben aan mijn stad, straat en huis. Ik heb ook vaak 't idee dat ik niet op dÝt moment er kan zijn, maar dat ik altijd verlang naar de toekomst. Hoewel dit de laatste tijd wel minder wordt, begrijp ik het ook niet echt.

Ook heb ik vaak 't idee dat ik op iemand wacht, en dat ik iemand mis. Een man, denk ik. Ik heb ik mijn leven ook vaak gedroomd van een man/jongeman die ik ken (dat gevoel geeft hij me), maar elke keer een ander gezicht heeft.

Ik probeer er zelf ook achter te komen hoe mijn vorige leven is, maar ik het lukt me nooit om mijn hoofd leeg te krijgen (zal wel een beetje aan mijn leeftijd liggen) en ook ga ik twijfelen over wat ik 'bedenk' omdat ik niet zeker weet of het mijn fantasie is of dat het echte herinneringen zijn. Ik heb namelijk een uitgebreide fantasie. Ik heb wel enkele dingen 'bedacht' maar die waren best 'romantisch'. Daardoor ga ik twijfelen.

Ik zelf had het idee van een meisje uit een oud landhuis, wat wilde studeren maar niet mocht. En zichzelf moest gaan bewijzen. En ook vroeg moest trouwen, het zou wel een aantal dingen verklaren. Ook een leven als zwervende troubadour kwam in mij op. Het zijn stiekem ook wel levens die ik zou willen, denk ik, hoewel ze beide niet echt een gelukkig leven waren denk ik.

En als deze twee levens wel van mij waren, dan kan ik mijn heimwee nog niet plaatsen.
Antwoord:

Hoi Lotte,

je zegt je HEIMWEE(=weemoed, verlangen naar het bekende) nog niet te kunnen plaatsen, maar je hebt het eerder over het tegenovergestelde: FERNWEH (=verlangen naar onbekende situaties). Er bestaat ook nog een woord HINAUSWEH (=tegenzin om terug te keren naar t bekende/thuis).

Je wilt nl. ergens anders heen, je wilt je hele leven al weg, je verlangt er naar ergens anders te zijn, je hebt verlangen naar de toekomst (=vooruit willen). Dat slaat dus op Fernweh :)

Waarschijnlijk heeft dat te maken met een reizend leven van je,waarin je heel gelukkis was en van plaats naar plaats trok en telkens een geweldig goed gevoel kreeg van spanning en geluk om nieuwe dingen tegen te komen, mensen, dieren, situaties etc. Dat kan t leven van de troubadour zijn, dat je noemt of bijv. t leven van iemand die graag reist in een tijd, dat dat nog bijzonder is, ongewoon. Ik denk bij het eerste, dat het om een vorig leven als marskramer ging, reizend van plaats naar plaats en af en toe om de kost te verdienen ook zong en een instrument bespeelde. Troubadour vind ik beetje een te galant woord voor deze wat armoedige man, die ik voor me zie. Klein, gedrongen, pokdalig. Weg van huis waar hij misprijzend werd aangekeken, op reis van land naar land wel gewaardeerd om zijn spullen die hij te koop aanbood aan anderen met grappen en grollen. Tijdsindicatie: 700-800

Het verlangen ergens anders te zijn, zal tevens verweven zijn met het vorige leven van een vrouw die niet op reis mocht van haar familie, maar er toch vandoor ging (schepen 1800-1830?). Spijt kreeg en niet meer terug kon, nadat ze op een ander continent aankwam. Haar trots was zo groot, dat ze in nieuwe continent bleef (van Europa naar Amerika) en verlangde naar familie. Ze had spijt dat ze niet getrouwd was met de man die haar familie voor haar had uitgekozen, omdat ze nu zelf in haar onderhoud moest voorzien door hard te werken. Haar trots zat haar in de weg. Ze bleef hardnekkig volhouden tot het laatst dat het de beste keuze was die ze deed: weggaan van thuis, maar had spijt als haren op dr hoofd dat ze ervan door was gegaan. Ze bleef volhouden dat ' het ergens anders  toch beter voor haar was ', bedoeldende America.

Fantaseren en vorige levens herinneren, gebeurt via het zelfde hersendeel, dus lijkt beetje op elkaar. Waarom denk je dat sommige schrijvers zo makkelijk de prachtigste geschiedenisromans kunnen ' verzinnen '? Gewoon omdat ze hun eigen oude ervaringen gebruiken voor de sfeertekening.

Verder kun je je ook nog afvragen: als je altijd ergens anders naar toe wilt, daarnaar verlangt... waar ben je dan bang voor als je hier of op 1 plek blijft. Als je die angst nader bestudeert en begrijpt, kan het zijn dat je verlangen om weg te gaan minder wordt.

Grtjs, MN

 
Reactie vraagsteller:
Hallo Marianne,
Twee dagen geleden had ik het antwoordt gelezen, en heel erg bedankt ervoor. Bij het leven van de marskramer, begon mijn hart zowat te gloeien, ik weet ook niet helemaal waarom, toen ik het las. Bij de andere voelde ik eerst niet zoveel.

Maar vandaag bedacht ik me ineens het verhaal waar ik nu al een tijdje mee bezig ben, en ik zie er wel een overeenkomst in: Het gaat over een jonge vrouw dat in haar jeugd de keuze had moeten maken tussen een vrij leven en een 'gevangen' leven zoals zij dat noemt: trouwen, werken, kinderen etc. Ze kiest, ook al keurt haar omgeving dat af, voor het vrije leven en beleeft veel avonturen maar is wel eenzaam. Soms vraagt ze zich af of ze niet beter wel gewoon had moeten trouwen, maar telkens zegt ze tegen zichzelf dat ze zich aan moet stellen, dit was toch wat ze wilde? Het verhaal gaat verder met een avontuur en uiteindelijk kiest ze, definitief voor hßßr gevoel, echt voor het vrije leven, hoewel ze daarvoor wel dingen, die haar dierbaar zijn, moet achterlaten.

Heel erg bedankt voor je antwoord!
Groetjes Lotte
 
Antwoord Beheerder:

Hoi Lotte,

bedankt voor je reaktie. Als je hart gaat gloeien, zoals je zegt, komt dat omdat iets in jou zich herinnert dat het waar zou kunnen zijn, soort lichaamgssignaal.

Het verhaal vd vrouw: soms is het zo dat bij het zelf ' fantaseren' van een verhaal, je als vanzelf akelige gebeurtenissen uit een vorig leven heelt, door bijv. een mooier einde eraan te breien. Dan verwerk je zelf vorige levens, zonder dat je daarbij hulp nodig hebt.

Fijn weekend. grtjs

 

Beantwoord door:
Marianne Notschaele-den Boer
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Waar komt mijn heimwee/verlangen vandaan?:

mijn hondje is gek op graven
      [Gesteld in Honden]
2008-09-28 23:41:42
Satan door God geschapen?
      [Gesteld in Bijbel]
2008-11-02 16:26:14
verhuizen naar het buitenland?
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2009-02-05 12:54:28
Pijn bij wakkerworden, autorijden en zitten.
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2009-06-30 08:08:51
Waar haal ik "het"vandaan.....
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-01-31 17:27:37

Gemiddelde score Vorige Levens: 8.0 (748x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+