Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Huwelijk
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Huwelijk en krijg online een antwoord van de specialist in Huwelijk

Zelf een vraag over Huwelijk? Klik hier.
Meer vragen over Huwelijk.

Beheerder worden?

De rubriek Huwelijk heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Huwelijk Klik hier.

RSS over HuwelijkVragen over Huwelijk via RSS. Klik hier.
RSS over Huwelijk op jouw website?Vragen over Huwelijk op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HuwelijkVragen over Huwelijk via E-mail. Klik hier.

Is deze relatie nog te redden?

[Gesteld op: 05-04-2010]

Toelichting:
Ik ben een vrouw van 32 jaar en al 15jr (waarvan 10 getrouwd) samen met dezelfde man. Wij hebben een zoon van 7jr.

Vanaf begin stel ons sexleven niet veel voor (1x per 2 weken) en de afgelopen 5jr hebben we van 1 tot maximaal 3 keer per jaar sex en als we als sex hebben stelt het niet veel voor. Ik kom niet aan mijn trekken en dat boeit hem verder ook niet.
Verder is mijn man niet echt een prater en weinig ondernemend om niet te zeggen lui.
Ik heb heel erg het gevoel dat ik voor alles moet opdraaien. Het huishouden, administratie, klussen en onderhoud van het huis zijn altijd voor mijn rekening. Ook is mijn man erg aangekomen (20kilo overgewicht) en voelt zich niet lekker in zijn vel. Hij onderneemt echter niks om hier verandering in te brengen.
Hij is heel erg met zichzelf en zijn hobby bezig muziek. Tijd en aandacht voor mij en mijn zoon is niet altijd vanzelfsprekend. Ik moet echt er om smeken.
Ik loop al flink wat jaren hier tegen aan en kan het aantal gevoerde gesprekken met steeds dezelfde terugkerende onderwerpen niet meer tellen. Hij beloofd steeds beterschap, maar langer dan een paar weken zijn best doen houd die niet vol.
Ik ben vier jaar geleden als een soort van noodkreet vreemd gegaan. Hij weet dit en mijn redenen hiervoor. Hij beloofde toen beterschap, maar dat heeft hij niet waar kunnen maken.
Nu vier a vijf jaar verder ben ik op een punt beland dat ik het echt niet meer weet. ik wil en kan absoluut niet zo verder door gaan.

Ik ben een jonge aantrekkelijke en zelfstandige vrouw en verdiend gewoon beter. Dit heb ik hem ook vertelt, waarop hij zegt dat hij niet degene is die me gelukkig kan maken, maar dat hij wel heel veel van me houd en mij absoluut niet kwijt wilt. Mijn vraag is: Wat nu? Moet ik hem nog een kans geven? Is deze relatie nog te redden?
Antwoord:
Als je 15 jaar bij dezelfde man bent dan is er wel een reden om eens samen de bloemetjes buiten te zetten. Het is tijd voor een nieuwe impuls waar jij voor moet gaan zorgen. Pak de wil om te veranderen. Zoek de dingen op die hij leuk vindt, muziek, muziekuitstapjes etc. Regel het voor hem en ga in hem investeren. Niet wachten tot hij wakker wordt, maar maak hem wakker. Jullie hebben nog een heel leven voor de boeg en je zoon heeft recht op een gelukkige vader en moeder. Anno 2010 is het wachten op de bus die toch niet komt, niet meer verdedigbaar.

Als vrouw ben je geëmancipeerd en dat betekent gelijkwaardig en dus niet onderdanig. Ga leuke dingen met het gezin doen en zorg dat je zoon en je man ook in jouw willen gaan investeren. Dan komt de intimiteit vanzelf weer terug. Intimiteit verdien je en is geen klok gebeuren. Kom op, poets je tanden, kam je haar trek iets aan wat hij leuk vindt en verras hem zoals je hem nog nooit verrast hebt en blijf dat doen tot je er niet meer bent. Ik praat je geen schuld gevoel aan, maar als ik lees wat ik lees, schieten de tranen in mijn ogen van de gemiste kansen. Kansen creëer jezelf en ook het succes van je leven en je huwelijk.

Kom je er niet alleen uit zoek dan een professional die je kan begeleiden en stimuleren. 

In spreekbeurten neem ik vaak het voorbeeld van de oude trekschuit, als moeder de vrouw op het dek zit en niets zegt of doet, dan gaat de schuit gegarandeerd de walkant in. Het is jouw verantwoordelijkheid om het schip varende te houden en niet in de walkant te laten komen.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Huwelijk:
Bruidsmode


Gerelateerde vragen aan Is deze relatie nog te redden?:

wat doe ik met mijn relatie? ik wordt er depri van
      [Gesteld in Psychologie]
2009-06-09 19:53:38
Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
nieuwe relatie met jonge kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2013-02-13 16:26:09

Gemiddelde score Huwelijk: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+