Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Seksualiteit
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Seksualiteit en krijg online een antwoord van de specialist in Seksualiteit

Zelf een vraag over Seksualiteit? Klik hier.
Meer vragen over Seksualiteit.
De huidige beheerder van de rubriek Seksualiteit:
Naam: Rene de Jong
Bedrijf: Nvt
Reactiesnelheid: 51 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Rene de Jong vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over SeksualiteitVragen over Seksualiteit via RSS. Klik hier.
RSS over Seksualiteit op jouw website?Vragen over Seksualiteit op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over SeksualiteitVragen over Seksualiteit via E-mail. Klik hier.

Waarom doet mijn vriend dit?

[Gesteld op: 02-04-2010]

Toelichting:
Ik heb ongeveer 1,5 jaar een relatie met mijn vriend. Een aantal maanden terug kwam ik erachter dat hij seks smsjes stuurt naar anderen. (Ik ken deze meiden, maar geen vriendinnen) Ze zijn naar me toe gekomen omdat dit niet normaal is als je een vriendin hebt.. het waren smsjes waarin hij zei: Ik lik je en laat je lekker komt enz enz. allerlei fantasieen.

Dit heeft mij heel erg gekwetst. Ook zie ik deze meiden elke dag en iedereen in mijn omgeving weet er van.. Ik schaam me en ik vertrouw hem eigenlijk niet meer. Toch hou ik zielsveel van hem maar ik blijf maar twijfelen. Ik heb het uit gemaakt maar ik mis hem en hij blijft maar zeggen dat ik het voor hem ben..

Ik weet niet wat ik moet doen.. ik kon al die twijfels gewoon niet meer aan.
Antwoord:

 Beste mevrouw,

Een aantal dingen spelen hierbij een rol:

  1. De verwarring van de liefde en andere gevoelens
  2. De menselijke natuur en de normen en waarden van vroeger en nu
  3. Een mens is zoals die is
  4. Hoe nu verder
  5. Tips.

(1) Wat is liefde: Je kunt een exclusieve liefde/voorwaardelijke liefde voor je partner voelen, er is ook een onvoorwaarlijke liefde die je voor iedereen en ook je partner kan voelen. Ze zeggen wel eens dat liefde in haat kan omslaan. Voor die exclusieve voorwaardelijke liefde is dat inderdaad zo, maar voor onvoorwaardelijke liefde is dat niet zo. Je kunt van iemand houden, wat er ook gebeurd, dat is niet logisch, maar dat is nou eenmaal zo.

(2) Is de mens monogaam, een aantal collega's van mij zeggen van niet. Een man heeft bewust of onderbewust de drang om kinderen bij vele vrouwen te maken, vrouwen kunnen weer de drang hebben door net dat ene stuk, die niet hun partner is, bezwangerd te worden. Goed of fout ? We zitten er nou eenmaal mee. Onze Christelijke cultuur heeft opgeleverd dat je zo niet mag denken en dat dit erg fout is, maar vroeger was er wel vergeving, iemand kon zo een tweede kans hebben. Bij de moderne mens is er geen tweede kans, fout, en einde oefening. Dit kunnen we wel denken, maar uiteindelijk is alles wat wij doen voortgekomen en daarna vervormd uit hoe het is en zou moeten zijn. Hoe men ook hierover mag denken, uw gevoelens van liefde en verwarring zijn oprecht. U mag zijn zoals u bent, u hoeft u beoordeling niet van anderen af te laten hangen.

(3) U zou eigenlijk het liefste hebben dat u vriend is zoals u dat zou willen, dus geen SMS'jes naar andere meiden. Maar iemand is zoals die is. Je kunt je afvragen is dit goed of fout, maar zinvoller is de vraag te stellen: kan ik hiermee leven of zal hij zich oprecht veranderen. Je kunt afspraken maken, maar de menselijke natuur is hardnekkig, je kunt naar zijn diepste beweegredenen vragen en voel als hij een antwoord geeft of wat hij zegt wel eerlijk en oprecht is. Hoe kan hij zijn seksuele energie anders richten.

(4) Het verleden is eigenlijk niet goed afgesloten.

De seks sms'en zijn zoals ik dat hoor zijn niet respectvol en daardoor stotend voor die meiden die ze kregen, ook aan hen dient hij zich te verontschuldigen.

Wat voor relatie wilt u met hem ? Een vriendschapsrelatie, of een partnerrelatie, of een losse/partner relatie. Bedenk goed wat u wilt.

Als ik u was, zou ik even een moment voor uwzelf nemen, sauna, wandeling, stukje fietsen, schilderen, boswandeling, of wat dan ook. Iets wat u heel diep bij uwzelf brengt, want wat ik hier ook bedenk, het is uw leven, u bent eigenlijk de enige die echt weet wat goed voor uwzelf is.

(5) Wat u ook met u vriend gaat afspreken, een paar tips zijn belangrijk:

  • Het SMS'en van ik lik je, bij onbekenden is niet respectvol, zoiets moet hij niet doen, nooit meer, naar niemand, het werkt overigens ook contraproductief.
  • Sex SMS'en binnen uw kennissenkring is not done. Als hij seks zou hebben met uw zus of uw beste vriendin is dat heel wat erger dan als hij seks met een wildvreemde zou hebben die u nooit in uw leven zou tegenkomen, zo ook met flirt gedag en sms'en.
  • Wat u ook met elkaar afspreekt, wees eerlijk en oprecht naar elkaar. Er zijn relaties waar flirtgedrag naar anderen is toegestaan, maar dat is de keuze van uw beide en niet van anderen, hierbij blijven de eerste twee punten staan als not done.
  • Dit is niet het einde van de wereld, er zijn ook andere mannen, maar voor u zich in een andere relatie stort, probeer heel met uwzelf te worden.

Veel sterkte, ik hoop dat u er sterk uitkomt,

René.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Seksualiteit:
BDSM
Genderdysforie
Homo- & Biseksualiteit
ProstitutieGerelateerde vragen aan Waarom doet mijn vriend dit?:

Is het terecht dat ik me blijf schamen?
      [Gesteld in Mensen]
2011-05-10 16:56:25
Is mijn wantrouwen in mijn vriend terecht?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2011-06-20 15:59:18
Wat kan ik hieraan doen?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2012-05-05 22:35:06
hoe krijg ik mijn beste vriend terug?
      [Gesteld in Relaties]
2012-05-31 23:39:36
Hoe groot is de kans dat ik mijn kind kwijd raak?
      [Gesteld in NLP]
2012-08-20 07:36:17

Gemiddelde score Seksualiteit: 8.0 (87x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+