Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Zorg » Persoonsgebonden Budget (PGB)
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB) en krijg online een antwoord van de specialist in Persoonsgebonden Budget (PGB)

Zelf een vraag over Persoonsgebonden Budget (PGB)? Klik hier.
Meer vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB).

Beheerder worden?

De rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB) heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB) Klik hier.

RSS over Persoonsgebonden Budget (PGB)Vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB) via RSS. Klik hier.
RSS over Persoonsgebonden Budget (PGB) op jouw website?Vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB) op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Persoonsgebonden Budget (PGB)Vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB) via E-mail. Klik hier.

CIZ bezwaarschrift

[Gesteld op: 29-03-2010]

Toelichting:
Hallo, ik heb een tweetal vragen voor u. Op 23 november 2009 heeft het CIZ, ivm de nieuwe functie begeleiding opnieuw een herindicatie uitgevoerd. De zorguren zijn hetzelfde gebleven. Alleen heb ik wel bezwaar ingediend omdat mijn ernstig verstandelijk gehandicapte zus, erg agressief ook, meer zorguren behoeft. CIZ deelde mee dat er iemand zou moeten zijn die haar wettelijk vertegenwoordiger is/ kan zijn, dus die haar belangen behartigd. Nu heb ik ze verteld dat mijn moeder haar wettelijk vertegenwoordiger is omdat ze tenslotte haar ouder is. Maar omdat zij ongeletterd is en geen Nederlands spreekt accepteerden ze haar wettelijk vertegenwoordigerschap niet. Het moest iemand zijn die Nederlands sprak. Ik moest maar menstorschap gaan aanvragen. Dit heb ik ook gedaan en inmiddels is er na ruim 7 weken wachten een beschikking gekomen. Ik ben aangesteld als mijn zus' mentor. Nu is mijn vraag of dit een terechte verzoek is van het CIZ? kan het CIZ dit maken, dat ze mn moeders wettelijk vertegenwoordigerschap naast zich neerleggen? Mijn moeder kan weliswaar geen nederlands en heb ik namens haar de bezwaarschrift opgesteld. En kunnen we alsnog met terugwerkende kracht de extra zorguren krijgen of kan dat alleen vanaf de datum dat de eventuele nieuwe indicatie wordt vastgesteld? Ze zouden mij op 7 april bellen en dat wordt dan telefonische herindicatie. Ik krijg 45 min de tijd om de situatie uit teleggen. Ik heb toch echt het gevoel dat het CIZ met opzet hiermee tijd wil winnen ivm de bezuinigen in de zorg.

Ik zie uw reactie graag tegemoet, met vriendelijke groet.
Antwoord:

Dag
U heeft 2 vragen:
Kan het CIZ het wettelijk vertegenwoordigerschap van uw moeder negeren?
Dat hangt er van af of dit netjes geregeld was: was uw moeder mentor, bewindvoerder of zelfs curator van uw zus? Of was er niets geregeld? Meestal doet het CIZ hier niet moeilijk over. U kunt uzelf als tolk introduceren als uw moeder inderdaad wettelijk vertegenwoordiger is, maar ongeletterd en niet nederlands sprekend. Volgens mij zit het CIZ hier dus fout, als het vertegenwoordigerschap van uw moeder vastgelegd was.

Uw tweede vraag: er was na 7 weken een beschikking gekomen, daar heeft u bezwaar tegen aangetekend. Heeft u daar al bericht op gekregen? Waarschijnlijk niet?
Helaas gelden de extra uren, als ze inderdaad geindiceerd worden, inderdaad vanaf de datum waarop de nieuwe indicatie in gaat. 

Bereidt u zich goed voor op deze telefonische indicatie. Vraagt u eventueel een professional ( een mantelzorgmakelaar of een medewerker van MEE) om u te helpen met voorbereiden. Is men echt niet bereid om een huisbezoek bij u af te leggen? Ik zou daar alsnog om vragen. 
Ik heb uw vragen zo goed mogelijk beantwoord. Helaas heb ik geen beter nieuws voor u...

Wilt u een en ander nader bespreken, dan mag u mij gerust bellen.

Met vriendelijke groet
Freke Schoemaker
mantelzorgmakelaar bij Familycare Support
T. 06 4045 2425 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB):
PGB AWBZPGB Wmo


Gerelateerde vragen aan CIZ bezwaarschrift:

CIZ bezwaar termijn
      [Gesteld in Persoonsgebonden Budget (PGB)]
2010-03-26 22:39:28
vraag a.w.b.
      [Gesteld in Algemeen overheidsrecht]
2010-09-28 00:00:59
bezwaarschrift tegen hoogheemraadschap
      [Gesteld in Advocaten-Noord Holland]
2008-03-31 11:02:27
Algemene wet bestuursrecht artikel 7.10 - 3e lid
      [Gesteld in Strafrecht]
2008-11-19 16:28:37
Dagvaarding nietig door te laat ontvangen?
      [Gesteld in Strafrecht]
2009-06-03 22:40:29

Gemiddelde score Persoonsgebonden Budget (PGB): 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+