Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Verzekeringen » Schadeverzekeringen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Schadeverzekeringen en krijg online een antwoord van de specialist in Schadeverzekeringen

Zelf een vraag over Schadeverzekeringen? Klik hier.
Meer vragen over Schadeverzekeringen.
De huidige beheerder van de rubriek Schadeverzekeringen:
Naam: Jolanda Sewalt
Bedrijf: Schadekantoor.nl
Reactiesnelheid: 12 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Jolanda Sewalt vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over SchadeverzekeringenVragen over Schadeverzekeringen via RSS. Klik hier.
RSS over Schadeverzekeringen op jouw website?Vragen over Schadeverzekeringen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over SchadeverzekeringenVragen over Schadeverzekeringen via E-mail. Klik hier.

Geen dekking CAR polis

[Gesteld op: 29-03-2010]

Toelichting:
Geachte heer/ mevrouw,
Ik ben met een aannemer een overeenkomst aangegaan voor funderingsherstel aan mijn woning. De aannemer is er afgelopen december vandoor gegaan en heeft mijn woning als een bouwval achtergelaten. Grote gaten heeft hij in mijn muren aangebracht. Sneeuw en regen hebben zich de afgelopen tijd mijn woning binnengedrongen. De vloer is er helemaal uit gesloopt waardoor het verband van mijn woning ook weg is. Keuken en toilet zijn ook niet meer aanwezig. De Telegraaf heeft vorige maand een artikel over mijn situatie geschreven en Hart van Nederland heeft mij ook al benadert. Hiermee wil ik u de ernst van mijn situatie aangeven.
Het gaat mij nu om het volgende:
de aannemer heeft afgelopen oktober een CAR-polis afgesloten bij ASR Verzekeringen. Mijn woning heeft door het stilleggen van de werkzaamheden ernstige schades opgelopen. Er is dus gevolgschade zoals dat wordt genoemd. Afgelopen Januari heb ik een schadeclaim ingediend bij ASR. Normaal gesproken behoort de verzekerde dit te doen (dus in dit geval de aannemer), maar omdat ik daar weinig vertrouwen in had heb ik het zelf rechtstreeks gedaan. Namens ASR is er in Februari een schade-expert bij mij thuis geweest. Deze meneer heeft de schade opgenomen en hij constateerde dat deze niet gering is. Deze meneer gaf in een later telefoongesprek aan dat we er met de gevolgschade wel uit zouden komen. Namens ASR is er ook gedurende 2 dagen een bedrijf in mijn woning aan het werk geweest om mijn huis veilig te stellen. Er was namelijk sprake van ernstige instabiliteit.
Nu krijg ik van mijn advocaat opeens te horen dat de aannemer nooit zijn premie bij ASR heeft voldaan en dat er daarom geen dekking zou zijn. Het feit dat er namens ASR een bedrijf gedurende 2 dagen werkzaamheden in mijn woning heeft verricht, dat zou nu opeens uit coulance geweest zijn. In zijn algemeenheid begrijp ik dat er geen dekking kan plaatsvinden als er geen premie is voldaan,.. maar waarom zegt ASR dit dan niet meteen. Ze hebben dus een expert de schade laten opnemen,..en vervolgens wordt het huis notabene veiliggesteld. En voorafgaand aan dit alles kan er dus niet meteen worden medegedeeld dat dit puur en alleen en uit coulance zal zijn. Al die tijd hoor ik niets van ze,... zowel niet schriftelijk als telefonisch. Er klopt gewoon iets niet in dit hele verhaal. Sowieso vind ik het gewoon vreemd dat een verzekering iets uit coulance zou doen als er geen premie is betaald.
Graag hoor ik uw mening hier over.
met vr. gr.
Antwoord:

Een indrukkend verhaal en wat een ellendige toestand. Het is te triest voor woorden. Ik ga een goede poging doen de rol van de schade-expert en de beweegredenen van de verzekeraar uiteen te zetten.

De schade-expert, in het geval van ASR zal het iemand zijn geweest van een expertisebureau, heeft als taak het vaststellen van de oorzaak, toedracht en omvang van de schade. Niets meer en niets minder. Of een schade al dan niet onder de dekking van de polis valt is niet ter beoordeling van de expert. Als ik het goed lees heeft de expert zich netjes aan deze regel gehouden.

Dan de verzekeraar. Het kan bijna niet anders of ASR heeft vanaf het melden van de schade geweten dat de premie voor de CAR-verzekering (nog) niet was voldaan. Dat ze desondanks een expert hebben benoemd om oorzaak, toedracht en omvang van de schade vast te laten stellen; noodmaatregelen hebben laten nemen kan ik op zich wel volgen.

Stel nu, dat de verzekeraar in kwestie direct uw claim had afgewezen. Na twee maanden over-en-weer-geschrijf blijkt plotseling dat de financiële afdeling van de verzekeraar had bedrag wel had ontvangen maar niet kon plaatsen omdat essentiële kenmerken ontbraken. Het lijkt me duidelijk dat de schade dan inmiddels nog véél groter zou zijn geworden. Dat is niet in uw belang en ook niet in het belang van de verzekeraar.

Om te voorkomen dat ze achteraf in een onmogelijke situatie terecht zou kunnen komen heeft de verzekeraar besloten zoveel mogelijk informatie te krijgen en de schade zo klein mogelijk te laten worden. Na ontvangst van de rapportage van de expert komt dan de beoordeling of er dekking is. Hierbij wordt dan ook de premiebetaling betrokken. Nu deze niet is voldaan is heeft dat helaas in een afwijzing geresulteerd.

Ik kan begrijpen dat u graag het onverplichte karakter van de hele actie had willen vernemen van de verzekeraar, zeker omdat bij u als leek verwachtingen wekt (waar u overigens geen recht aan zult kunnen ontlenen).

Ik hoop hiermee mijn idee van de beweegredenen duidelijk te hebben weergegeven. Rest mij nog u veel sterkte toe te wensen in deze uitermate beroerde situatie.

PS. Was de aannemer bij een Garantie- of Waarborgregeling aangesloten zoals bijvoorbeeld GIW of Woningborg?

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Schadeverzekeringen:
Schadehulp


Gerelateerde vragen aan Geen dekking CAR polis:

Kan het voordeel van oud-regime polis vervallen?
      [Gesteld in Accountancy]
2009-08-21 13:38:08
Levensverzekering.
      [Gesteld in Zelfdoding]
2009-11-25 21:22:25
Kan ik mijn pensioenverzekering meenemen?
      [Gesteld in Pensioen]
2010-03-29 10:18:52
levensverzekering met pensioenclausule 1978
      [Gesteld in Pensioen]
2010-11-13 20:16:02
Hallo,Tweede hypotheek bij dsb
      [Gesteld in Hypotheken]
2011-07-27 18:27:53

Gemiddelde score Schadeverzekeringen: 8.6 (43x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+