Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Inrichting
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Inrichting en krijg online een antwoord van de specialist in Inrichting

Zelf een vraag over Inrichting? Klik hier.
Meer vragen over Inrichting.
De huidige beheerder van de rubriek Inrichting:
Naam: Caroline Taal
Bedrijf: Kleurentaal kleur en interieur vormgeving
Reactiesnelheid: 185 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Caroline Taal vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over InrichtingVragen over Inrichting via RSS. Klik hier.
RSS over Inrichting op jouw website?Vragen over Inrichting op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over InrichtingVragen over Inrichting via E-mail. Klik hier.

hoe richten we ons bso ( klaslokaal opnieuw in

[Gesteld op: 28-03-2010]

Toelichting:
We hebben een grauw klaslokaal wat niet geschilderd mag worden. Er mogen gen haakjes in de muur. De lichtinval is redelijk. Aanwezig: rode bank, tv meumeubel. knutselkast dicht , we open kasten ikea 180x180
2 laatjes kasten met groene laatjes ikea, 2 lange tafels ikea en 20 krukken, 4 stoelen. Nu moeten we het lokaal zo inrichten dat we hier een verantwoorde presentatie over kunnen geven en hij moet gerelateed zijn aan de schijf van 5 Namelijk: creatief, cognitief ,contructief, sociaal en motorisch.
Er zijn geen uitdagingen voor jongens van 8 tot 12. We hebben geen wII en geen computer. We willen binnen de knutselmuur een kunstwand maken, zodat het lokaal rustiger wordt.
Mijn vraag is help? Help met de inrichting en d visie daarachter
Antwoord:

Jullie willen je bso lokaal opnieuw inrichten maar mogen niet schilderen, niets in de muur slaan, en hebben geen wii of computer. Dan zijn nogal wat beperkingen voor het inrichten van bso ruimte. Jullie vraag roept bij mij ook vragen op. Hebben jullie wel middelen om iets aan te schaffen? En waarom mag je niet schilderen? Niets in de muur slaan komt wel vaker voor, maar niet schilderen? Willen jullie behalve het aanbrengen van een kunstwand (klinkt leuk) ook de indeling veranderen? Of willen jullie advies over die kunstwand. Dan moet ik eerst meer weten. Hoe ziet die knutselmuur eruit?

Om de muren toch op te fleuren zonder te schilderen en gaten in de muur te boren, zou je een mooie collage kunnen maken van afbeeldingen uit tijdschriften. Kies bijvoorbeeld een thema en ga op zoek naar geschikte beelden. Plak alles niet te netjes met spuitlijm op de muur en maak er een mooie wand van. De afbeeldingen met spuitlijm kunnen gemakkelijk weer verwijderd worden en beschadigen de muur niet. Ook een leuke klus om mét de kinderen te doen. En verveelt de wand na verloop van tijd, bedenk dan een nieuw thema en begin opnieuw.

Ik begrijp dat jullie de ruimte rustiger willen maken. Waar het precies aan ligt dat de ruimte nu onrustig oogt, kan ik moeilijk zeggen zonder het lokaal te hebben gezien. Om rust in een ruimte te creeren, ongeacht waar die ruimte voor bedoeld is, is op de eerste plaats een goede ruimtelijke indeling van belang. Zorg dat er voldoende (loop)ruimte is. Let goed op de routing. Haal meubels of grote planten, hoe mooi ook, weg als ze in de looproute staan. Zet niet te veel spullen neer. Door enkele grote meubels te plaatsen, in plaats van meer kleinere stoelen en kastjes, oogt een kamer ruimer. Zet ook niet te veel kleine spullen of accessoires neer. Dat oogt al snel rommelig en druk. Groepeer kleine spullen in plaats van ze te verdelen over veel plekken in de ruimte. Berg lelijk ogende spullen of kleine spullen uit het zicht op. Vooral tekenspullen en speelgoed in het zicht geeft al snel een rommelige indruk en oogt allesbehalve rustig. Berg die kleine spullen op in dichte kasten, of in manden of bakken. Zorg dat alles een vaste en duidelijke plek heeft. Geef manden of dozen of bakken een label zodat duidelijk is wat erin zit. Kies dezelfde soort en maat opbergdozen of -bakken, en/of zorg dat ze allemaal dezelfde kleur hebben. Ook dat brengt rust. Door symmetrie in een ruimte te brengen, ontstaat ook rust. Kijk of het mogelijk is zo’n opstelling te maken.

Wat betreft die schijf van vijf kom ik op de volgende dingen. Motorisch: (als er wel iets aan het plafond mag) een schommel is natuurlijk heerlijk als er niet buiten kan worden gespeeld. Of als dat te gevaarlijk is of er te weinig ruimte voor is, een schommelstoel, lijkt me zeer rustgevend voor vermoeide kinderen. En voor kinderen die van klimmen houden, kun je misschien aan een kast komen uit de gymzaal. Kun je een leuk zitmeubel van maken, maar ook lekker overheen klimmen. Probeer in elk geval meubels neer te zetten die multifunctioneel zijn en tegen een stootje kunnen. Een bok is ook een leuk zit en klim object. (of worden dat soort hoge dingen te gevaarlijk voor de kleintjes. Misschien afscheiden voor de allerkleinsten?

De knutselmuur is natuurlijk het creatieve element van het bso lokaal, en met een kunstwand erin, natuurlijk vol met kunstwerken van kinderen, lijkt me dat ook dik in orde. Voor het constructieve element zorgt de bouwhoek. (ik neem aan dat jullie op dat gebied wel iets hebben/kunnen aanschaffen). Het sociale aspect breng je lijkt mij in door zitplekken voor meerdere kinderen te maken (een lange tafel kan, maar een matras en/of kussens op de grond kan ook) waar ze samen kunnen spelen. Ik kan me ook voorstellen dat kinderen behoefte hebben aan een plek waar ze met een paar kinderen kunnen spelen, wat afgescheiden van de rest. En om het cognitieve vermogen te stimuleren zijn er toch allerlei verantwoorde spelletjes. Daar weten jullie vast meer van dan ik.

Zo genoeg hulp!? Willen jullie meer advies, vraag dan vrijblijvend om een prijsopgaaf.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Inrichting:
Luchtzuivering


Gerelateerde vragen aan hoe richten we ons bso ( klaslokaal opnieuw in:

liespijn met uitstraling benen
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-03-24 22:36:31
ik heb artrose aan de facetgewrichten L4 en L5
      [Gesteld in Chiropractie]
2010-01-29 08:58:57
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Wat kan ik nog doen?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-16 23:14:05
outlook express importeren op mac
      [Gesteld in Computersoftware]
2012-11-22 15:59:17

Gemiddelde score Inrichting: 8.6 (32x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+