Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Strafrecht » Strafrecht-Groningen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Strafrecht-Groningen en krijg online een antwoord van de specialist in Strafrecht-Groningen

Zelf een vraag over Strafrecht-Groningen? Klik hier.
Meer vragen over Strafrecht-Groningen.
De huidige beheerder van de rubriek Strafrecht-Groningen:
Naam: Mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat
Bedrijf: Eckert van linde van der zee advocaten
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Strafrecht-GroningenVragen over Strafrecht-Groningen via RSS. Klik hier.
RSS over Strafrecht-Groningen op jouw website?Vragen over Strafrecht-Groningen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Strafrecht-GroningenVragen over Strafrecht-Groningen via E-mail. Klik hier.

Boot gekocht die door oplichting is verkregen

[Gesteld op: 27-03-2010]

Toelichting:
Ik heb een boot gekocht die door de verkoper waarschijnlijk door oplichting is verkregen, de boot is nu in beslag genomen door de politie. Degene waar ik de boot van gekocht heb heeft de boot van de vorige eigenaar gekocht met koopcontract maar de boot nooit betaald, waarschijnlijk met valse gegevens, maar de vorige eigenaar heeft de boot waarschijnlijk uit vrije wil mee gegeven, en ik heb de boot in goed vertrouwen gekocht voor een reele prijs. De boot is 14 dagen na verkoop vorige eigenaar ontdekt door deze op internet, omdat ik de boot weer op internet geplaatst heb, nadat ik hem gekocht heb. Waarschijnlijk is er toen ook pas aangifte gedaan is dit niet vreemd omdat ik de boot ook gewoon via internet gekocht (gevonden)heb, de vorige eigenaar had hem dus al eerder kunnen vinden ( verzekeringsfraude ????). Mijn vraag is nu ben ik de boot en mijn geld kwijt of wat zijn mijn kansen. Ik begrijp inmiddels dat degene waar ik de boot gekocht heb geen eigendomsrecht heeft en wat je niet hebt kun je niet verkopen, maar de boot is door vorige eigenaar meegegeven. Deze is dus nalatig geweest. Ik heb verder niks en weet ook niks van degene van wie ik hem heb gekocht, ik heb deze alleen een naam en handtekening laten zetten voor ontvangst geld.
Antwoord:
Indien de oorspronkelijke eigenaar de boot door een misdrijf is kwijtgeraakt kan deze zijn eigendomsrechten ook tegen u inroepen. Dat is alleen anders indien u die boot bij een winkel zou hebben gekocht. Dat neemt overigens niet weg dat de politie die boot niet zomaar kan teruggeven. U kunt met betrekking tot de inbeslagneming ook een klaagschrift indienen bij de rechter. Neem daarvoor contact op met een strafrechtadvocaat. Uiteraard kan dat ook met mijn kantoor.
 
Reactie vraagsteller:
Dus ook als hij hem vrijwillig meegeeft, dat betekent dus kort gezegd dat ik aan het kortste eind trek. Boot weg en geld weg. Wie kan ik nu aansprakelijk stellen, de oorspronkelijke eigenaar of wie, en waar kan ik mijn geld terug halen . En kunt u mij uitleggen wat de voordelen van een klaagschrift zijn. Ik heb tenslotte dat ding betaald. En als ik de boot terug moet geven en mijn geld kwijt ben zit ik in dezelfde situatie als de oorspronkelijke eigenaar nu.
Terwijl ik eigenlijk door zijn nalatigheid in deze situatie zit, wie geeft er nu iets weg zonder dat het betaald is. En als er pas veel later aangifte gedaan is, pas nadat hij hem op internet terug gevonden heeft, waarom dan niet eerder.
 
Antwoord Beheerder:
Als de boot door de politie in beslag is genomen heeft u hem niet vrijwillig meegegeven. Die in beslagneming moet volgens de regels van strafvordering worden afgewikkeld. Daarom kan het nuttig zijn een klaagschrift in te dienen.

Als u de boot dan weer in bezit heeft, kan de oorspronkelijke eigenaar trachten via het civiele recht de boot terug te krijgen. Hij moet dan wel het initiatief nemen. Bij het verweer daarop kunnen argumenten zoals u in uw vraag noemt worden aangevoerd.
Beantwoord door:
mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Boot gekocht die door oplichting is verkregen:

geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
Ivm meeneembaarheid - registratierechten ed.
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-12-20 12:24:07
Eigenaar onjuist bij hypotheek-kantoor
      [Gesteld in Suriname]
2009-01-03 04:44:44
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16
balans
      [Gesteld in Administratie]
2014-02-10 18:02:50

Gemiddelde score Strafrecht-Groningen: 9.0 (61x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+