Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Zorg » Persoonsgebonden Budget (PGB)
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB) en krijg online een antwoord van de specialist in Persoonsgebonden Budget (PGB)

Zelf een vraag over Persoonsgebonden Budget (PGB)? Klik hier.
Meer vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB).

Beheerder worden?

De rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB) heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB) Klik hier.

RSS over Persoonsgebonden Budget (PGB)Vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB) via RSS. Klik hier.
RSS over Persoonsgebonden Budget (PGB) op jouw website?Vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB) op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Persoonsgebonden Budget (PGB)Vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB) via E-mail. Klik hier.

CIZ bezwaar termijn

[Gesteld op: 26-03-2010]

Toelichting:
Hallo,

Ik vroeg mij af hoe lang het CIZ erover mag doen om te beslissen nav een bezwaar. Het bezwaarschrift hebben zij ontvangen op 17 nov 2009. Het is vandaag 26 mrt 2010 en nog steeds hebben wij geen besluit ontvangen.

Via google kwam ik erachter dat het wettelijk max 21 weken mag duren, klopt dit? Dan hebben wij nog een maand te gaan, wat kan ik daarna doen ?
Antwoord:

Dag,

Het hangt er een beetje van af waar u bezwaar tegen heeft aangetekend.
U kunt in ieder geval het CIZ eens bellen en vragen waarom het zo lang duurt, en of er al zicht is op de termijn waarop u antwoord zult krijgen.
laat u mij weten als u dat gedaan heeft, en wat de mededeling was. Dan kunnen wij verder zien...

Met vriendelijke groet
Freke Schoemaker
mantelzorgmakelaar bij Familycare Support

Hieronder kopieer ik nog wat info van de CIZ-website:

 

Gaat het over de pakketmaatregelen en de indicatie voor begeleiding?
Dan is dit interessant voor u:

Afhandeling bezwaarschriften vertraagd


Het CIZ heeft de afgelopen maanden onverwacht veel bezwaarschriften ontvangen, waardoor deze niet allemaal binnen de wettelijke termijn afgehandeld kunnen worden. Het CIZ en het ministerie van VWS hebben daarom een afspraak gemaakt.

De plotselinge toename van het aantal bezwaarschriften hangt nauw samen met de Pakketmaatregelen 2009. Vanaf 1 januari 2009 zijn de mogelijkheden beperkt om vanuit de AWBZ begeleiding te vergoeden. Iedereen die in 2009 voor deze begeleiding in aanmerking kwam (ca. 240.000 personen), heeft een nieuwe indicatie gekregen van het CIZ. Vooral deze groepen cliënten hebben bezwaar aangetekend, tegen het verminderen of stoppen van de aanspraak op (ondersteunende en activerende) begeleiding. Ruim 5000 bezwaarschriften kunnen daardoor niet binnen de wettelijke termijn afgehandeld worden. Op nieuwe bezwaarschriften volgt wel binnen de termijn een uitspraak.

 


Het CIZ heeft maatregelen genomen om de achterstand in te lopen. Toch zal het nog een aantal maanden duren voor alle bezwaarschriften zijn afgehandeld. Om die reden hebben het ministerie van VWS en het CIZ een afspraak gemaakt. Mensen die hun recht op begeleiding in 2010 verliezen, mogen de begeleiding houden die ze in 2009 hadden, totdat zij een uitspraak op het bezwaarschrift ontvangen. Deze afspraak geldt alleen als het bezwaarschrift niet binnen de wettelijke termijn zal worden afgehandeld. Mensen die een bezwaarschrift hebben ingediend, ontvangen een brief van het CIZ waarin de situatie wordt toegelicht. 
 

Of gaat het over andere zaken?

Op de website van het CIZ staat onderstaande informatie:

Termijnen

De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken, gerekend vanaf de dag nadat het indicatiebesluit is verstuurd.  Het CIZ moet binnen zes weken op uw bezwaar reageren. Deze termijn gaat in op de dag dat uw bezwaarschrift is ontvangen. Deze afhandelingtermijn kan in bijzondere situaties met vier weken worden verlengd. Als advies van het College voor zorgverzekeringen nodig is, bedraagt de termijn 21 weken. Duurt de behandeling langer dan zes weken, dan krijgt u hierover schriftelijk bericht.

 

Behandeling bezwaarschrift

Het CIZ is verplicht de indiener van het bezwaarschrift te horen. Dit betekent dat u de gelegenheid krijgt uw argumenten toe te lichten aan een medewerker van het CIZ, meestal een senior-indicatiesteller. Degene die u hoort, is een ander dan de medewerker die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het besluit waartegen u bezwaar maakt.

Komt het bezwaar voort uit een fout of een verkeerde inschatting door het CIZ-districtskantoor, dan kan het CIZ deze fout direct herstellen. Een directe afhandeling leidt altijd tot een positieve beslissing op het bezwaar.

Advies College voor zorgverzekeringen

In veel gevallen vraagt het CIZ over een bezwaarschrift eerst advies aan het College voor zorgverzekeringen. Pas daarna neemt ze een besluit. Dit kan betekenen dat de bezwaarprocedure met maximaal elf weken wordt verlengd. Komt het College voor zorgverzekeringen niet binnen tien weken tot een advies, dan kan het CIZ het bezwaarschrift zelf afhandelen.

 

Beslissing

Uiteindelijk neemt het CIZ een beslissing over uw bezwaar.

Hierbij zijn twee uitkomsten mogelijk:

 • Het bezwaar is gegrond
  Het CIZ past het indicatiebesluit aan of geeft zonodig een nieuw indicatiebesluit af.
 • Het bezwaar is ongegrond
  In dat geval blijft het bestreden besluit zoals het is.

 

De rayonmanager van het CIZ informeert u of uw wettelijk vertegenwoordiger zo spoedig mogelijk over de beslissing op het bezwaar. In de beslissing staan de argumenten helder uiteengezet. Bent u het niet eens met de beslissing op uw bezwaar, dan kunt u in beroep gaan bij een arrondissementsrechtbank. Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. De adressen van alle rechtbanken vindt u op www.rechtspraak.nl.

 

 
Reactie vraagsteller:
Ik heb bezwaar getekend tegen een indicatiebesluit mbt PV klasse. Ik heb het CIZ diverse keren gebeld, niemand kon mij vertellen hoe lang het nog zou duren. Hun argument is dat er veel bezwaarschriften liggen, vandaar dat het zo lang duurt.

Maar ik neem aan dat er zo iets is als een wettelijk termijn toch ?
 
Antwoord Beheerder:
ik zoek het voor u uit.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB):
PGB AWBZPGB Wmo


Gerelateerde vragen aan CIZ bezwaar termijn:

Algemene wet bestuursrecht artikel 7.10 - 3e lid
      [Gesteld in Strafrecht]
2008-11-19 16:28:37
vraag a.w.b.
      [Gesteld in Algemeen overheidsrecht]
2010-09-28 00:00:59
kan iemand me helpen
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2011-06-11 01:58:38
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Gemeente reageert niet in 6 weken op bezw.schrift?
      [Gesteld in Bestuursrecht]
2017-05-03 12:24:49

Gemiddelde score Persoonsgebonden Budget (PGB): 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258146
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+