Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Onderwijs » Basisonderwijs
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Basisonderwijs en krijg online een antwoord van de specialist in Basisonderwijs

Zelf een vraag over Basisonderwijs? Klik hier.
Meer vragen over Basisonderwijs.

Beheerder worden?

De rubriek Basisonderwijs heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Basisonderwijs Klik hier.

RSS over BasisonderwijsVragen over Basisonderwijs via RSS. Klik hier.
RSS over Basisonderwijs op jouw website?Vragen over Basisonderwijs op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BasisonderwijsVragen over Basisonderwijs via E-mail. Klik hier.

Van basisschool wijzigen

[Gesteld op: 23-03-2010]

Toelichting:
De basisschool vindt het gedrag v mijn zoon zo zorgelijk dat zij erop aansturen dat hij weg moet. Is de school dan (mede)verantwoordelijk voor het zorgen van een passende school, of kunnen ze hem voor het volgend jaar weigeren? Tussentijds worden er door de school geen oplossingen geboden. Mijn zoon is onderzocht door het Mentrum en heeft geen kinderpsychiatrische aandoening, autistische stoornis of ADHD.
Antwoord:

Ja, de school is medeverantwoordelijk voor het vinden van een passende school. Zij kunnen uw kind niet zomaar weigeren op grond van zijn gedrag. De eerste stap bij problemen is altijd een gesprek met de ouders of verzorgers. Kennelijk heeft dit bij u ook al plaatsgevonden. De volgende stap is om samen met de ouders een oplossing te zoeken voor het probleem. In uw geval gaat het om een gedragsprobleem. De school zal eerst op zoek gaan naar oplossingen die zij zelf kunnen bieden. Zijn die er niet, dan zal de school hulp vragen aan een externe organisatie. Uw zoon is getest door het Metrum (op uw aanvraag of die van school, dat maakt niet uit) en hij heeft geen kinderpsychiatrische stoornis. Samen met school zult u dan uit moeten zoeken waar het gedrag dan wel vandaan komt. Komt de school en u er niet uit, dan kan het nodig zijn dat uw zoon op een andere school geplaatst wordt voor observatie. Dat gaat echter niet zomaar. Meestal zijn daar namelijk aanvraagprocedures voor, waarbij de school moet aantonen dat ze alles hebben gedaan om uw zoon te helpen. Dit geldt ook voor een aanmelding bij het speciaal onderwijs.

Uit uw vraag meen ik echter op te maken dat er geen groot probleem is in het gedrag van uw zoon, maar dat u het idee krijgt dat de school gewoon geen zin heeft veel aandacht aan het probleem te besteden. Zij proberen u nu over te halen een andere school voor uw zoon te zoeken. U kunt nu twee dingen doen. U kunt bij de school aandringen op de juiste hulp voor uw zoon (observaties in de klas, ambulante hulp van een school binnen het samenwerkingsverband, onderzoeken waar de gedragsproblemen vandaan komen) zodat uw zoon op deze school kan blijven. De vraag is echter of u nog een prettige band met de school zult hebben en of uw zoon werkelijk de beste hulp krijgt. U kunt ook op zoek gaan naar een andere school die wel moeite wil doen voor uw zoon. Het is dan uiteraard wel jammer dat uw zoon zijn eventuele vrienden kwijt raakt.

Het belangrijkst is het in elk geval dat uw zoon geholpen wordt. Zijn gedragsproblemen worden ergens door veroorzaakt (maar niet zo ernstig dat er niets aan te doen valt) en het is belangrijk erachter te komen wat de oorzaak is. U kent uw zoon het beste en weet daarom vaak ook wat het beste voor hem is. In dit geval de huidige school, of een andere school.

Ik wens u veel sterkte met deze situatie en hoop dat u en uw zoon snel de hulp krijgen die jullie nodig hebben en verdienen!

Met vriendelijke groeten,

Tirza van der Meyden

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Basisonderwijs:
Lesmateriaal


Gerelateerde vragen aan Van basisschool wijzigen:

Schooltijden basisschool worden zomaar gewijzigd.
      [Gesteld in Recht-Zuid Holland]
2011-03-25 14:25:39
Uren/afgesproken constructie wijzigen
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Gelderland]
2012-04-26 13:38:11
terugzetten in salaris
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Gelderland]
2012-09-25 13:27:57
naamswijziging ongedaan maken
      [Gesteld in Familierecht]
2012-10-08 22:20:42
Mag mijn baas mijn standplaats eenzijdig wijzigen?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2012-12-19 14:48:05

Gemiddelde score Basisonderwijs: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+