Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Depressie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Depressie en krijg online een antwoord van de specialist in Depressie

Zelf een vraag over Depressie? Klik hier.
Meer vragen over Depressie.

Beheerder worden?

De rubriek Depressie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Depressie Klik hier.

RSS over DepressieVragen over Depressie via RSS. Klik hier.
RSS over Depressie op jouw website?Vragen over Depressie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DepressieVragen over Depressie via E-mail. Klik hier.

Mijn man houdt mijn meer van mij.

[Gesteld op: 20-03-2010]

Toelichting:
Beste, Ongeveer 5 jaar geleden hebben wij gebouwd en mijn man 40 jaar heeft veel aan het huis gedaan en ik ben hem dankbaar voor. Een jaar na de verhuis moest hij ander werk gaan zoeken wegens reorganisatie en vond die ook. De dingen die ze hem beloofd hadden kwamen niet. Hij kreeg van zijn baas alijd negatieve beoordelingen. Zover dat hij er hyperventilatie van kreeg. Op een morgen zei hij tegen mij "ga niet werken ik ben ben bang dat ik de kinderen en mezelf iets aan doe" Heb de dokter gebeld en die heeft hem een spuit gegeven. Hij zag dat het zo niet verder kon en is zef naar een psychiater gegaan en heeft anti-depressiva voorgeschreven gekregen. na 3 of 4 seccies ging hij bij de psychiater ging hij naar het ccg. 4 of 5 maal en is toen gestopt. Zijn moeder heeft kanker (2007) gekregen met chemo terug erboven op gekomen. september 2007 kreeg mijn vader een zware hersenembolie. 6 maanden hospitaal en revalidatie. Begin 2009 zijn moeder terug hervallen. En na een lange lijdensweg in september 2009 gestorven. Je kunt je voorstellen dat wij niet veel tijd gehad hebben voor elkaar. Je cijfert je weg voor anderen. Ik vroeg altijd wel of hij met iets zat. Ik zag het aan hem maar hij zei er is niets aan de hand. Na het overlijden van zijn moeder is hij zo in zijn eigen gekeerd. Ik vroeg telkens weer wat er scheelde. Hij antwoorde : niets. Vroeg aan hem of hij nog wel van mijn hield : Ja, zei hij.
Ik ben thuis gebleven om voor zijn moeder te zorgen en nu voor mijn vader die het heel moeilijk heeft. Zijn moeder was alles voor hem. 19 februari vertelde mijn man mij : Ik hou niet meer van jou. Ik beschouw je als een goede vriendin zei. Hij vraagt zelf aan mij wat hij moet doen : weggaan of niet. Na 4 weken iis hij verhuist naar onze tuin in de caravan. komt binnen nog alles doen ; eten, wassen, computeren, soms tv- kijken. Hij houdt geen rekening met mijn gevoelens. Komt laat thuiis en gaat op stap met maten van het werk. Op het werk voelt hij zich goed en geaccepteerd. Ik heb al wel eens dingen tegen hem gezegd bij een ruzie die niet altijd goed waren. Maar had er achteraf wel spijt van en zei dat ook. Maar deze dingen zijn bij hem blijven hangen en krijg ik nu allemaal op mijn brood. Hij is hier al meer dan een jaar mee bezig en heeft hier nooit een woord van gezegd tegen mij, hoewel ik het dikwijls gevraagd heb of er iets scheelde. Nee : was het antwoord.
Wat scheelt er hem ? Is hij terug depri en beseft hij het zelfs niet ? Volgens hem niet.
D.J.
Antwoord:
Hallo. U man heeft misschien het overlijden van zijn moeder niet goed verwerkt heeft last van depressies en heeft een bijzonder zorgzame vrouw en is in de leeftijd van de midlifecrisis beland, op zich zijn dit natuurlijk een hoop ingrediënten die tot problemen kunnen zorgen. Het lijkt me vooral belangrijk dat u duidelijkheid in de relatie schept als hij niet meer van u houd zal één van beide of alle twee het huis moeten verlaten. Het is belangrijk dat u voor u belangen opkomt, zolang als u het goed vind dat iemand die aangeeft niet meer van u te houden toch bij u over de vloer komt dan zullen er geen duidelijke keuzes gemaakt worden en kan u nog erg lang in deze situatie blijven zitten. Ik adviseer u om met u man over zijn gedrag te praten en als hij aangeeft niet meer verder met u te willen raad ik u aan de boedelscheiding te regelen zodat u in ieder geval verder met u leven kan zonder steeds met hem geconfronteerd te worden. U heeft al geruime tijd aangegeven u man te willen steunen met zijn depressie of rouwverwerking als hij daar geen behoefte aan heeft is het misschien verstandig om een stap verder te gaan en er voor te zorgen dat u niet hoeft te lijden onder zijn gedrag. Soms helpt het iemand om in te zien hoe de situatie precies is als de (ex) partner stappen begint te ondernemen , mocht u man dit inzicht niet krijgen dan is het waarschijnlijk zo wie zo beter dat u meer afstand van elkaar neemt. Ik raad u aan om voor u zelf op te komen en er op toe te zien dat u niet lijd onder het gedrag van een ander. Mocht u man toch berijd blijken om verder met jullie relatie te willen gaan dan lijkt het mij verstandig om relatie therapie te volgen en duidelijke afspraken omtrent de relatie te maken. Ik wens u veel sterkte Erik .
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Mijn man houdt mijn meer van mij.:

wat is de beste remedie tegenverlatingsangst?
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2007-11-20 15:44:09
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Mijn eerste huwelijk met gescheiden man...
      [Gesteld in Huwelijk]
2009-02-04 09:36:46
Ik wil weten of onderstaande zin klopt.
      [Gesteld in Taal]
2010-01-07 13:46:03
Mijn man liegt.
      [Gesteld in NLP]
2010-04-03 08:06:02

Gemiddelde score Depressie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+