Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Wat kan ik het beste doen?

[Gesteld op: 28-09-2007]

Toelichting:
Ik werk sinds kort in het MBO (onderwijs), en zou graag willen weten wat ik het beste kan doen, als ÚÚn van de deelnemers een borderliner is. Hoe kan ik die persoon het beste benaderen? En wat kan ik beter niet doen?
Antwoord:
Dit is een hele korte duidelijke vraag. Helaas is het antwoord minder makkelijk. Borderline Persoonlijkheidsstoornis is een ziektebeeld dat bestaat uit heel veel symptomen. En ieder persoon met borderline heeft toch een eigen beeld. Enkele symptomen kunnen bijvoorbeeld zijn: zwart-wit denken, op een afwijkende manier aandacht vragen door chantage, manipulatie, theatraal gedrag, claimen, enz, impulsief gedrag, angsten, hyperventilatieaanvallen al dan niet zelf opgewekt, simuleren van andere ziektebeelden, de neiging verslaafd te raken aan middelen als alcohol, roken / blowen, medicijnen, enz, automutilatie, enz, enz, enz.

Wat ik nu ga adviseren is niet echt een regulier advies, maar naar mijn persoonlijke ervaring en kennis wel een goed advies dat wonderbaarlijk goed succes kan geven:
- Kijk door alle theatervoorstellingen van een borderliner heen. Kijk wat er achter zit. Waarom reageert diegene zo opvallend. Wat wil zij echt zeggen. Wijs haar daarom ook niet af op negatief gedrag. Bevestig het zeker ook niet, maar probeer met gesprekstechnieken, warmte, oprechte interesse en tijd achter de werkelijke pijn te komen. Positief gedrag kan je aanstippen (positieve bekrachtiging) maar overdrijven heeft weinig zin en is ook zeker niet aan te raden. Iemand met borderline wil over het algemeen wel van de pijn en het lijden af en genezen, maar de angst voor het leven kan zo groot zijn dat ze het onbewust en vaak ook bewust kan gaan afbreken en kapot maken.

De kern van borderline is generaliserend genomen een tekort aan liefde of liefde die grof misbruikt is, een tekort aan warmte of acceptatie van de persoon die zij was, het kind is niet gehoord of vertrapt. Het kind mocht er niet zijn. Het kind werd angstig en klein en doet alles om toch gezien te worden. Vaak negatief. Maar als het werkt dan werkt het.

Als volwassene voelen ze heel veel pijn en lijden in hoge mate. Borderline is een ziektebeeld met een hoge lijdensdruk. Maar ze weten niet hoe ze dit kenbaar kunnen maken. Ze zijn doosbang en zijn zo bang om weer niet gehoord te worden. Dus proberen ze het op een andere manier kenbaar te maken. Vaak puur uit onmacht. De pijn van wat men is aangedaan kan men vaak niet onder ogen zien en verstoppen dit zowel voor zichzelf als voor de omgeving / therapeuten / verpleging onder een heel groot masker van opvallend gedrag, agressie, flauwvallen, chanteren, uittesten van omgeving, enz, enz. je zult het allemaal wel tegenkomen.

Probeer achter dit masker te kijken en kijk naar wie het kleine meisje echt is die nu zoveel stampei veroorzaakt. Geef haar een sfeer van warmte, zorg en aandacht. Houdt echter wel je grenzen heel sterk in de gaten. En geef deze ook vriendelijk aan bij haar. Over grenzen gaan in situaties is immers een kenmerk. Vooral omdat mensen met borderline de neiging hebben de hele persoon te pakken als je ze een vinger geeft. De borderliner heeft een duidelijke lijn nodig en weten waar zij aan toe is. Binnen dit kader kan je goed werken.

Het is heel boeiend om met mensen te werken met borderline. Ik wens je veel succes.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+