Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Kleuren en materialen in slaapkamer.

[Gesteld op: 19-03-2010]

Toelichting:
Ruime slaapkamer met inloopkast met 4 schuif-deuren: glas drie vlakken met twee kleuren blauw (Visje S1020R80+ Kanaal S4040R90 van Histor) en licht grijze aluminium lijsten. Muren: spachtelputz. Bed: luxe grijze boxspring (wel lichter dan donkerantraciet) met achterwand. Smalle ramen (4 op ZO)+ verwarming er onder + 1 op Z . Vinyl (beukenprint) op vloer (ligt ook in hal en studeerkamer). Te kiezen: vloerbedekking (soort & kleur) + raambekleding (soort en kleur) + kleuren op de muren. Accesoires. Lampen. Nachtkastjes. Graag uw advies.
Antwoord:

Wat u nodig heeft is een gedetailleerd kleuradvies en een aanschafadvies voor uw slaapkamer. Wat u het beste kunt kiezen hangt samen met de sfeer die u wilt. Uw kleurvoorkeur speelt natuurlijk ook een rol. En het budget dat u wilt besteden niet te vergeten. Zeker als het gaat om vloerbedekking en raambekleding. Die zijn in veel prijsklassen verkrijgbaar. En verlichting natuurlijk. Helaas is dat via gratis adviseur erg lastig om u zo’n gedetailleerd kleuradvies te geven. Ik kan zo op afstand zeker niet zeggen welke soort en kleur vloerbedekking en raambekleding u het beste kunt nemen. Dan moet ik echt eerst meer weten over de sfeer die u zoekt. Vaak neem ik mijn klanten in zo’n geval mee naar een winkel of haal ik stalen en laat die ter plekke zien. En ook voor een specifiek kleuradvies voor de kleur op de muur moet ik veel meer informatie hebben en de ruimte en lichtinval zien.

Ik kan u wel tips geven en een idee. Het glas, aluminium, blauw en misschien ook het grijs, geven een koele uitstraling. Wat warmte zou goed zijn voor het evenwicht. Dat kan door warme kleuren toe te passen, en/of warme materialen zoals hout, wol, vilt, andere zachte stoffen enz. Oranje/oranjerood is zo’n warme kleur die heel goed samengaat met blauw en ook grijs. Is dat iets voor u?

Wilt u het liever rustiger, houdt u meer van ton sur ton kleuren, dan zou hout een goede toevoeging zijn naast kleuren als blauw en grijs. Kan op de vloer toegepast worden, of als muurbedekking (houtbehang). Maar ook de nachtkastjes kunt u van dat materiaal aanschaffen.

Ik raad u in elk geval aan een moodboard te (laten) maken voordat u kleuren kiest en spullen voor uw slaapkamer aanschaft. Een moodboard is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting en/of nieuwe kleuren. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. Kies dat wat je het meest aanspreekt, wat je écht mooi vindt. Je kunt weer iets toevoegen of weghalen als het toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die je voor de ruimte zoekt.

Over de keus voor raambekleding kan ik het volgende zeggen.

Voordat u een keus maakt uit de vele kleuren en dessins moet u zich eerst afvragen wat u wilt

1)       Raambekleding die opvalt en bepalend is in de ruimte? Wilt u de raambekleding juist laten opvallen, laat ze dan contrasteren met de muren en/of door een (kleurig) dessin.

2)       Raambekleding die meer een rustige achtergrond vormen in het geheel? Ook ’s avonds blijft het geheel rustig en ligt het accent op de meubels, accessoires. De gordijnen vormen in gesloten toestand als het ware een extra muur. Houdt u van rust en ruimte in het interieur dan is een licht gordijn, in de kleurtoon van de muur, (het mag ook iets donkerder zijn dan de muur, ton sur ton) een goede oplossing.

Behalve uw smaak speelt ook de vorm van uw woonkamer een rol bij de keus tussen optie 1 of 2. Is de ruimte smal en langwerpig, dan valt er veel voor te zeggen de gordijnen (voor de korte wanden) een donkerdere kleur te geven dan de lange muren. Daardoor lijkt de ruimte ’s avonds minder smal. Het hoeft niet meteen een hele donkere kleur te zijn, als er maar duidelijk verschil en contrast is tussen de lange (lichte) muren en de korte kant van de kamer met de gordijnen.

Allereerst moet u een soort raambekleding kiezen. Er zijn rolgordijnen, horizontale jaloezieën, vouwgordijnen, facette shades, ‘gewone’ gordijnen, paneelgordijnen. U kunt ook kiezen voor shutters. Allemaal hebben ze hun eigen charme en sfeer. Wat betreft stoffen is er ook erg veel keus. Houdt u van natuurlijke materialen, (katoen, linnen, vlas) of mag het ook een kunstvezel zijn? Vaak is een mix van natuurlijke- en kunstvezels sterker dan 100% katoenen of linnen gordijnen. Wilt u eenvoudige, pure, matte stoffen, of mag het luxer met wat glans erin? Effen of met een patroon, of gestreept of geblokt of gebloemd (dat laatste is erg in) Allemaal keuzes die u moet maken. Als u echt geen idee hebt wat u wilt, raad ik u aan goed om u heen te kijken in (woon)tijdschriften en eventueel bij anderen. Welk soort raambekleding vindt u mooi, wat spreekt u aan? Houdt u van kleur of wilt u het juist rustig? Ga in elk geval voor raambekleding die u prachtig vindt, wat betreft materiaal en kleur en eventueel patroon. Vraag advies in de winkel en neem altijd een stofstaal mee naar huis om te zien hoe de kleur bij u thuis overkomt. De lichtval in de winkel is altijd anders dan bij u thuis.

Verder heb ik nog de volgende tips voor u:

  • Bij de inrichting van een ruimte in een bepaalde sfeer gaat het er altijd om de balans te bewaren. De balans tussen vol en leeg, donker en licht, warm en koud, rond en recht.
  • Het beste kunt u een kleurenplan maken voordat u een ruimte gaat inrichten. Een kleurenschema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.
  • De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.
  • Voor actie en spanning kiest u (bijna) complementaire kleuren, zoals lime groen met rood of blauw met rood-oranje.
  • Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker) om een ruimte spannender te maken.
  • Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, veel paarsen, en de meeste groenen) echter lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.
  • Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.

Hoop dat ik u toch wat op weg heb geholpen in het doolhof van keuzes. Wilt u meer advies dan help ik u graag verder. Vraag vrijblijvend om een prijsopgaaf.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kleuren en materialen in slaapkamer.:

grijs in de slaapkamer in combi met creme bed?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-02-24 22:51:24
Welke kleuren best op muren/gordijn?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-09-02 16:36:24
Welke kleur voor de muren ?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-12-21 14:00:02
kan ik in 1 kamer 2 kleuren gebruiken?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-03-26 18:38:10
Dessin van gordijnen versus vloerbedekking
      [Gesteld in Interieur-Drenthe]
2010-08-21 20:51:56

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+