Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Maatschappijwetenschappen » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

Hechtingsstoornis, aantrekken/afstoten

[Gesteld op: 18-03-2010]

Toelichting:
Beste,
Sinds een jaar werk ik 1x per week samen met een 16 jarig meisje. We hadden een goede band opgebouwd tot ik werd vertrouwd met haar vroegere ervaringen met zelfverminking. Ik stelde me op als vertrouwenspersoon en probeerde zoveel mogelijk te luisteren. ze sprak me over gevoelens van leegte en eenzaamheid, angst om alleen te zijn. als ze met iemand probeerde te spreken kon ze dit niet rechtstreeks maar moest er steeds een deur tussen haar en de gesprekspartner staan. Ook zie ik veel sporen van prestatiedrang voor haar moeder (gescheiden en moeder heeft meerdere relaties gehad ondertussen) en daarbij drang naar herkenning.
Ik heb echt het gevoel veel voor haar te kunnen betekenen en heb ook al veel voortgang met haar kunnen bereiken.
Hier loopt het echter fout; ze had een vriendje die zich bewust werd van onze band waarop hun relatie een aantal keer werd afgebroken en terug oplaaide. Nu ze terug in een relatie zitten, hadden we toch nog veel contact. ze zei dat ze zich bij mij veilig voelde en kon vertrouwen. sinds enkele maanden kreeg ik na elk bezoek via sms of mail te horen dat ze zich er toch niet goed bij voelde om mij bij haar te laten want dat was oneerlijk t.o.v. haar vriendje. De dag daarna vroeg ze me echter weer om langs te komen om te praten waarna ik weer een vorm van afstoting kreeg. dit heeft zich een tiental keer herhaald. nu is het zover dat ze heeft beslist om ons contact te herleiden tot enkel op het werk. dit om haar relatie te beschermen.
Wat moet ik hier mee doen? ik heb het gevoel dat dit een soort verdedigingsmechanisme is voor mensen die te dicht bij komen (ze heeft weinig vrienden, bij haar moeder nog vader kan ze voor persoonlijke dingen terecht en haar vriendje is afstandelijk en toont geen interesse in haar gevoelswereld). Zou ik best akkoord gaan en de band en contact verbreken of contact blijven zoeken en laten merken dat ik haar zoals beloofd niet alleen zou laten. ik heb schrik dat als ik deze non-communicatie blijf volhouden alle moeite voor niks zal zijn geweest. ik heb er ook over gesproken met onze bazin, een orthopedagoge. zij denkt dat tijd en leeftijd veel zullen doen maar verwacht ook dat een professionele behandeling heel waarschijnlijk nodig zal zijn aangezien de hechingsstoornis al redelijk ver gevorderd is. ik heb moeite om geen contact te zoeken en ben vrij ongerust. vanwaar deze omschakeling, heeft ze eigenlijk nog behoefte aan contact en ontkent ze dit? mvg M 21j 1ste jaar Toegepaste psychologie
Antwoord:

Beste M.

Ik heb mij uw verhaal terharte genomen en goed doorgelezen. Eigenlijk is uw verhaal niet bijzonder. De mens moet je zien als een één/twee-persoonlijkheid. hiermee bedoel ik dat de mens functioneert op een bewuste wijze en een onderbewuste wijze. De prestatiedrang welke ze voor haar moeder teweeg brengt om erkenning of waardering te ontvangen staat volkomen los van het feit dat haar vriendje een meer afstandelijke houding aanneemt. Overigens valt het hebben van een relatie onder het autonome stelsel dan wel biologische aspecten en de daaruit voort vloeiende reacties. Dat ze besloten heeft om de contacten te beperken tot het onvermijdelijke getuige van weerbaarheid hetgeen ze goed doet. Uw omschrijving van non-communicatie is ook communicatie dan wel een signaal van onwenselijkheid of wel het creëren van afstand. Hier is niets mis mee. Je moet haar keuze respecteren en jezelf niet opdringen. Mocht ze hulp nodig zijn dan zal ze zeker ook dan haar belangen afwegen en de juiste beslissing nemen.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
DromenPsychoanalyse & PsychodynamicaSociale Psychologie


Gerelateerde vragen aan Hechtingsstoornis, aantrekken/afstoten:

Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Iets te doen aan mijn situatie in de wwb?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-08-12 12:03:31

Gemiddelde score Psychologie: 7.9 (46x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+