Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation » Alimentatie Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Alimentatie mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Alimentatie mediation

Zelf een vraag over Alimentatie mediation? Klik hier.
Meer vragen over Alimentatie mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Alimentatie mediation:
Naam: Nico K.J. Wiggers
Bedrijf: Wiggers mediation
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nico K.J. Wiggers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Alimentatie mediation op jouw website?Vragen over Alimentatie mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via E-mail. Klik hier.

wel/niet meewerken (her)ber. kinderalimentatie

[Gesteld op: 18-03-2010]

Toelichting:
Ik heb een vraagje over kinderalimentatie. In het jaar 2008 zijn ben ik gescheiden. Er is toen door het advocaten bureau welke het echtscheidingsconvenant heeft samengesteld naar mijn idee een berekening gemaakt voor de hoogte van de kinderalimentatie. De berekening heb ik niet officieel op papier. Ik heb echter alleen in een bemiddelingsverslag staan met welke bedragen rekening is gehouden. Hier staat ook in vermeld dat volgens de trema tabel een hoogte van kinderalimentatie van totaal 550 euro betaald zou moeten worden voor 2 kinderen. Gezien het feit mijn ex partner tijdens het huwelijk niet meer dan de bijstandsnorm verdiende is haar bijdragen in de kinderalimentatie op nihil vastgesteld. Gezien mijn draagkracht genoeg is zou het volledige bedrag door mij gedragen worden wat nu nog steeds het geval is.
Nu wil mijn ex partner een berekening laten plaatsvinden omdat volgens haar de kinderalimentatie door mij is bedacht. Het verzoek van haar huidige advocaat is of ik allerlei gegevens met betrekking tot salaris, belastingaangifte en kosten over het afgelopen jaar wil overhandigen. Dit is dus de periode dat ik niet meet gehuwd was. Ze wil deze gegevens hebben om dus een berekening te maken voor mijn draagkracht en of de ouderbijdrage volgens de huidige maatstaven is.
Het geen wat ik gevonden heb aan gegevens is dat destijds de berekening is gemaakt op basis van een gezinsinkomen €2500,- en hier het bovengenoemde bedrag uit is gekomen.
Mijn vraag is dus ook of ik verplicht ben om hier aan mee te werken. Persoonlijk lijkt mij het niet correct dat er gekeken wordt naar de huidige situatie gezien het feit ik de naar mijn idee toen der tijd bepaalde hoogte van de kinderalimentatie al volledig door mij gedragen wordt.
Dus moet ik hier aan meewerken gezien het feit ik niet zwart op wit een daadwerkelijke berekening heb maar alleen een berekening welke vermeld staat in een bemiddelingsverslag.
Antwoord:
Beste, het is een heel verhaal geworden. Ik ga proberen dit te beantwoorden. Echter ik kan uw verhaal maar per 4 regels lezen dus als ik iets vergeten ben dan hoor ik het wel.
In beginsel wordt er altijd gekeken wat de behoefte van het kind is bij een bepaald netto inkomen tijdens het verbreken van de relatie. Als u nu € 2500,00 netto zou verdienen dan is de behoefte van 2 kinderen totaal € 555,00. Dit zou u dan op zijn hoogst aan kinderalimentatie moeten betalen. Echter het uitgangspunt is de bijstandnorm voor een alleenstaande plus wat onkosten. En de huidige norm is niet 60% van de draagkrachtruimt maar 70% van de draagkrachtruimte. U kunt wel lager uitkomen dan de behoeft maar nooit hoger. De laagste uitkomst gaat u betalen.
Uw ex zal redenen hebben om naar verhoging te vragen. Uw inkomen kan drastisch verhoogt zijn of bent u gaan samenwonen?
De advocaat mag om inkomensgegevens vragen. U hoeft deze niet te geven maar dan zal uw ex een procedure gaan starten. Dan zal de rechtbank u sommeren om deze gegevens te overhandigen.  Zij gaan dan een berekening maken op basis van wat ik bovenstaand schreef.  Indien u eerst zelf een berekening wilt laten maken dan kunt u contact met mij opnemen maar dit is niet gratis.
U kunt ook eens met het advocatenkantoor bellen, mits het niet meer dan 7 jaar geleden is geweest, of men daar nog een berekening heeft van uw zaak.
Indien nodig kunt u persoonlijk contact me tmij opnemen tijdens kantoor uren.
Met vriendelijke groeten Lida SteekersMediation Collectief RijnmondWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan wel/niet meewerken (her)ber. kinderalimentatie:

Vraag over kinderalimentatie en studiebijdrage
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2013-05-15 20:08:55
Hebben wij recht op verlaging van de alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2013-09-12 14:57:40
Mijn vraag gaat over k.alimentatie/co-ouderschap
      [Gesteld in Ouderschap na scheiding]
2010-07-08 20:58:07
kinderalimentatie versus partneralimentatie
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2011-05-24 09:12:10
kinderalimentatie bij samenwonen na een scheiding
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-09-16 22:58:32

Gemiddelde score Alimentatie mediation: 8.3 (22x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258146
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+