Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychiatrie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychiatrie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychiatrie

Zelf een vraag over Psychiatrie? Klik hier.
Meer vragen over Psychiatrie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychiatrie:
Naam: Samed
Bedrijf: Parlan kind en jeugd
Reactiesnelheid: 1295 uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Samed vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychiatrie op jouw website?Vragen over Psychiatrie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via E-mail. Klik hier.

Vraag voor mijn opstel.

[Gesteld op: 18-03-2010]

Toelichting:
ik moet een opstel schrijven over mensen met een geestelijke stoornis en een bvan mijn vragen zijn dan: hoe worden mensen met geestelijke stoornissen in de samenleving behandeld door andere mensen en hoe leven zij, of hoe zit hun dag in elkaar?
Antwoord:

Hallo,

 zoals je ook in het lichaam heel veel verschillende stoornissen kunt tegenkomen, veel verschillende ziekten, zo kunnen ook in de geest, in het denken van veel verschillende stoornissen sprake zijn.

Sommige mensen zijn depressief voor een korte periode. Anderen zijn dat weer veel langer en dan krijgt dat een andere naam. Sommige stoornissen komen voor in de ontwikkeling van kind naar volwassen. En andere komen weer pas voor na de puberteit. Soms heeft iemand een geestelijke stoornis die voortkomt uit bijv. teveel alcohol drinken, of bijvoorbeeld omdat hij/zij last heeft van suikerziekte.

En sommisge mensen worden heel erg moe van een stoornis en kunnen dan helemaal niet meer werken. Er zijn ook mensen die dan wel eens stemmen in hun hoofd horen en daar ook een beetje gek van worden. Ze blijven ze maar horen en vaak geven die stemmen ook nog opdrachten die die mens dan moet doen.

En elke stoornis zal een eigen manier van behandelen vragen. Maar ook elk mens zal een eigen manier willen hebben waarop er behandeld wordt.

Er zijn veel geneesheren en psychiaters geweest die al de verschillende stoornissen in kaart hebben gebracht in een boekwerk. Dat heet DSM IV ( vier) omdat het de vierde versie al is van dit boek. Kijk maar eens op wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/DSM-IV.

Geestelijke stoornissen worden ook wel psychische aandoeningen genoemd. een overzicht daarvan vind je op http://nl.wikipedia.org/wiki/Psychische_aandoening

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de hersenen en naar de stoffen die in een lichaam nodig zijn om goed te kunnen denken of te kunnen functioneren. Als er soms te weinig van een bepaalde stof aanwezig is dan gaan ze dat maken in een laboratorium en dan geven ze dat aan die enen mens om daarna te gaan testen of het werkt. Soms werkt het niet, soms werkt het wel, en soms werkt het veel te sterk. Dan krijgen mensen veel andere veschijnselen, zoals moe zijn, of niet meer blij maar ook niet verdrietig kunnen zijn.  

Sommige klachten kan men dus met medicijnen doen verminderen of laten ophouden te bestaan. Die medicijnen hebben wel altijd bijwerkingen, die dan niet prettig zijn. En daarom zijn er ook patienten die baat zoeken bij alternatieve hulp verleners. Ikzelf ben zo een alternatieve hulpverlener. Ik probeer samem met die mens hem weer beter te maken door bv. lichttherapie, of massages, of door terug te gaannaar het 'voelen' in plaats van het denken.

Er zijn ook psychiaters die door denktherapie ( cognitieve therapie) de zieke mensen weer anders naar hun probleem laten kijken en denken.

Ook psychologen zullen deze mensen helpen door uit te zoeken 'waarom' iemand nu doet zoals hij het doet.  Weer anderen mensen zijn goed in het leren omgaan met bepaalde angsten.

Zo zijn er heel veel verschillende mogelijkheden om te behandelen. Ik ken ze niet eens allemaal. Maar als je wat verder gaat zoeken op internet naar bv.

 cognitieve therapie, EFT, EMDR, pychotherapie, haptotherapie, lichttherapie, chakratherapie, regressietherapie,  dan vind je daar vast nog wel meer informatie. Ik wens je veel succes met je werkstuk.

Leuk dat je voor dit onderwerp hebt gekozen.

Hans Kamps www.chakra-malvatherapie.nl

 

  

 

 

< p> 

Een overzicht van heel veel

er zijn heel veel geestelijke stoornissen

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Vraag voor mijn opstel.:

advi.gevr meubelopstelling voor een L-vorm woonk.
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2007-09-30 08:52:47
Verplicht tekenen huisreglement
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2008-05-23 20:22:50
Een blokkade in dit leven of in vorig(e) leven(s)?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-07-21 16:05:19
Indeling woonkamer veranderen
      [Gesteld in Inrichting]
2009-12-11 10:33:23
Mag motor staan waar mazoutciterne staat?
      [Gesteld in Brandweer]
2011-09-12 17:57:28

Gemiddelde score Psychiatrie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258146
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+