Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

Stoppen VOF

[Gesteld op: 17-03-2010]

Toelichting:
In navolging van een eerdere cvraag. Ik heb mijn vrouw een brief gestuurd om aan te geven dat ik met de VOF ga stoppen per 31 mrt 2010 , maar eigenlijk formeel al vanaf 8 maart j.l. Zij weigert echter om de KVK papieren te ondertekenen? wat nu. Zij maakt nu beslissingen in het bedrijf die boven 500 € steeds gaan, en in de beperkende bepalingen bij de KVK inschrijving staat duidelijk dat toestemming van beiden vennoten nodig is voor zulke bedragen. en daar kan ik niet achter staan. vanwege het verder genoemde geval dat ik niet met haar visie en beleid eens ben.
Er wordt winst gemaakt in het bedrijf alleen die winst loopt maar heel geleidelijk de achterstanden in. Maar in potentie is het een rendabel bedrijf. Heb ik dan nog recht op goodwill. Kan mijn ex vennoot mij daar mee afkopen, zeg maar mijn deel van de schulden in ruil voor goodwill.
Antwoord:

Wat betreft de Kamer van Koophandel: Om de VOF op te heffen is inderdaad de handtekening van uw vrouw nodig, maar om alleen u te laten uitschrijven is dat niet nodig. Daarvoor moet u formulier 16 "Wijzging functionarisgegevens" gebruiken, welke u kan downloaden via http://www.kvk.nl/handelsregister/registreren_in_handelsregister/formulieren_handelsregist er/?refererAliasStat=formulieren&Postcode=

Als bij de KvK staat geregistreerd dat voor alle uitgaven boven € 500 uw beider handtekening nodig is, dan kan u in principe iedere transactie die uw vrouw doet boven dit bedrag laten blokkeren. U kan een eventuele aankoop boven dit bedrag terugdraaien door de leverancier te wijzen op het ontbreken van uw toestemming, en ook kan u met de bank regelen dat voor betalingen boven dit bedrag altijd uw expliciete toestemming nodig is. U blokkeert daarme wel de activiteiten van de onderneming, en dat is in niemands belang. Het is dus zaak dat u zo snel mogelijk uw uittreding uit de VOF regelt.

Wat de goodwill betreft: als het gaat om een winstgevende onderneming, dan lijkt de goodwill dus enige waarde te hebben, waarvan de hoogte in onderling overleg kan worden bepaald. Het feit dat de VOF schulden heeft is daarbij niet echt van belang. U zou kunnen afspreken dat er met gesloten portefeuille wordt gehandeld, dus dat uw schulden worden overgenomen door uw vrouw als betaling van de goodwill, maar of dat redelijk is, dat hangt af van de hoogte van de cijfers. Bedenk wel dat u nog steeds aansprakelijk blijft voor aflossing van de schulden zolang deze niet zijn afgelost, dus als uw vrouw uw schuld overnemeet, maar niet kan aflossen, dan komen de schuldeisers alsnog bij u.
Een ander attentiepunt: de van uw vrouw ontvangen goodwill moet door u worden bijgeteld bij uw inkomen, zodat u daar belasting over betaalt. Ook als u de goodwill niet ontvangt, maar verrekend, zoals hiervoor genoemd, dan valt dit onder de belastbare winst.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan Stoppen VOF:

Kan ik voorkomen dat mijn ex straks verdwijnt?
      [Gesteld in Familierecht]
2008-02-11 17:34:07
Hoelang duurt het voordat niet meer eten en drinke
      [Gesteld in Zelfdoding]
2009-06-25 12:41:43
wat te doen tegen uitscheuren
      [Gesteld in Gewichtstraining]
2007-12-01 11:22:16
kitten van 9,5 week krabt en bijt
      [Gesteld in Kattengedrag]
2008-01-15 11:30:14
Hoe train je zonder sportschool ofzo?
      [Gesteld in Fitness]
2008-04-27 22:40:43

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (618x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+