Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Auteursrecht Tekstschrijvers
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Auteursrecht tekstschrijvers en krijg online een antwoord van de specialist in Auteursrecht tekstschrijvers

Zelf een vraag over Auteursrecht tekstschrijvers? Klik hier.
Meer vragen over Auteursrecht tekstschrijvers.
De huidige beheerder van de rubriek Auteursrecht tekstschrijvers:
Naam: M.R. Krul
Bedrijf: Wisemen advocaten
Reactiesnelheid: 121 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over M.R. Krul vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Auteursrecht tekstschrijversVragen over Auteursrecht tekstschrijvers via RSS. Klik hier.
RSS over Auteursrecht tekstschrijvers op jouw website?Vragen over Auteursrecht tekstschrijvers op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Auteursrecht tekstschrijversVragen over Auteursrecht tekstschrijvers via E-mail. Klik hier.

Voorkomen publicatie

[Gesteld op: 16-03-2010]

Toelichting:
Via ECEAT (Europese Commissie gefinancieerd en gevestigd in Amsterdam), heb ik eind afgelopen jaar een informele opdracht aangenomen via email als externe adviseur. Een van de afspraken gemaakt is dat de ik over handleiding die ik voor hun zou aanpassen oom auteursrecht zou krijgen. Dit is vastgesteld in emails. We zouden de rechten van de handleiding delen.

Nu is het zo dat ECEAT na 4 maanden nog steeds niet het achterstallige bedrag heeft betaald aan mij (vergoeding) en ik de distribitie van het document wil tegenhouden omdat zij zich niet aan hun afspraken hebben gehouden. Zij claimen dat mijn toevoegingen niet voldeden aan hun verwachten. Alle eisen zijn ingewilligd door mij andat ik zelf de eisen heb moeten opstellen voor hun, waar zij via email mee akkoord gingen. De directeur claimt dit, terwijl andere werknemers mij in gelijk stellen en het geen manier van zaken doen vinden van de direkteur.

Ik heb al verscheidene weken geen antwoord gehad op emails en telefoons. Hoe kan ik de publicatie van het document voorkomen geizen het niet mijn autorisatie heeft om gepubliceerd te worden en hoe kan ik mijn geld claimen? Dank voor uw hulp.
Antwoord:

U kunt naleving van de contractuele afspraken eisen bij de rechter. Dat betreft in ieder geval de betaling. Daarnaast kunt u de distributie van de handleiding eisen indien u mede auteursrechthebbende hebt. In dit soort zaken hangt veel af van de omstandigheden van het geval of u gelijk krijgt. De wederpartij zal immers betwisten dat u recht hebt op betaling aangezien de stelling wordt ingenomen dat uw toevoegingen niet voldeden. Indien de gang naar de rechter wordt ingezet dient u rekening te houden met een lange kostbare procedure. U moet dus een afweging maken of het financieel belang voldoende groot is dat in een procedure geinvesteerd kan worden. U kunt mij uiteraard bellen voor overleg: 070-3615048 (GMW Advocaten).

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Voorkomen publicatie:

Fotograferen in openbare ruimtes
      [Gesteld in Fotografie]
2008-11-14 11:24:14
Een foto publiceren zonder toestemming toegestaan?
      [Gesteld in Privacywetgeving]
2008-12-22 11:58:55
Mijn foto op tv
      [Gesteld in Televisie]
2009-02-10 18:53:50
wat als ze niet getrouwd zijn
      [Gesteld in Familierecht]
2009-05-13 14:57:32
Fotopublicatie zonder toestemming van de fotograaf
      [Gesteld in Auteursrecht]
2011-10-21 14:14:13

Gemiddelde score Auteursrecht tekstschrijvers: 8.8 (12x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+