Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Maatschappijwetenschappen » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

Waarom lukt het me niet iets op te bouwen?

[Gesteld op: 14-03-2010]

Toelichting:
Ik ben een vrouw van 40 jaar. Mijn moeder heeft mij nooit gerespecteerd in mijn bestaansrecht. Ik ben mentaal en fysiek mishandeld door haar. Ze zal nooit spijt hebben, ik heb het losgelaten. Ik wil haar niet meer in mijn leven hebben. Ze schold me altijd uit en in haar ogen deed ik nooit iets goed en zou ik nooit iets bereiken. Dat heeft ze me 30 jaar lang verteld. Ze heeft me nooit verteld waar ze naar toe is verhuisd. Ik was mijn moeder geworden. Verschrikkelijk gewoon. Ik zag het en ik wilde niet meer als zij zijn. Nu ben ik haar niet meer. Ik ben op zoek naar mezelf gegaan. Ik ben 11 jaar geleden gescheiden, omdat ik niet meer voor anderen wilde leven. Er niet voor mezelf mocht zijn, wat ik wilde, telde niet. Ik cijfer mezelf telkens weg. Keer op keer. Ik kom mannen tegen die gemeen, lui, passief zijn en liegen, mij altijd pijn doen en vreemdgaan. Ze leggen hun ballast bij mij, ik los het op en ik kom zelf geen stap vooruit. Ik durf geen relatie meer aan. Toch wil ik niet alleen blijven. Ik wil een sterke en actieve man die zelfstandig zijn eigen problemen kan oplossen, en niet ik voor hem. Ik blijf te lang in een relatie hangen, omdat ik erin geloof naar elkaar toe te groeien. Niet alleen in goede tijden elkaar bijstaan, maar ook in slechte tijden. Mijn studie wil niet lukken, door die verstoorde relaties. Toch geef ik niet op. Zonder mijn studie kom ik nergens meer in de maatschappij om te overleven. Mijn salaris is zo weinig en de kosten zijn hoog. Ik heb geen financiŰle problemen. Ik zoek een andere baan, waar ik beter kan verdienen. Ik heb geen vrienden, alleen kennissen. Ze hebben geen tijd voor me. Druk met hun eigen leven bezig. Ik ben een gezonde eter, ik ben positief, vrolijk, behulpzaam, zorg voor anderen, zorg goed voor mezelf, open, eerlijk, zacht van karakter. Ik heb een doorzettingsvermogen, ik geef niet op. Ik ben krachtig genoeg om altijd mijn problemen zelf op te lossen. Ik moet er voor mezelf zijn, daar moet ik aan wennen, en daar geloof ik wel in. Waarom lopen mensen over me heen? Hoe kan ik mezelf weerbaar maken? Ik weet niet wat fout doe. Ik snap het niet meer. Moet ik nog meer tijd aan mezelf besteden? Ik ben al zo alleen. Niets lukt me op iets op te bouwen. Geluk is van kort duur, maar nooit bij mij aanwezig geweest. Ik doe mijn best me alles en toch heb ik altijd zoveel pech en ongeluk dat ik geestelijk en lichamelijk telkens meer raak uitgeput. Geluk mag toch wel aan mijn zijde zijn.
Antwoord:

Bij het lezen van uw verhaal denk ik: "Wat een naief persoontje!" en dat niet in de kwade zin van het woord. U geeft aan van mening te zijn het beste allemaal zelf te kunnen regelen maar uiteindelijk blijkt dat het van geen kant lukt, u kunt het dus helemaal niet allemaal best zelf regelen, dat kan overigens geen mens. U moet helemaal niet alles zelf kunnen regelen maar begrijpen dat er om gelukkig te kunnen worden of zijn ook andere mensen zijn die op hun gebied kennis van zaken hebben en u een goede dienst zouden kunnen bewijzen. Stelt u zich eens voor dat een man een vrouw zoekt hetgeen een biologisch aspect betreft, voornamelijk op sociaal gebied. Deze komt u tegen maar hij verwacht geen regeltante die alles zelf regelt of van mening is alles zelf te kunnen regelen omdat dit onnatuurlijk is. Iedere persoon die u  tegen komt zal een afstand tot u bewaren. Om dit te veranderen bent u hulp nodig. Wendt u zich daarom met uw verhaal tot uw huisarts welke u vervolgens zal doorverwijzen naar deskundige hulp indien deze dit nodig blijkt te hebben of hoor diens adviezen aan uw persoontje aan en doe er uw voordeel mee.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
DromenPsychoanalyse & PsychodynamicaSociale Psychologie


Gerelateerde vragen aan Waarom lukt het me niet iets op te bouwen?:

recht op bouwpremie voor nieuwbouw?
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-06-07 20:33:42
koer(buiten) werd ge´ntegreerd in het interieur
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-10-12 15:26:15
vergunning aabvr voor vergunningsvrij
      [Gesteld in Privacywetgeving]
2013-02-27 23:35:21
Wat staat hier nu precies?
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2009-03-04 13:57:48
Kan (Úcht) niet klaarkomen
      [Gesteld in Seksualiteit]
2010-09-25 18:18:19

Gemiddelde score Psychologie: 7.9 (46x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+