Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Peuters & Kleuters
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Peuters & Kleuters en krijg online een antwoord van de specialist in Peuters & Kleuters

Zelf een vraag over Peuters & Kleuters? Klik hier.
Meer vragen over Peuters & Kleuters.
De huidige beheerder van de rubriek Peuters & Kleuters:
Naam: Elin Zwier
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 733 uur
Waardering: 10.0 (van max. 10)
Meer informatie over Elin Zwier vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Peuters & KleutersVragen over Peuters & Kleuters via RSS. Klik hier.
RSS over Peuters & Kleuters op jouw website?Vragen over Peuters & Kleuters op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Peuters & KleutersVragen over Peuters & Kleuters via E-mail. Klik hier.

mijn kind is bang voor haar papa. wat nu?

[Gesteld op: 12-03-2010]

Toelichting:
hallo, mijn ex en ik zijn bijna 4 jaar uit elkaar en onze dochter is nu 4 jaar. we hebben al 9 rechtzaken achter de rug. nu praat ze al ruim 4 maanden over dat der vader aan haar zit beneden, het is daar ook rood, amk zou een onderzoek in stellen, maar is nooit gekomen. ze zegt ook dat ze bang is voor haar vader en gaat er niet graag heen, hij zit aan me billen zegt ze en hij is altijd boos op mij. ik voel me zo machteloos omdat niemand wilt luisteren. wat moet ik nou doen??
Antwoord:

Ik dnek dat u het AMK maar eens goed moet laten zien wat er mis is, of direct naat uw huisarts gaan en hem de constatering laten melden. In ieder geval is hier een zeer ernstig iets aan de gang. Tenminste als dit niet een verhaal is dat verzonnen blijkt, omdat de rechtszaken anders lopen dan men wenst. U moet begrijpen dat er in dit soort zaken heel veel valse dingen worden geroepen. Mocht dit nu niet op u slaan, neem m,e dan niet kwalijk, maar ik moet het welk even aangeven. U begrijpt dat elke melding serieus behandeld dient te worden. Het best is dus om naar uw huuisarts te gaan en hem de rode plekken te laten zien.  hij kan u dan verder steunen in de bescherming van uw kind.

Wacht niet te lang, want dit is echt heel erg. Tegenwoordig is er heel veel aan de hand, wart betreft het misbruik bvan kinderen. Hopelijk zal uw zorg overbodig blijken, maar is er wel opgelet.

Heel veel sterkte en succes.JP

 
Reactie vraagsteller:
hallo, ik neem het u ook echt niet kwalijk, inderdaad bestaan er helaas te veel mensen die zo ziek zijn die dit verzinnen, maar ik niet. mijn kindje geeft aan papa geeft aan mijn billen gezeten, ze liuet dan zien dat hij is haar schaamlippen sneep, ze was toen 3, nu4 jaar, zoiets verzinnen ze niet op die leeftijd, en ik mag dan in strijd met mijn ex liggen, het is en blijft voor altijd haar vader, en ik ben er altijd tegen in gegaan, omdat ik het beste voor mijn kind wil. ben helaas al naar de huisarts gegaan, die geeft aan dat er wel degelijk tekens zijn van misbruik, zij heeft mij door verwezen naar het AMK, wij lopen ook bij een kinderpsycholoog, die mocht volgens het dat onderzoek doen, toen we dachten dat het onderzoek aan de gang was vonden we het raar dat er geen rolle spel werd gedaan (m,n schoonvader is jeugd/zedenpolitie geweest vandaar dat ik iets weet) achteraf kregen we een brief geen tekens van misbruik te zijn, weken later horen van de psycholoog nee klopt ik mag het onderzoek niet eens doen want ik sta al in verband met jullie, ik ga anders buiten mijn boekje. het is echt een kwestie dat ik het echt niet mag doen zei hij. er is nooit geen onderzoek geweest. onder tussen ligt het bij iedereen behalve de gene die het onderzoek moest doen. wat heb je dan te verbergen. die mevrouw van het amk heeft gewoon glas hard tegen ons gelogen. en ik heb er meer problemen mee gekregen. dus wat kan ik nog doen, jeugdzorg, amk niemand luisterd. we voelen ons gewoon in de steek gelaten, en onder tussen kan mijn ex mischien wel gewoon door gaan als hij niet op z,n hoede is. please help. mvg
p.s als we verhaal willen halen bij amk, worden we weg gestuurd geen tijd iedereen is weg, en die vrouw van jeugdzorg heb ik woorden mee gehad, liep echt hoog op heb haar gevraagt m,n huis uit te gaan, jij gaat het nog zwaar krijgen als je mij het huis uit zet. ik kan mij toch ook niet laten dreigen. ppfff
 
Antwoord Beheerder:

Ik begrijp uw onmacht, maar u kan alsnog veel doen hoor. Ten eerste zou ik in uw geval een onafhankelijk advies inwinnen bij een andere arts. Bij de gg&gd kan u ook anoniem een onderzoek laten doen althands anoniem, dat er naar vader weinig of niets wordt verteld. U kan dan met de GG&GD de aangifte verder uiitwerken. Ook uw huisarts kan aangifte doen en sterker nog is tegenwoordig verplicht hierin melding te maken.

Bij jeugdzorg kan u een aangetekende brief sturen naar de directie, met daarin uw verhaal en de melding, dat u niet tevreden bent over de hulp van d ebewuste medewerker. Zeg wel dat u ook boos bent geweest, dan begrijpen ze dat u open en eerlijk bent. Hierop is jeugdzorg verplicht te handelen. Ook zal dan eerder gekeken worden of er opnieuwe ondezoeken naar misbruik moeten gebeuren. Ik weet bijna zeker dat er dan wel een rollenspel gedaan wordt en dergelijke. Uw kinderpsycholoog kan u ook verwijzen naar een andere neutrale arts, die het onderzoek kan doen.Het is daarom vreemd, dat er gezegd wordt dat er te dicht beijgestaan wordt en verder niets gedaan wordt.

Om uw juridisch kracht bij te zetten is een advies of ondersteuning van een advocaat of jurist ook niet een te grote luxe. Deze kan namelijk ook uitzoeken hoe nu verder, omdat hetr lijkt dat de onderzoeken falen en er een kind dus de dupe wordt van het mogelijk ongeorganiseerde systeem bij d ehulpverleners.

U ziet er is nog hoop en ik weet zeker dat u die gaat gebruiken. Ik wens u en uw kind heel veel sterkte. Ik persoonlijk kan helaas u niet helpen omdat ik adviseur ben hier en mijn werk zelf dan gaat verstrengelen. Ik zou dan ook geen objectief beeld kunnen krijgen. Ik weet zeker dat er genoeg hulp te krijgen is voor u en uw kind. Kijk ook eens bij belangenverenigingen van misbruikte kinderen, omdat die vaker dezewlfde problemen zien en aankaarten.

Succes.JP

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Peuters & Kleuters:
Handwerk
Kleuren & Tekenen
Prematuren
TelevisieGerelateerde vragen aan mijn kind is bang voor haar papa. wat nu?:

Diagnose Ontwikkelingsachterstand, hoe gaat dat?
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2007-06-11 14:42:50
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Onzekere vriendin, kan mij niet vertrouwen
      [Gesteld in Psychologie]
2009-03-04 02:41:16
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08

Gemiddelde score Peuters & Kleuters: 10.0 (1x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+