Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden » Hondengedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hondengedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Hondengedrag

Zelf een vraag over Hondengedrag? Klik hier.
Meer vragen over Hondengedrag.
De huidige beheerder van de rubriek Hondengedrag:
Naam: Elaine
Bedrijf: 4footers for 2footers
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Elaine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondengedragVragen over Hondengedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Hondengedrag op jouw website?Vragen over Hondengedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondengedragVragen over Hondengedrag via E-mail. Klik hier.

Niet zindelijk

[Gesteld op: 12-03-2010]

Toelichting:
Wij hebben sinds twee weken een Chihuahua, hij is zeven maanden maar is nog niet zindelijk. Buiten poept en plast hij wel maar hij doet het ook nog steeds binnen. In de bench snachts plast hij ook. Help! Alvast bedankt.
Antwoord:
U zult helemaal opnieuw moeten beginnen met zindelijkheidstraining. Omdat het hondje bijna puppy-af is, zal ook de pubertijd meespelen. Het binnenplassen kunnen ook "geurvlaggetjes"  zijn, waarmee hij wil aanduiden dat dit zijn terrein is. U zult hem duidelijk moeten maken wat de bedoeling is, hieronder informatie:Trainen als een puppy

Train uw onzindelijke hond alsof hij een pup is. Neem hem onmiddellijk mee naar buiten als u thuis komt en vlak nadat de hond gegeten, geslapen of gespeeld heeft. En altijd meteen als u één van de volgende signalen ziet, want die geven aan dat u hond iets moet doen: snuffelen, rondjes draaien en rusteloos rondlopen. Klap in uw handen of doe iets dat lawaai maakt om uw hond af te remmen als hij toch iets binnen dreigt te doen. Maar straf hem niet, beloon hem als hij buiten iets doet.

Onzindelijk? Wat is dat?

Dan de honden die verwaarloosd zijn en nooit hebben geleerd wat zindelijkheid inhoudt. Eigenlijk klopt niet wat hier staat: deze honden hebben eigenlijk hun zindelijkheid moeten afleren, want iedere hond is van nature zindelijk. Maar door gebrek aan uitloop en onvoldoende hygiëne hebben ze geleerd door elkaars ontlasting te lopen en daar na verloop van tijd geen acht meer op te slaan. Het is voor hen gewoon geworden in hun eigen viezigheid te leven.

Deze honden moet net als de krantzindelijke honden worden getraind, alleen dan natuurlijk zonder krant, ze moeten met iets bijzonders worden beloond als ze buiten iets doen, in de gaten worden gehouden of in een kleine bench worden gezet als ze binnenshuis zijn en vooral bij deze honden zou het geweldig zijn om ze net zolang buiten te houden tot dat ze daar iets doen en dan geweldig belonen!!
Let ook op dat als u een tuin heeft en u laat de hond daar zijn behoefte doen, dat er een grote kans bestaat dat hij het ook alleen nog maar in de tuin wil doen, het gedrag van sommige honden is erg plaats gebonden.

Niet durven met de baas erbij.....

Er zijn honden die echt hebben geleden onder een te harde zindelijkheid dressuur. Ze zijn aan het schrikken gemaakt of hebben heftig op hun kop gehad toen ze als pup moesten leren wat de bedoeling was.
Die honden durven vaak niets te doen met hun baasjes in de buurt. Ze doen het liefst iets in huis als ze alleen zijn. Of als ze ver van hun baasjes zijn verwijderd. Dergelijke honden moeten leren vertrouwen te hebben in hun eigenaar. Een opvoeding die helemaal gebaseerd is op belonen van gewenst gedrag, kan het patroon doorbreken. Alertheid van de eigenaar moet zorgen dat de hond onmiddellijk wordt beloond als hij in de verte buiten wél iets doet. Een fluitje of een clicker kunnen, als die eenmaal de betekenis hebben van een "goed gedaan" -signaal , het gewenste gedrag inkaderen, zodat de hond weet wat ervoor zorgde dat hij die beloning kreeg.

De oudere hond

Als een hond ouder wordt kan hij problemen krijgen met het ophouden van zijn plas of ontlasting. Soms helpt medicatie. Maar ook bepaalde regels kunnen het probleem verlichten. Laat de hond uit als u thuis komt of als hij heeft gegeten. Wees alert op rond draaien en snuffelen of als hij onrustig is. Straf uw hond nooit!!. Geef geen eten in de namiddag en geen drinken meer na acht uur 's avonds als uw hond de nacht niet haalt.
Helpt dit niet, dan zult u uw wekker moeten zetten om de hond 's nachts nog uit te laten. Dat voorkomt voor u schoonmaakwerk en voor de hond stress. Een oude hond wordt afhankelijker en is soms onzeker als hij alleen is gedurende de nacht. Dan kan het helpen hem bij u op de slaapkamer te nemen.

Onzindelijk door verlatingsangst

Er zijn honden die onzindelijk zijn omdat ze het moeilijk vinden om alleen thuis te zijn. In zo'n geval is de onzindelijkheid slechts een symptoom van een onderliggende angst en niet te trainen. Soms helpt het de hond in een kleine ruimte zoals een bench te houden. Maar dit helpt niet altijd, sommige honden hebben zoveel stress dat ze ook in een kleine ruimte "onzindelijk"zijn. Lijdt uw hond aan verlatingsangst? U kunt dat checken aan de hand van de volgende kenmerken: de hond is alleen onzindelijk als hij alleen thuis is, hij is niet onzindelijk als hij behoorlijk veel te laat wordt uitgelaten en ander voer of andere uitlaat tijden helpen niet.

Resumerend:

Hoewel onzindelijkheid verschillende oorzaken kan hebben, kan het meestal worden weggetraind. Aandacht en geduld zijn absoluut vereist om succes te hebben. Kleine succesjes zijn in het begin genoeg om een fantastische beloning te verdienen. De oudere hond is niet gebaat met een zindelijkheidstraining. Voor hem zijn bepaalde maatregelen handig om het probleem wat te verlichten.

Het is erg belangrijk om uw hond nooit te straffen, en het gewenste gedrag onmiddellijk te belonen!
Gaat er een keer iets mis, negeer het dan.
Veel succes, maar vooral geduld, mvg elaine
Beantwoord door:
elaine
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Niet zindelijk:

zindelijkheid om hondje shihtzu maltezerleeuwtje
      [Gesteld in Honden]
2007-10-31 20:55:11
Pup blijft 'snachts in de bench plassen
      [Gesteld in Honden]
2008-01-09 08:48:29
waarom plast onze poes in 1x overal?
      [Gesteld in Katten]
2008-07-06 19:14:20
Poes wil niet meer op de kattenbak na komst baby
      [Gesteld in Katten]
2008-09-12 17:28:12
Hallo, franse bulldog teef poept s┤nachts in huis
      [Gesteld in Hondenopvoeding]
2010-02-06 09:18:29

Gemiddelde score Hondengedrag: 8.3 (3197x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+