Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

Nekklachten en werkgever werkt op alle tegen

[Gesteld op: 12-03-2010]

Toelichting:
Nadat ik in november j.l. ben aangereden heb ik last van whiplash klachten. Dit heb ik gelijk aangegeven bij mijn werkgever, in eerste instantie had hij begrip voor het feit dat ik pijn had. Op en duur kon ik hele dagen werken niet volhouden (ik werk 24 uur, 2 1/2 dag) dus ben overgegaan op 4 halve dagen. Na 2 weken was mijn werkgever van mening dat ik weer volledig moest gaan werken. Dit heb ik geprobeerd, na 1 dag was duidelijk dat dit niet wil. Dit gelijk weer gemeld, ok was de reactie dan weer halve dagen. Heeft hij geregeld op 1 dag na, ik heb zelf een collega geregeld die voor mij werken wou. (netjes dacht ik) Maar mijn werkgever zag dit anders bij een andere collega was een sterfgeval en dat is niet in te plannen, daar moest eerst vervanging voor en ik moest maar een hele dag werken. Wat ik niet kan. Heb hem dit duidelijk proberen te maken. Hij reageerde: "Ruilen wordt in overleg met mij gedaan, dat je dit op eigen houtje doet ben ik niet van gediend. En je collega's zijn ook helemaal klaar met je". Vervolgens heb ik de hele ochtend met tranen in mijn ogen mijn werk verricht. Ik zie er nu al tegen op dat ik maandag weer heen moet.
Wat moet ik hier nu mee? Ik heb niet om de nekklachten gevraagd.
Antwoord:

De normale procedure is: als je klachten hebt, dan ga je er mee naar de huisarts. Deze stelt een diagnose vast, kijkt of behandeling wenselijk is, en kijkt ook of er kan worden gewerkt. Als de huisarts zegt dat u niet mag werken, dan mag u dat uiteraard niet doen.
De werkgever moet dan een ARBO-arts inschakelen die e.e.a. ook onderzoekt, en samen een re-integratieplan opstelt. Een hele procedure, dit was het in een notedop.

In uw verhaal lees ik niets over een arts. Als u deze niet heeft geraadpleegd begrijp ik de reactie van uw werkgever wel. U kan natuurlijk niet thuis blijven omdat u alleen zegt dat u medische klachten heeft, u moet natuurlijk wel met iets meer dan dat komen. Wat dat betreft is de werkgever al welwillend geweest door toe te staan dat u halve dagen ging werken.
Nu de klachten aanhouden moet u echt actie gaan ondernemen. De eerste actie is: maandag direct naar de huisarts en de situatie met hem bespreken. Hij kan u natuurlijk niet direct genezen, maar hij kan u wel helpen in de relatie met uw werkgever.

 

 
Reactie vraagsteller:
Natuurlijk ben ik bij de huisarts geweest, hij stelde de whiplash vast, maar zegt niet dat ik niet mag werken.
En ik sta onder behandeling bij een Chiropractor.
Doordat de klachten dusdanig aanhouden, heb ik wederom de huisarts bezocht. Foto's laten maken, en een verwijzing naar een 2 sporen behandeling (fysiotherapie en psycho therapie). 22 maart kan ik pas bij de fysio terecht en 21 april pas bij de psycholoog.
De chiropractor heeft aangegegen dat ik mijn rust in acht moet nemen.

Op een zeker moment had ik zo veel pijn dat ik mij heb ziek gemeld, toen heb ik duidelijk gemaakt, dat ik op een oproep van de ARBO-arts zou wachten.
Maar ik hoor en zie niets van ARBO, en mijn werkgever geeft mij steeds meer de indruk dat ik me maar aanstel. Terwijl ik toch echt vreselijk pijn heb.
Ik doe mijn eigen huishouding niet eens meer, laat staan andere zwaardere taken in en om het huis.
 
Antwoord Beheerder:
Ik bedoelde met mijn antwoord te zeggen dat de discussie of u wel of niet geschikt bent om te werken geen zaak is tussen u en uw werkgever, maar dat dit bepaald moet worden door de artsen. Door, ondanks het doktersadvies om uw rust in acht te nemen, toch een hele dag te werken, schaadt u uw eigen gezondheid, belemmert u uw herstel, en bovendien krijgt u een slechte relatie met uw werkgever. U bent dus verkeerd bezig.
Ik herhaal mijn advies om maandag uw fysieke en emotionele problemen met de huisarts te bespreken. Samen kunnen jullie bepalen of er nog gewerkt kan worden, voor hele of halve dagen, of dat er voorlopig even niet moet worden gewerkt om uw herstel te bevorderen. Houdt u aan dit doktersadvies, en laat uw werkgever hier schriftelijk over informeren. Als uw werkgever merkt dat het serieus is, dan zal hij de ARBO-arts wel moeten inschakelen. Doet hij dat niet, dan is dat zijn probleem, maar u moet zich houden aan het advies van uw eigen dokter.
Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan Nekklachten en werkgever werkt op alle tegen:

wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
hulpverlener haakt af
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-30 11:14:07
geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33
hoe kom ik uit me 2de leven (prositutie)
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-05-10 22:05:25

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (618x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+