Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Dood » Euthanasie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Euthanasie en krijg online een antwoord van de specialist in Euthanasie

Zelf een vraag over Euthanasie? Klik hier.
Meer vragen over Euthanasie.

Beheerder worden?

De rubriek Euthanasie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Euthanasie Klik hier.

RSS over EuthanasieVragen over Euthanasie via RSS. Klik hier.
RSS over Euthanasie op jouw website?Vragen over Euthanasie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over EuthanasieVragen over Euthanasie via E-mail. Klik hier.

Naam psychiater voor euthanasie scanarts .

[Gesteld op: 12-03-2010]

Toelichting:
Ik ben op zoek naar een twee psychiater die positief tegenover euthanasie in de psychiatrie staat en die als scan arts mijn eigen psychiater bij wil staan in mijn constante verzoek tot euthansie. Kent U misschien zo iemand en wilt u de naam aan mij doorgeven. Dan kan ik weer meer dingen regelen met mijn psychiater. Mijn eigen psychiater is werkzaam op het GGZ in Assen dus een scan arts liever elders vandaan om geen extra conflictsituatie te veroorzaken.
Wanneer U de naam niet op de site wilt zetten dan graag in een mailtje naar mij toe. Ik wacht vol spanning af.
Alvast mijn hartelijke dank, Franca
Antwoord:
Hallo Franca. Op zich valt het niet mee op een psychiater berijd te vinden mee te werken aan euthanasie. Persoonlijk heb ik diverse psychiaters naar hun mening over euthanasie gevraagd en heb er tot nu toe geen een bereid gevonden om aan een second opinion mee te willen werken. De landelijk geldende richtlijnen voor omgaan met euthanasie aanvragen voor psychiaters zijn overdreven complex en daardoor komen er in de psychiatrie daadwerkelijk maar zon 2 tot 4 gevallen van hulp bij zelfdoding per jaar voor. Meer over deze eisen kunt u lezen in het boek”Omgaan met het verzoek om hulp bij zelfdoding door patiënten met een psychiatrische stoornis” van uitgeverij De Tijdstroom (ISBN 978 90 5898 150 9). Na mijn weten beschikt De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde” de NVVE over een lijst met daarop enkele psychiater die niet afwijzend tegenover euthanasie staan. Zij kunnen je waarschijnlijk verder helpen aan de naam en adres van een psychiater bij jou in de buurt. Een andere veel makkelijker en snellere manier is om je huisarts om euthanasie te vragen, zodra deze daar in principe mee instemt laat je hem / haar je doorverwijzen naar je psychiater die een rapport opstelt voor je huisarts waaruit blijkt dat je psychiater ook geen andere verantwoorde uitweg meer ziet dan euthanasie. Daar na komt er nog een gesprek met een scan arts en als dat alles rond is kan je met je huisarts een datum voor euthanasie of hulp bij zelfdoding gaan bepalen. Het nadeel van een gesprek aan gaan met een tweede psychiater is dat het kan gebeuren dat deze u situatie misschien niet helemaal hopeloos vind en vind dat u eerst nog maar een half jaartje of zo een bepaalde therapie moet volgen met als gevolg dat u weer een half jaar langer mag wachten Ik raad normalerwijze altijd iedereen af om een een euthanasie verzoek te doen binnen de psychiatrie, om dat psychiater veel minder kennis van euthanasie hebben dan huisartsen en veel minder snel geneigd zijn om daadwerkelijk tot euthanasie over te gaan dan een huisarts en men daar om grotere kan loopt om afgewezen of aan het lijntje gehouden te worden. In u geval is het al heel positief dat u een psychiater berijd hebt gevonden om u bij te staan en ik raad u aan om via de NVVE nog een tweede psychiater te zoeken die berijd is een second opinion te geven, mocht dit niet lukken dat is het verstandig om bij u huisarts een euthanasie verzoek te doen en u huidige psychiater als deskundige te laten fungeren. Ik wens u veel sterkte Erik . http://www.nvve.nl/
 
Reactie vraagsteller:
Hallo Eric.
Ik wil je heel hartelijk danken voor het duidelijke antwoord op mijn vraag.
Ik heb besloten nogmaals een afspraak met mijn huisarts te maken gelijk volgende week en nogmaals mijn verzoek tot euthanasie met hem te bepraten en dan bij het gesprek met mijn psychiater 6 april een rapport laten opstellen voor hem. Aangezien mijn huisarts met mijn euthanasie verzoek meer moeilijkheden heeft dan mijn psych heb ik toch maar het adres van een scenarts gezocht en inmiddels ook daadwerkelijk gevonden zodat ook die erbij betrokken kan worden. Mochten mijn huisarts en mijn psych dat alsnog nodig vinden.
Ik denk nu maar beter een arts teveel dan te weinig want het is een moeilijke, lange en pijnlijke weg je eigen verantwoordelijkheden en zelfbeschikkingsrecht te kunnen blijven handhaven. Ook al ben ik als psychiatrisch patiŰnt klaar met het leven dan heb ik altijd nog te maken met zoveel andere mensen die daar anders over denken en mijn gedachten en wensen over mijn levenseinde ondergeschikt maken aan die van hen.
Fijn dat U mij zo snel dit antwoord gaf. Ik hecht er heel veel aan en waardeerde het met een dikke 10. Ik heb deze waardering ook proberen te versturen maar weet niet of dit wel gelukt is want daar kreeg ik geen melding van.
Vriendelijke groet van Franca.

 
Antwoord Beheerder:
Hallo Franca. Het lijkt me verstandig om je psychiater te betrekken in het eventueel overschakelen van euthanasie procedures, om te voorkomen dat deze zich gepasseerd voelt en eventueel straks verder weigert mee te werken. Bedenk dat euthanasie voor psychiatrische patenten meestal zo wie zo een proces is waar veel tijd mee verloren gaat en dat u hoe dan ook nog een tijdje geduld moet zien op te brengen. De ledenondersteuningsdienst van de NVVE kunnen u goed ondersteunen bij een euthanasie traject mocht dat nodig zijn. Indien nodig is kan ook iemand van de ledenondersteuningsdienst meegaan na een afspraak met een arts, daarom zou het in principe helemaal geen slecht idee zijn om lid van ” De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde” de NVVE te worden. Persoonlijk heb is goede ervaringen met deze service. Het lijkt mij het verstandigste om met u huisarts een gesprek te hebben over zijn eventuele bereidheid om met u een euthanasie traject aan te gaan. Vermeld dan nog niet dat u al met een euthanasie traject met u psychiater bezig bent. Indien u arts aangeeft dat hij in principe wel bereid is om een euthanasie traject in te zetten dan pas vraag u hem of u zelf voor een psychiater mag zorgen. Als u arts dit zonder blikken of blozen overleeft heeft dan geeft u aan dat u hierover eerst nog even met de psychiater in kwestie wilt praten en dat u hem volgende week de gegevens van de psychiater geeft zodat hij een doorverwijzing kan sturen. Zorg ervoor dat u dit alles goed met u psychiater doorspreekt. Ik weet niet of het verstandig is om twee euthanasie trajecten tegelijk te belopen maar hierover kan u psychiater u waarschijnlijk beter informeren, het is zeker niet gebruikelijk maar naar mijn weten ook zeker niet illegaal. Mocht alles tegen zitten en de huisarts niet mee willen werken en u geen andere psychiater berijd kunnen vinden voor een gesprek over euthanasie dan raad ik u aan om u psychiater te verzoeken verder te gaan met zijn / haar onderzoek net als of er een goed keuring van een andere psychiater was. Indien U psychiater de gebruikelijke richtlijnen voor euthanasie en hulp bij zelfdoding gebruikt dan zal u nog wat tests en gesprekken moeten ondergaan. Indien u zich berijd verklaard verder te willen gaan met het euthanasie traject onder het voorbehoud dat dit misschien door het oordeel van een andere psychiater te niet gedaan kan worden, dan kan dit u een eventuele behoorlijke tijdwinst opleveren. Uit eigen ervaring weet ik dat er maar weinig psychiaters echt serieus berijd zijn om op euthanasie in te gaan, u heeft een van deze weinige gevonden wees hier zuinig op. Ik vind het leuk dat u de waardering heeft willen opschroeven maar eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe hoog die is maar toch bedankt! Ik wens u veel sterkte Erik .
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Naam psychiater voor euthanasie scanarts .:

ik hoop het!
      [Gesteld in Zelfdoding]
2009-07-16 01:35:12
Waarom werkt een scan arts niet in het weekend?
      [Gesteld in Zelfdoding]
2009-11-19 18:12:35
Hoe lang is een rapport van een scanarts geldig?
      [Gesteld in Zelfdoding]
2010-01-28 21:11:50
Moet ik mij zorgen maken mbt uithuisplaatsing zoon
      [Gesteld in Depressie]
2010-03-13 10:22:36
Maken alle pillen mijn moeder langzamerhand kapot?
      [Gesteld in Depressie]
2010-10-21 11:46:40

Gemiddelde score Euthanasie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+