Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Notaris » Notaris-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Notaris-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Notaris-Utrecht

Zelf een vraag over Notaris-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Notaris-Utrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Notaris-Utrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Notaris-Utrecht Klik hier.

RSS over Notaris-UtrechtVragen over Notaris-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Notaris-Utrecht op jouw website?Vragen over Notaris-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Notaris-UtrechtVragen over Notaris-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Hebben bewindvoerder en notaris juist gehandeld?

[Gesteld op: 10-03-2010]

Toelichting:
In januari 2009 overleed mijn tante. Ze had geen kinderen/echtgenoot.Toen ze nog leefde is een bewindvoerder aangesteld; mijn neef (zoon van haar zus). Na haar overlijden ben ik eind augustus middels een brief door hem op de hoogte gesteld van het feit dat ik tot de erfgenamen behoorde (tante was een zus van mijn overleden vader, ik erf 1/16e). In september heeft mijn neef een notaris ingeschakeld. Vervolgens heb ik mijn neef gemachtigd mijn deel van de erfenis af te wikkelen door het ondertekenen van een beperkte boedelvolmacht. In de tijd tussen januari en september heeft mijn neef de inboedel van mijn tante verkocht/ weggegeven zonder mij daarvan in kennis te stellen. Volgens de notaris heeft mijn neef het allemaal heel goed gedaan; mijn neef had hem verteld dat er niets van waarde in de woning aanwezig was. Mijn tante hield overigens van mooie dingen en die had ze ook. Volgens mij heeft mijn neef onrechtmatig gehandeld en wekt de notaris de schijn van partijdigheid. Had de notaris de boedelbeschrijving die bij het kantongerecht aanwezig moet zijn niet moeten hanteren? Ik heb de beperkte boedelvolmacht wel getekend, maar pas eind oktober en toen was er alleen nog een geldbedrag te verdelen; de spullen waren toen al weg. Wie had ons op de hoogte moeten stellen van het feit dat wij erfgenamen waren? De notaris kon dat pas toen toen hij zelf ingeschakeld was. Veel te laat wat mij betreft. En welke rol heeft de rechtbank? De bewindvoerder moet hen onmiddellijk op de hoogte stellen van het overlijden van de onderbewindgestelde waarmee zijn taken eindigen. Had de rechtbank ons moeten informeren? Wat kan ik nu nog doen?
Bij voorbaat dank voor uw antwoord.
Antwoord:
Ik denk dat er feitelijk gezien niet heel veel meer mogelijk is. De betreffende neef had de inboedel formeel - als deze tenminste niet aan hem gelegateerd was - niet mogen wegdoen of verkopen zonder dat de erfgenamen daarmee akkoord waren. Daar kunt u hem in beginsel op aanspreken. U kunt de boedelbeschrijving die opgemaakt is betreffende het bewind opvragen bij uw neef. Ik neem echter aan dat die niet heel gedetailleerd zal zijn geweest betreffende de inboedel. Ik kan niet beoordelen of het uw neef van meet af aan duidelijk was wie de erfgenamen van tante waren. Was dat wel het geval dan had hij als daar voldoende tijd voor was moeten overleggen. Later heeft u een boedelvolmacht getekend. Als daar niet in stond dat hij de inboedel mocht verkopen dan heeft hij dat klaarblijkelijk onbevoegd gedaan. In de praktijk zie ik wel dat veel executeurs of derden inboedel wegdoen omdat bijvoorbeeld de woning of kamer leeg moet worden opgeleverd. Sommigen slaan dan de inboedel op maar als je denkt dat deze daar niet voldoende waarde voor heeft kan het redelijk zijn dat deze wordt weggedaan dan wel verkocht. Vaak moet er zelfs nog worden bijbetaald als een opkoper de hele woning mag leeghalen. Dat laatste kan een redelijke handeling zijn.     
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hebben bewindvoerder en notaris juist gehandeld?:

Vormfout of dwaling van de notaris
      [Gesteld in Notaris-Friesland]
2008-03-10 10:17:41
start de bank bij verkoop met de excutiewaarde?
      [Gesteld in Makelaars]
2008-09-06 11:07:14
Recht op een gewaarmerkt kopie testament?
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2012-06-18 14:35:02
Recht op een gewaarmerkt kopie testament?
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2012-06-18 14:35:10
misleid door notaris voor piramide spel
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2012-07-09 19:25:59

Gemiddelde score Notaris-Utrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+