Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Zorg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zorg en krijg online een antwoord van de specialist in Zorg

Zelf een vraag over Zorg? Klik hier.
Meer vragen over Zorg.

Beheerder worden?

De rubriek Zorg heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Zorg Klik hier.

RSS over ZorgVragen over Zorg via RSS. Klik hier.
RSS over Zorg op jouw website?Vragen over Zorg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ZorgVragen over Zorg via E-mail. Klik hier.

Twijfel

[Gesteld op: 10-03-2010]

Toelichting:
Al twee jaar heb ik klachten die tot nu toe niet te verklaren zijn..We denken wel aan een lichamelijk iets maar er is nog niet een vinger op te leggen..Ik heb in het verleden heel vaak (niet lachen) parfum in mijn mond gespoten om fris te ruiken en ik ben heel bang dat de klachten daardoor komen (heb het sindsdien nooit meer gedaan)..Ik ben heel duizelig en heb een bekneld gevoel in mijn hoofd en verder heel erg moe..Ik voel me echt niet lekker maar wil graag weten of het daardoor kan komen, dat blijft maar door mijn hoofd spoken..Het ging om parfum en deo..Ik durf dit niet aan de huisarts te vertellen
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,

Parfum bevat naast alcohol ook bijtende bestanddelen en het  is dus absoluut niet aan te raden om dit te gebruiken als mondverfrisser. Het kan de mond, keel en slokdarm in redelijke mate aantasten. Indien u dit incidenteel heeft gedaan en verder geen klachten heeft wat betreft uw mond of keel, denk ik dat u er geen problemen aan zult overhouden.

De klachten welke u omschrijft, kunnen op een aantal dingen wijzen. Het is dan ook moeilijk om zonder lichamelijk onderzoek een juiste diagnose te stellen. Toch probeer ik u uiteraard zo goed als mogelijk te helpen. Een huisarts krijgt dagelijks veel vragen. U hoeft niet bang te zijn dat uw huisarts raar opkijkt van uw vraag. Deze is er om uw vraag vertrouwelijk en zonder vooroordelen te beantwoorden. Toch blijf ik erbij, ik denk niet dat parfum de oorzaak is van uw klachten.

Indien u sinds langere tijd deze klachten heeft, is het raadzaam om contact op te nemen met uw huisarts. Deze kan uw bloeddruk opmeten, welke misschien aan de hoge kant kan zijn. Beknellende of bonzende oofdpijn, oorsuizen, hartkloppingen, vlekjes voor de ogen, neusbloedingen of kortademig zijn, kunnen voorkomen bij een hoge bloeddruk. Medicatie kan ervoor zorgen dat u zich snel weer beter voelt.

Mocht uw bloeddruk prima in orde zijn, kunt u ook altijd vragen om een algemeen bloedonderzoek. Vermoeidheid kan verklaard worden door een laag ijzergehalte of een virus. Door bloedonderzoek kan een arts heel veel verklaren.

Ik hoop dat ik u een beetje heb kunnen helpen. Mocht u nog vragen hebben, beantwoord ik deze graag.

Met vriendelijke groet, Irene

Bovenstaande is geen officiele diagnose maar slechts een medisch advies.

 
Reactie vraagsteller:
Heel erg bedankt voor uw reactie..Ik weet dat het dom was en ik deed het ook best vaak maar nu al een hele tijd niet en ik heb geen problemen in de mond maar wel een heel drukkend gevoel in de keel/hals maar of dat er nu iets mee te maken heeft?? Ik zou inderdaad gewoon gerustgesteld willen worden dat het hier niks mee te maken heeft want ik denk er wel eens aan..
Lichamelijk onderzoek is al veel gedaan, en ik heb van nature hoge bloeddruk ook met medicijnen nog maar de huisarts zegt dat het niet zo hoog is dat ik daar klachten van kan hebben (95 onderdruk ofzo)..
 
Antwoord Beheerder:

Geachte heer, mevrouw,

Ik schrik... ik schrik van de reactie van uw huisarts. Ik vind een onderdruk van 95 helemaal niet iets om gewoon maar niet over te spreken. En dan al helemaal niet als u reeds medicatie gebruikt. Uw huisarts kent u natuurlijk beter dan ik maar de klachten welke u omschrijft, passen wel degelijk bij een hoge bloeddruk.

Ik wil u absoluut niet ten onrechte ongerust maken maar ik vind het raadzaam om uw bloeddruk nogmaals te bespreken met uw huisarts. Ook is het goed om dat drukkend gevoel in uw keel en hals aan te geven. Dit laatste hoeft overigens niets te maken te hebben met het spuiten van parfum/deo.

Het is nooit verkeerd om een keer extra hulp te vragen aan uw huisarts. Bloeddruk meten en zelfs een hartfilmpje maken, zou geen extra luxe maar heel normaal zijn naar mijn mening.

Wilt u mij informeren over het verdere verloop? En ook voor mij geldt, u kunt me beter een keer teveel vragen hoor!

Met vriendelijke groet, Irene

Bovenstaande is geen medische diagnose maar slechts een advies!

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Zorg:
Jeugd & Gezin
Jeugdzorg
Mantelzorg
Persoonsgebonden Budget (PGB)Gerelateerde vragen aan Twijfel:

Wat zijn de symptonen van Burnout?
      [Gesteld in Stress & Burnout]
2006-12-15 15:22:44
Burnout preventie
      [Gesteld in Stress & Burnout]
2007-01-07 15:43:26
Salam alliekoem, in hoeverre klopt het antwoord
      [Gesteld in Islam]
2010-08-17 00:19:51
Tijdelijk uit elkaar, hoe ga ik daar mee om
      [Gesteld in Relatietherapie]
2010-11-23 16:53:56
Drinkbaarheid van volgende wijnen
      [Gesteld in Wijn]
2011-12-30 19:49:41

Gemiddelde score Zorg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+