Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Arbeidsvoorwaarden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsvoorwaarden en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsvoorwaarden

Zelf een vraag over Arbeidsvoorwaarden? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsvoorwaarden.

Beheerder worden?

De rubriek Arbeidsvoorwaarden heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Arbeidsvoorwaarden Klik hier.

RSS over ArbeidsvoorwaardenVragen over Arbeidsvoorwaarden via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsvoorwaarden op jouw website?Vragen over Arbeidsvoorwaarden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ArbeidsvoorwaardenVragen over Arbeidsvoorwaarden via E-mail. Klik hier.

Studieovereenkomst nog van kracht?

[Gesteld op: 10-03-2010]

Toelichting:
Op 23 mei 2008 heb ik een studieovereenkomst getekend voor een Middle Management A training. met terugbetalingsregeling. Ik werk als Service Co÷rdinator. Op 25 november 2008 ben ik met deze training gestart, en heb deze in juni 2009 afgerond. Op 10 nov. 2008 is een aanvullende arbeidsovereenkomst van kracht geworden, met de volgende passage: "Functiegerichte opleidingen zijn opleidingen welke noodzakelijk zijn voor de goede uitoefening van de huidige of vervolg functie...Functieopleidingen worden volledig vergoed, er is geen terugbetalingsregeling van toepassing, tenzij arbeidsmarktwaarde sterk toeneemt of kosten hoger zijn dan 4000 eur.
Mijn werkgever vordert 1312 eur (75% ivm vertrek binnen 6-12 mnd) van mij terug met als reden: er is niet aangegeven dat de aanvullende voorwaarden met terugwerkende kracht worden uitgevoerd. Berekent hij terecht de kosten door, of sta ik in mijn gelijk hem te houden aan de aanvullende arbeidsvoorwaarden?
Antwoord:
Hallo,
Uit je verhaal maak ik op dat je weg gaat of van plan bent weg te gaan bij je huidige werkgever.
Het is heel belangrijk hoe de terugbetalingsregeling precies in het arbeidscontract en de aanvullende overeenkomst staat.
Wat terugbetaling betreft kan het verschil uitmaken of het bedrijf je contract niet verlengt aan het einde van een contract voor bepaalde tijd of dat je zelf weggaat tussentijds of anderszins.
Hoe staat de terugbetalingsregeling in relatie tot ontslag beschreven in de studie overeenkomst en wat is de reden van vertrek? Welke contracten en contractduur heb je al gehad?
Mocht het zo zijn dat je niet weggaat bij je huidige werkgever, dan zou ik er nu geen halszaak van maken, dit kan de arbeidsrelatie verstoren. Tegen de tijd dat je weggaat hoef je waarschijnlijk niets meer terug te betalen volgens de overeenkomst.
Bij een nieuwe arbeidsovereenkomst vervallen doorgaans de voorwaarden in de eerste arbeidsovereenkomst. Ik heb iets te weinig informatie om een zeker oordeel te kunnen geven. Maar het lijkt erop dat er uitdrukkelijk nieuwe voorwaarden ten aanzien van de studieregeling gelden. In het nieuwe contract zou de werkgever dan beter vermeld moeten hebben dat eerdere afspraken vervallen of van kracht blijven.
Als je meer informatie voor me hebt, help ik je graag verder.
 
Reactie vraagsteller:
Bij deze werkgever had ik een contract voor onbepaalde tijd. Na ca 4,5 jaar bij deze werkgever gewerkt te hebben, ga ik vrijwillig weg. In het (algemene)arbeidsvoorwaardenboek was opgenomen dat er voor een externe training/studie een studieovereenkomst getekend moest worden. Bij vertrek zouden de studiekosten naar rato in rekening worden gebracht. (vertrek tussen 0-6mnd 100%, 6-12mnd 75%, 12-18mnd 50% 18-24mnd 25%). Op 11nov 2008 is er iom de ondernemingsraad een wijziging doorgevoerd mbt oa de studieovereenkomst. Deze is via een interne memo aan alle medewerkers bekend gemaakt. In deze aanvullende arbeidsvoorwaarden, welke definitief zijn opgenomen in het algemene arbeidsvoorwaardenboek, wordt nergens vermeld dat eerdere afspraken komen te vervallen of van kracht blijven.
Gezien het feit dat deze aanvulling op 11 nov 2008 van kracht zijn gegaan, en ik mijn studie op 25 nov 2008 ben gestart, had naar mijn mening de studieovereenkomst (welke op 23 mei 2008 getekend is om op de studie in te kunnen schrijven) te niet gedaan moeten worden.
 
Antwoord Beheerder:
Ik ga er ook vanuit dat jouw studie-overeenkomst teniet gedaan moet worden. Daar mag je redelijkerwijs vanuit gaan. Het is dan aan het bedrijf om hard te maken dat je zou moeten betalen. Ze hadden duidelijk aan moeten geven dat dit dan pas van kracht zou zijn bij NIEUWE overeenkomsten, of aan moeten geven dat reeds afgesloten overeenkomsten blijven gelden. Succes!
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Studieovereenkomst nog van kracht?:

Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Hoeveel lbs electromotor bij mijn rubberboot
      [Gesteld in Boten]
2008-02-08 16:25:36
Wat bengt mijn tattoo tot leven?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2011-06-09 13:11:13
Hoe werkt; De som van alle krachten is 0.
      [Gesteld in Natuurkunde]
2010-01-02 17:20:22
Verstandig zoon naar parallelgroep over te plaatse
      [Gesteld in Basisonderwijs]
2016-05-20 18:02:29

Gemiddelde score Arbeidsvoorwaarden: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+