Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Dating
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Dating en krijg online een antwoord van de specialist in Dating

Zelf een vraag over Dating? Klik hier.
Meer vragen over Dating.
De huidige beheerder van de rubriek Dating:
Naam: A B R Vriens
Bedrijf: Speedydating.nl
Reactiesnelheid: 27 uur
Waardering: 7.1 (van max. 10)
Meer informatie over A B R Vriens vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over DatingVragen over Dating via RSS. Klik hier.
RSS over Dating op jouw website?Vragen over Dating op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DatingVragen over Dating via E-mail. Klik hier.

geweldige man-voelt goed-maar niet verliefd?

[Gesteld op: 09-03-2010]

Toelichting:
Hoi, ik zit in een aparte situatie. 3 weken gelden heb ik een hele leuke lieve man ontmoet via internet. Het klikte meteen toen we elkaar 1e keer zagen. Vanaf het 1e contact tot nu chatten we dagelijks uren achter elkaar. Het lijkt dat we niet uitgepraat raken. Beiden hebben we het gevoel elkaar al langer te kennen. Het voelt heel vertrouwd en goed. We voelen ons beiden enorm op ons gemak, en voelen ons ook sterk naar elkaar toegetrokken. Echter er zijn geen verliefde kriebels. Hij mist die, en ik heb ze ook (nog) niet. Wellicht hebben we die fase overgeslagen???? Hij verzocht mij om echt nog verder te kijken op de relatiemarkt, temeer hij vind dat hij te oud is? (hij 44 ik 37) en hij boer is (heel ander leven etc) (ik ben stadsmeisje maar heb wel in boerendorp gewoond) . Op die manier heeft hij (mentale?) rust. Hij wil mij geen pijn doen, of dat hij mij zou teleurstellen en hij is bang dat ik er misschien later spijt van krijg. Ik heb 'm natuurlijk al gezegd dat niets een garantie is in 't leven... je weet nooit hoe dingen lopen... al gaat het nog zo goed of ben je hevig verliefd... In ieder geval gaan we gewoon samen door/verder. Elkaar beter leren kennen. Het voelt alleen allemaal zo goed. En alles gaat ook zo gemakkelijk... Zelfs dat vond hij best wel vreemd... dat het ook heel gemakkelijk kan gaan. Het lijkt dus dat dit dieper zou zitten? Ik weet het niet... ik heb dit ook nog nooit zo mee gemaakt... Ik merk dat hij boven alles mijn geluk voorop stelt. Ik vind het wel lastig hoe hiermee om te gaan. Hij heeft door zijn beroep nog maar weinig en hele korte relaties gehad. In ieder geval is hij nuchter en met 2 benen op de grond. Ik merk dat ik dat ook ben, doordat die hotel de botel verliefde gevoelens er niet zijn... meestal zou ik helemaal van de kaart zijn.... nu voelt het allleen goed en vertrouwd...en willen we elkaar veel en lang zien... zou dat verliefde gevoel nog kunnen groeien? en zo ja.. dat zou je zeker niet kunnen beinvloeden.... hmmm Ik ben benieuwd naar jouw visie hierop....
Antwoord:
Ik lees veel twijfel van zijn kant: 1 niet verliefd en zegt dat gevoel wel te missen (geen goed teken), 2 zegt te oud voor je te zijn, 3 dat hij boer is en jij niet, 4 dat hij je geen pijn wil doen, 5 hij wil je niet teleurstellen 6 hij zegt dat je verder moet kijken op de relatiemarkt. Kom kom, dat is toch geen zorgeloze fijne start voor een relatie vind je wel? Natuurlijk is niets een garantie maar als iets al begint met zoveel twijfel dan heb ik toch mijn bedenkingen. Lang niet iedereen is het hiermee eens maar ik heb te vaak zenuwslopende langslepende "net niet relaties" gezien die hierdoor op niets uitliepen en waar mensen met veel verdriet achterbleven en tevens heel veel tijd verloren/verkwist hadden. 
Daarnaast, hoe kun je de verliefdheid overgeslagen hebben als je elkaar nog maar 3 weken kent. Dat kan haast niet. De verliefdheid kan dan juist nog komen. Maar als je een paar maanden verder bent en je hebt alles al gedeeld inclusief intieme momenten en bent dan nog niet verliefd dan betwijfel ik of het nog komt. Anders dan je soms hoort bij vrienden die na jaren ineens verliefd worden op elkaar. Dan kan het wel maar dat is omdat die elkaar daarvoor nog nooit op die manier hebben bekeken en ook niet alles gedeeld hebben zoals intieme zaken enzo. Als je alles al gedeeld hebt en je weet precies wat voor vlees je in de kuip hebt en je hebt ook al op een romantische manier naar elkaar proberen te kijken dan komt verliefdheid binnen een paar maand of ze komt helemaal niet meer.
Pas ook op voor smoesjes zoals ik ben te oud en ik voel me er niet klaar voor enzo, ik bedoel er is bijna geen leeftijdsverschil tussen jullie en mensen gebruiken dit soort smoesjes vaak omdat ze niet durven te zeggen hoe het echt zit namelijk dat ze je gewoon niet leuk genoeg vinden of gewoonweg niet verliefd op je zijn. Als je hem ernaar gaat vragen kan het zijn dat hij dit gaat tegenspreken hoor, dat is typisch iets dat mensen dan doen. Het kan ook een heel vaag gevoel zijn he, dat de man dan denk ja maar ik wil haar ook niet kwijt want ze is zo lief en aardig maar ik ben niet verliefd en ik voel ook wel wat bindingsangst als ik haar te vaak zie maar ja wat moet ik dan, als ik het afkap heb ik niemand en misschien is het beter om iemand te hebben die om je geeft dan om niemand te hebben etc etc. dit soort gedachtenpatronen kunnen ook heel onbewust optreden. Daar komt veel liefdesleed door dus pas op dat je niet heel je hart aan hem geeft en geef het even tijd maar aub geen jaren, een maand of 3 is echt lang genoeg en als hij het dan nog niet weet, laat het dan gaan. En zou je zelf ook niet liever iemand hebben waar je knetterverliefd op bent en hij ook op jou? Denk daar maar eens over na.
Kijk, elkaar veel en lang willen zien, dat kan ook een hechte vriendschap zijn, maar of dat genoeg is voor een relatie? Tja daar kunnen jullie alleen samen over beslissen.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan geweldige man-voelt goed-maar niet verliefd?:

Verliefd op iemand die ik nooit zal kunnen krijgen
      [Gesteld in Pubers]
2007-04-05 19:28:33
Dat zoeken en wachten lukt echt niet?
      [Gesteld in Dating]
2008-05-19 05:08:07
Ben ik verliefd of niet?
      [Gesteld in Dating]
2008-11-27 20:14:15
Ik wil graag weten of ik verlatingsangst heb..
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-17 09:52:59
help me!
      [Gesteld in Psychologie]
2009-04-03 19:22:59

Gemiddelde score Dating: 7.1 (31x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+