Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Religie & Spiritualiteit » Islam
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Islam en krijg online een antwoord van de specialist in Islam

Zelf een vraag over Islam? Klik hier.
Meer vragen over Islam.

Beheerder worden?

De rubriek Islam heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Islam Klik hier.

RSS over IslamVragen over Islam via RSS. Klik hier.
RSS over Islam op jouw website?Vragen over Islam op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IslamVragen over Islam via E-mail. Klik hier.

meisje kan geen kinderen krijgen, trouwen of niet?

[Gesteld op: 08-03-2010]

Toelichting:
salaam alaikoem,
Ik ken een meisje waarmee ik inchallah mee wil trouwen, maar ze heeft me duidelijk gemaakt dat ze geen kinderen kan krijgen, ik hou van da meisje en kwil zeker mijn leven met haar delen, ookal kan ze geen kinderen krijgen, ik wil dan inchallah een kind adopteren, mijn vraag is : is dit allemaal mogelijk in de islam ? we zijn alle 2 moslim hmdl, ik doe dit omdat ik om haar geef en omdat ik haar zo niet wil achterlaten, hoe hard zal dit wel pijn doen voor haar, graag wil ik een duidelijk antwoord van je inchallah zodat ik weet dat ik bij allah swt ook goed sta en niet alleen bij da jonge vrouw, is het bewust trouwen met zo'n vrouw haram ? is adopteren haram ? zijn er dingens die ik zeker moet weten ?

alvast bedankt
slm
Antwoord:
Ik begrijp dat dit hele belangrijk voor je is en daarom zal ik er ook wat meer tijd aan besteden dan aan de andere 'vrij simpele vragen'. Ik zal je vragen apart behandelen.

Je vraagt: Mag ik een meisje huwen die geen kinderen kan krijgen, is het haram?
Wat zegt de islam hierover? In de koran wordt gezegd dat een man een vruchtbare maagd dient te huwen, maar er staat nergens dat het ''haram'' is om een onvruchtbare vrouw te trouwen net zoals dat er nergens staat dat men een vrouw die geen maagd meer is niet moet huwen. Onze profeet Mohamed vrede zij met hem had van al zij vrouwen maar 1 maagd gehuwd, terwijl de koran hem en ons voorschrijft maagden te trouwen. De meeste vrouwen die hij huwde waren weduwe zoals Khadija radjialahoe 3anha. Het is dus niet haram om een weduwe of een onvruchtbare vrouw te huwen, maar wel beter om een vruchtbare te huwen om voor nakomelingen te zorgen.
Aan de andere kant, de onvruchtbare vrouwen dienen ook  gehuwd te worden, want in de islam staat dat als een vrouw of man bepaalde lusten begint te krijgen hij/zij dient te trouwen. Dus ook de onvruchtbare vrouwen dienen te trouwen, aangezien zij ook seksuele gevoelens hebben. Het is ook vaak het geval geweest dat dokters zeggen dat iemand onvruchtbaar is en het blijkt dat ze na jaren toch kinderen krijgt . Ik zeg niet dat je enige hoop moet koesteren, maar daar ga ik zo verder op in.

Je 2e vraag: Mag je al moslim zijnde adopteren?
JA, JA EN NOG EENS JA. In de koran wordt in meerdere verzen duidelijk gemaakt dat wij voor de wezen moeten zorgen, aangezien zij niemand hebben en daar niets aan kunnen doen. Het zijn machtelozen kinderen die alleen voor de wereld staan. Hieronder enkele verzen:
Zij vragen je, wat zij moeten besteden. Zeg hen: "Welke rijkdom je ook weggeeft, het moet zijn voor ouders, naaste verwanten, wezen, behoeftigen en reizigers. En welke weldaad je ook doet - God weet het goed". Koran 2: 215

De profeet (vrede en zegeningen met hem) was zelf ook een wees.

"Vond Hij u niet als wees, en beschermde u?
En vond Hij u niet zoekende en leidde Hij u?
En vond Hij u niet in armoede en verrijkte u?
Daarom verdruk de wees niet"
Koran 93:6-9


De Profeet (vrede zij met hem) had zelf ook een zoon geadopteerd Zayd genaamd, hij werd Zayd zoon van Mohamed genoemd. Toen werd er een vers geopenbaard waarin stond:

"……En Hij heeft niet jullie aangenomen zonen tot jullie (echte) zonen gemaakt. Dat zijn jullie woorden uit jullie monden. En God spreekt de Waarheid, en Hij leidt op de Weg.
Roept hen met de namen van hun vaders, dat is rechtvaardiger bij God. En als jullie hun vaders niet kennen, dan zijn ze jullie broeders in de godsdienst en jullie beschermelingen………".
Koran 33:4-5

Dit betekent dat als jullie een kind zouden adopteren het officieel volgens de koran niet jullie kind zou zijn maar broeder of zuster en beschermeling. En als het kind volwassen wordt dan betekent het dat als jullie een meisje adopteren jij niet alleen mag zijn met haar als zij volwassen is, aangezien ze niet jouw mahram is. Als jullie een jongen adopteren is dat exact hetzelfde, alleen zou je aanstaande vrouw haar kind niet mogen zien als hij volwassen is.

ER IS HIER WEL EEN OPLOSSING VOOR DIE MEN VROEGER NIET HAD.
In de koran en hadieth staat namelijk dat als een vrouw een kind borstvoeding geeft, het net als haar eigen kind is. Dit betekent dat zij het kind later wel mag zien. Er bestaat sinds kort een medicijn waarmee borstvoeding kan worden opgewekt. Dit betekent dus dat als jullie trouwen Insha'Allah en een zoon adopteren zij hem borstvoeding kan geven. Hiermee wordt het haar echte zoon door moedermelk, jij ziet hem natuurlijk ook als zoon aangezien jij hem opvoedt. Jullie hoeven niet van hem te scheiden als hij groot is aangezien hij een man is en jij ook mogen jullie mekaar blijven zien.

Dus mijn advies:
Trouw de vrouw van wie je houdt, vruchtbaar of niet. Je zal er niet voor gestraft worden. Wil je kinderen die je altijd wil blijven zien dan dient jouw vroeg met Domperidone tabletten te beginnen zodat moedermelk kan worden geproduceerd. Als je een meisje zou adopteren dan zou dat betekenen dat jij haar later niet mag zien zonder dat er iemand bij is, omdat jij volgens de islam geen familie bent van haar (weet ik niet zeker want als zij haar melk geeft wordt het haar dochter en dat wordt jouw mahram, jij mag de dochter van je vrouw niet trouwen). Om het kind de zoogkind van uw vrouw te maken dient zij het kind borstvoeding te geven onder de leeftijd van 2 jaar. Als het kind ouder is dan 2 jaar dan is het geen kind van haar. Dus adopteer een baby, zo jong mogelijk. Geef hem melk en maak hem de zoon/dochter van uw vrouw.

Even over wat ik boven heb gezegd over het adopteren van een meisje. Volgens mij maar dat weet ik niet 100% zeker is dat ook mogelijk. Want je vrouw zou haar dan borstvoeding geven en het zou haar (zoog)kind worden. In de islam is het een man niet toegestaan een kind van zijn vrouw te trouwen. De regel is een mahram is degene met wie je niet kan trouwen. Dus doordat je vrouw het meisje melk geeft, wordt het jouw mahram omdat het haar kind wordt. Mocht je hier echt zekerheid over willen dan kan ik het wel uitzoeken voor je, laat maar weten.

Hieronder linkje naar extra informatie:
Islam en adoptie? : http://www.moslima.nl/familie/adoptie.htm
Medicijn waarme moedermelk kan worden geproduceerd: http://www.xs4all.nl/~esand/droomvlucht/nederlandsprotocol.htm


Laat gerust een reactie weten. Wil graag weten wat je van plan bent en wat je ervan vindt.
 
Reactie vraagsteller:
salaam alaikoem, Bedankt voor je antwoord en voor de moeite, je hebt me goed geholpen, Ik ga ermee trouwen inchallah dit jaar of volgend jaar. moge allah swt je belonen met het paradijs inchallah. slm
 
Antwoord Beheerder:

Aleikoem salaam,

Ik wens je heel veel succes. Moge Allah soebhanahoe wa ta3ala je bijstaan en jullie belonen met veel kinderen. Het leven staat voor ons al uitgestippeld, wij weten niet wat de toekomst ons brengt. Heb vertrouwen en wees positief. Dan komt het goed Insha'Aallah.

Gr.Moslima

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Islam:
AlevitismeKoranSoefisme


Gerelateerde vragen aan meisje kan geen kinderen krijgen, trouwen of niet?:

Erfrecht stiefzoon
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2007-10-19 10:33:34
Nieuwe relatie is vastgelopen op mijn kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2009-11-11 16:26:57
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08
Hoe krijgen we de kinderen terug bij moeder?
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2013-06-02 00:14:14

Gemiddelde score Islam: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+