Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bach Bloesem Remedies en krijg online een antwoord van de specialist in Bach Bloesem Remedies

Zelf een vraag over Bach Bloesem Remedies? Klik hier.
Meer vragen over Bach Bloesem Remedies.
De huidige beheerder van de rubriek Bach Bloesem Remedies:
Naam: Carolus van Kuilenburg
Bedrijf: Yidaki
Reactiesnelheid: 197 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Carolus van Kuilenburg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Bach Bloesem RemediesVragen over Bach Bloesem Remedies via RSS. Klik hier.
RSS over Bach Bloesem Remedies op jouw website?Vragen over Bach Bloesem Remedies op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bach Bloesem RemediesVragen over Bach Bloesem Remedies via E-mail. Klik hier.

Holly voor driftige en soms jaloerse zoon.

[Gesteld op: 06-03-2010]

Toelichting:
Mijn zoon is snel driftig en ook is hij gauw jaloers op zijn zus. Volgens mij is hij eigenlijk van binnen onzeker (van buiten zie je dat niet). Zelf gebruik ik ook bach druppels (voor iets anders) maar hij gelooft er niet in. Kan is stiekem druppels (Holly) in zijn thee doen? Werkt dat wel? En nog een vraag: is Holly wel de juiste remedie of is er nog een andere remedie die beter is of ook bij hem gebruikt kan worden?
Antwoord:

Beste vragensteller,

U zou uw zoon kunnen vertellen dat Bach-bloesemtherapie ook helpt bij mensen die er niet in geloven, of er niet bewust notitie van hebben, of gemakkelijk gezegd: Er geen "erg" in hebben dat het wordt gegeven, zoals bij baby's, kleine kinderen en dieren. Dat, terwijl er dan toch voldoende werking is en al ontelbare malen ontzettend behulpaam geweest, en in zeer veel gevallen. Dus, waarom zou dit bij uw zoon niet het geval kunnen zijn ?

Erin geloven, helpt de Bach bloesem therapie niet in zijn algehele genezende werking. De werking (de aanwezigheid van de krachtige positive en harmoniërende kwaliteiten en het overspoelen van de mens met deze kracht is wat de geneesmethode doet) is dus in wezen al aan-wezig in de geneeswijze zelf.

Anders , dan zou de mens die b.v pessimistisch van aard is en geen hoop en geloof meer heeft, geen baat kunnen hebben aan de Bachbloesem-therapie. Dit is dus niet het geval gelukkig. En Dr. Bach zocht een geneeswijze voor alle gemoedstoestanden die een mens/dier kan hebben in zijn/haar leven. Dus hierin kan de mens niet veranderen, er is natuurlijk wel puur sprake van een bewustwordingsproces, maar in onze wilskeuze kunnen we we aan de werking niet veranderen. Wanneer een mens iets niet wil, zal hij/zij over het algemeen net zo niet vooruitkomen als in alle andere gevallen, wanneer hij/zij dit besluit en mischien iets tegenwerken of tegenhouden. Dan werkt hij/zij zichzelf dus letterlijk tegen of valt mogelijk weer terug in het oude doen en laten, totdat hij/zij zelf iets anders besluit en/of wil. Of het in deze gevallen zinvol is om bachbloesems te geven en of het dan werken zou zou ik niet durfen zeggen, daar de meeste mensen er zelf voor kiezen om bachbloesems in te nemen. Soms zijn er mensen die bang zijn om de remedies in te nemen, mensen die bang zijn voor de werking van mediciatie b.v in het algemeen en de werking ervan. Dan is het moeilijk en zal het soms niet lukken ze te nemen, maar het dragen van een flesje is dan een optie.

Maar om even de overeenkomst te benadrukken: Dezelfde positieve en krachtige kwaliteiten zitten dus, zowel in de bloesems als in de mens. Als deze in overeenstemming zijn met elkaar, dus wanneer deze in de afzonderlijke specifieke gemoedstoestand (zoals pessimisme) harmonie/balans zijn komt er ook een verandering (logisch) daar de balas er al is of was.  

Wanneer uw zoon b.v pessimistisch is, o.a gauw bij de pakkken neerzit en het geloof in het Leven mist, dan is Gentian de bloesem die hem kan helpen in balans te komen hiermee. Om toch zekerheid en hoop te houden onder alle omstandigheden. Niet op te geven, vooruit te kijken en te werken aan vooruitgang in gezondgheid etc. Mogelijk is dit een bloesem die hem goed kan ondersteunen om zich van binnen uit zeker te voelen. 

U zou hem kunnen uitleggen de bachbloesems een kans te geven om werkzaam te kunnen laten zijn voor een poosje. Mits het minimaal 4x daags wordt gegeven verdeeld over de dag en avond. U zou hem kunnen adviseren om er gauw mee te beginnen, des te eerder kan het zijn werk doen. De bloesems kunnen alleen maar een bijdrage leveren ter verbetering van ae algehele gezondheid. De bloesems een kans geven geeft misschien wel meer vooruitgang dan het niet te hebben geprobeerd.

Om weer even op uw vraag terug te komen; Holly werkt dus ook wanneer men zich er niet van bewust is, dat het wordt gegeven. Maar,... de druppels stiekem in de thee doen, daar zou ik persoonlijk zelf niet voor kiezen. Dan zou u misschien kunnen gaan praten en even stilstaan te gaan denken over waarom uw zoon er misschien moeite mee heeft ze te nemen, en daar de bachbloesem remedie keuze op aanpassen, zoals b.v Gentian, of Gorse in overleg met hem. Dit ziijn o.a Bachboesem die behulpzaam zijn bij mensen die er niet meer geloven, dat iets hen zou kunnen helpen.

Natuurlijk spreekt het voor zich dat, wanneer mensen ervoor kiezen om bewust in het leven staan en zichzelf op een natuurlijke en gezonde manier in te spannen, ter verbetering van de harmonie en gezondheid, en dus b.v niet laks, lui en onverantwoord met zichzelf, anderen en het Leven omspringen dan ook beter in harmonie zij met zichzelf, hun Leven en de omgeving, daar dit niet los staat van elkaar en het grotere geheel. Maar, dit staat wel weer los van de werking van de bachbloesemtherapie. De natuur zit vol Levens-kracht en dat staat gelukkig los van de mens, hun "geloof" ergens in en hun inmenging in de krachten ervan. Gelukkig maar ! 

U schreef dat uw zoon mogelijk ergens van binnen erg onzeker is, hier past Holly ergens wel bij, maar ook Gentian, deze past onder de categorie Onzekerheid.

Vine, Vervain en Impatiënts zijn ook bloesems die ingezet zouden kunnen worden bij driftige buien. Hier is dus wel onderscheid in en deze zou u ook zelf even kunnen bekijken, eventueel samen met uw zoon. U zou af kunnen spreken of uw zoon het goed vind (hoe oud is uw zoon?) of u een flesje voor hem klaarmaakt, en hij het een maand gaat nemen, maar wanneer uw zoon het niet wil of zelf totaal geen behoefte heeft aan een verbetering van zijn gesteldheid, dan zou ik het los laten en er niet meer over beginnen. Ieder zijn keuze,......

Ik hoop u en uw zoon zo in ieder geval iets verder op weg te hebben kunnen helpen,

Vriendelijke groet,

Bachbloesem-Advies. www.bachbloesem-advies.nl   (bij vragen, consult en bestellingen,.....Voor mens en dier )

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Bach Bloesem Remedies:
Bachbloesem Dieren


Gerelateerde vragen aan Holly voor driftige en soms jaloerse zoon.:

oudst zoon bang voor puppy
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-12 11:37:47
Mag mijn zoon (12jr) beslissen bij wie die woont?
      [Gesteld in Familierecht]
2009-05-07 22:20:40
hoe verwerk ik dit zelf ?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-10-04 21:04:33
hypotheekvoor een huis met boerderij als onderpanc
      [Gesteld in Erfrecht]
2011-01-19 19:00:32
vader laat zoon van 14 aan zijn lot over
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-09-09 08:51:25

Gemiddelde score Bach Bloesem Remedies: 8.2 (42x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258132
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+