Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Re´ncarnatietherapie » Vorige Levens
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vorige Levens en krijg online een antwoord van de specialist in Vorige Levens

Zelf een vraag over Vorige Levens? Klik hier.
Meer vragen over Vorige Levens.
De huidige beheerder van de rubriek Vorige Levens:
Naam: Marianne Notschaele-den Boer
Bedrijf: Rha publishing - rha reincarnatietherapie
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marianne Notschaele-den Boer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via RSS. Klik hier.
RSS over Vorige Levens op jouw website?Vragen over Vorige Levens op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via E-mail. Klik hier.

Slecht mens in een vorig leven?

[Gesteld op: 04-03-2010]

Toelichting:
Hallo, bij een andere vraag las ik ook over het uitzoeken van je ouders. Precies zo'n herinnering heb ik ook. Ik herinner mij vaag iets van een ongeluk op een regenachtige avond en dat ik (mijn ziel) van daaruit wegzweefde en een keuze moest maken tussen een vrouw die ik beneden zag en met wie ik medelijden had, en waarvan ik het gevoel had dat het mijn taak moest zijn om haar door het leven te helpen, maar waarbij mij dan ook een heel onprettig leven te wachten stond, en aan de andere kant verlangde ik zelf naar een prettig leven met lieve mensen om mij heen. Plotseling maakte ik toch de keuze om die zielige vrouw als mijn moeder te kiezen en dook ik naar beneden. Ik heb inderdaad een tamelijk ellendig leven met een en al eenzaamheid, afwijzing en pech die mij achtervolgt. Maar blijkbaar wel zelf gekozen dus. Zelf heb ik in geen enkele levensfase mensen om mij heen gehad die voor mij zorgden of mij steunden, ik heb er altijd alleen voor gestaan en zelfs mijn moeder kon mij niet waarderen. Mijn verjaardagen zijn nooit gevierd, ik heb zelf geen kinderen/gezin, nooit een relatie gehad, wel altijd hard gewerkt, maar nooit een echt goede baan gehad. Het is vrij extreem allemaal dat ik weet dat niemand mij ooit zal geloven. Omdat het al meer dan veertig jaar zo is en in elke fase van mijn leven en eigenlijk alles altijd mis gaat, ben ik gaan denken dat dit een straf is omdat ik misschien in een vorig leven een heel vreselijk mens geweest moet zijn, ik ben heel erg bang dat ik misschien iemand als Hitler ben geweest, want dat is het enige dat ik nog kan bedenken om mijn huidige leven te verklaren. Ik ga heel erg vaak en ver over mijn grenzen heen om ondanks alles altijd te blijven proberen iets voor anderen te betekenen en te bewijzen dat ik bestaansrecht heb, maar zelfs dat lukt tot nu toe niet. Met veel moeite is het enigszins gelukt om vrede te hebben met mijn leven tot nu toe, maar als ik in een vorig leven echt zo'n slecht iemand ben geweest, kan ik dat nooit meer goedmaken. Ik vind wel dat ik heel veel lessen geleerd heb, maar als ik er anderen niet mee kan helpen heeft dat toch geen zin? Mijn eenzaamheid is zo extreem dat zelfs als ik doodga er aan de andere kant niemand voor mij zal zijn, ik sta overal buiten om uiteenlopende redenen. Mijn beide ouders beschouwen anderen gevoelsmatig als hun kinderen/gezin en zo zijn er veel situaties die teveel zijn om uit te leggen, maar ik denk echt niet dat dit gewoon toeval is. Hoe kan ik het ooit goedmaken?
Antwoord:

Beste vraagsteller,

ik zal een paar zaken eruit lichten en daar antwoord op geven.

* Ter geruststelling, uit de wijze waarop je vertelt over de keuze die je maakte voor deze moeder en hoe je naar beneden dook, kan ik afleiden dat je echt geen Hiter ben geweest in je vorige leven. Dus een extreme slechterik ben je niet geweest.

* Het feit dat je uit medelijden bij deze moeder bent geboren, geeft aan dat compassie in je hebt, mededogen. En een slechterik heeft dat niet.

* Wel denk ik, dat je je zelf gekozen moeder (met zwaardere taak van eenzaamheid voor jou) al ooit in een vorig leven bent tegengekomen. Een leven waarin je je niet om haar bekommerde, daarom doe je dat nu wel, en zelfs teveel.

* Je hebt bestaansrecht, net zoals ieder ander. Er is niemand volmaakt, aan ieder persoon zit wel een vlekje. Je hebt dit leven nu al zo vaak geprobeerd er voor anderen te zijn, dat het nu eens tijd wordt dat je aan jezelf gaat denken. Pas als je aan jezelf denkt, WEET je weer, dat je bestaansrecht hebt.

* Een leven is niet pas ' goed ', als je anderen helpt. Goed zijn of goed doen in een leven kan op vele manieren. Van piepklein tot groot. Iets kleins wat je doet kan megagoede gevolgen hebben voor de ander. Ergens op YouTube is er een filmpje van iemand die dood wil omdat ze denkt dat ze niets voorstelt. Dan komt er iemand tevoorschijn en die laat een hele kleine gebeurtenis zien, waarbij het meisje betrokken was. Iets piepkleins: een kind troosten en een hond bij de riem pakken. Met grote gevolgen: hond loopt niet onder auto, kind wordt niet overreden. Soms zie je de gevolgen niet van DAT JE ER GEWOON BENT. Je houdt niet alle dagelijkse dingetjes bij die je doet, maar die wel degelijk goed effect hebben op anderen, zo doe je al vanzelf goed, zonder dat je de hele tijd extreem probeert goed te doen.

Jouw gevoel overal buiten te staan, is waarschijnlijk een gedachte uit een traumatische gebeurtenis in vorig leven. Alleen geldt die gedachte niet meer. Je zou dat kunnen uitzoeken via reincarnatietherapie en n therapeut zoeken die gespecialiseerd is in eenzaamheid bijv. Dan kun je daaraan wat veranderen.

En: na de dood wacht er echt van alles op jou: als het geen naaste overleden familieleden zijn, dan altijd lichtwezens die je verder begeleiden. Die zijn er voor iedereen, ook voor jou.

Dus, als ik jou was zou ik maar eens wat vrolijker over jezelf gaan denken en beseffen dat kleine handelingen grote goede gevolgen hebben, t zit m niet in groot en goed of slecht geweest. Doe gewoon je best in kleine zaken, dan heb je bestaansrecht, net als iedereen.

Grtn, M.

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor het hele snelle antwoord. Er zit veel in om over na te denken. En inderdaad een mooie gedachte dat alleen het feit dat iemand bestaat ook al goede effecten kan hebben op anderen. Alleen heb ik nog moeite met het idee van overal buiten staan, dat is namelijk niet een gevoel, maar echt werkelijkheid. Mensen vinden mij wel leuk en aardig maar niet genoeg om met mij om te gaan. Ook officieel val ik toevallig buiten elke mogelijke doelgroep qua werk, studie. En zelfs bij vrijwilligerwerk ben ik het eeuwige buitenbeentje. Maar misschien kan ik daar inderdaad meer te weten over komen via een re´ncarnatietherapeut, dus ik ga dat zeker proberen. Vriendelijk dank voor alle informatie en mooie gedachten.
Groetjes,
 
Antwoord Beheerder:

Beste .....,

als je gaat uitzoeken in welk vorig leven het van 'levensbelang' was om 'overal buiten te staan', dan gaat ahw de oude emotionele lading eraf. Ergens ben je er nl. van overtuigd (zonder dat je dat bewust weet), dat 'overal buiten staan, buiten... vallen, het buitenbeentje zijn... 'te maken heeft met (over)leven. Dat kan bijv. een vorig leven zijn waar je een bewaker was/iemand op wacht, BUITEN, die ineens overvallen werd en gedood werd. Aan zo'n sterfervaring kun je de gedachte overhouden dat 'buiten in je eentje (buitenbeentje)' beter is dan contact met iemand (die je doodt). Een reincarnatietherapeut kan je helpen bij het opsporen van een dergelijk trauma. Er zijn vele therapeuten, vele methodes, zoek iets dat bij je past.
Wil je tevoren er meer over lezen, lees dan een van mijn boeken met voorbeelden, zoals 'Waarom Esther geen Robinson werd', 'Ik was eens...' of 'Diehards in de war'. Hoe meer voorbeelden je leest, hoe meer je snapt hoe het werkt met beperkende gedachten uit vorige levens, die er nu helemaal niet (meer) toe doen. Succes! Grtjs, M.

Beantwoord door:
Marianne Notschaele-den Boer
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Slecht mens in een vorig leven?:

aan Marianne Notschaele-Den Boer
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-11-01 22:45:19
een onafgemaakt leven
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-11-02 09:44:34
Wat is mijn vorige leven? Hoe ben ik zo geworden?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-12-02 17:44:36
Hoe los te laten, te accepteren en verder te leven
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-12-12 21:59:32
Mijn vorig leven en hedendaagse problemen?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2011-06-20 08:22:27

Gemiddelde score Vorige Levens: 8.0 (748x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+