Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Limburg

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Limburg:
Naam: Advocatenkantoor Exaten
Bedrijf: Advocatenkantoor exaten
Reactiesnelheid: 22 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Advocatenkantoor Exaten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-LimburgVragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Limburg op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-LimburgVragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg via E-mail. Klik hier.

Wordt opzegtermijn overruled door sociaal plan ?

[Gesteld op: 04-03-2010]

Toelichting:
Ik heb een individuele arbeidsovereenkomst waarin alleen een opzegtermijn voor mij (werknemer) is vastgelegd van 3 maanden.
Ik lees hier en daar op het internet dat dan de opzegtermijn voor de werkgever het dubbele is : 6 maanden.Mijn eerste vraag is klopt dat ?
Nu komt er binnenkort een sociaal plan (merendeel van mijn collega's valt wel onder de CAO) en mijn HR-manager zegt dat de afspraken in dit plan mijn opzegtermijn zullen overrulen.
Kan een sociaal plan dit overrulen of moet mijn wergever zich aan de 6 maanden houden ? Kunt u misschien ook verwijzen naar wetten/afspraken die ik kan gebruiken om e.e.a. aan te tonen ?. Alvast vriendelijk bedankt
Antwoord:
Beste vragensteller,

De opzegtermijn voor een werknemer is volgens de wet 1 maand. Wordt daar van afgeweken in die zin dat de termijn langer wordt, dan mag deze niet langer zijn dan zes maanden, en voor de werkgever mag die niet korter zijn dan het dubbele voor de werknemer. Dat is de regeling die de wet geeft. Omdat ik niet kan bepalen of er in uw geval niet mogelijk een uitzondering van toepassing is, kan ik u echter geen 100 % zekerheid geven of dit ook in uw geval de leidende wettelijke bepaling is.

Als er een sociaal plan komt dan wordt de situatie voor u redelijk complex. Het is niet mogelijk om voor mij alle informatie te verstrekken die "mogelijk" voor u van toepassing zou zijn. U kunt op "www.sociaalplan.nl" een gratis boekje opvragen met de algemene regels omtrent een sociaal plan.

Ik raad u wel aan om tijdig juridische bijstand in te winnen als u twijfelt over uw positie. Termijnen en tijdig reageren zijn belangrijk voor u, zodat u voor u zelf de meest wenselijke uitkomst kunt realiseren. Als u zelf een deel van de koers bepaalt en vastlegt, dan kan dit, mocht het achteraf toch anders zijn, nadelig voor u werken bij een eventuele procedure tegen uw werkgever.

Als u beschikt over een lidmaatschap van een vakbond en/of een rechtsbijstandsverzekering dan raad ik u aan deze zaak daar nu al te melden.

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.
Beantwoord door:
Advocatenkantoor Exaten
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Wordt opzegtermijn overruled door sociaal plan ?:

risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
Weet u iets over planschade? wanneer krijg je dat?
      [Gesteld in Bouwregelgeving]
2010-07-13 12:37:23
maagdenpalm verdord, wat kan ik er tegen doen?
      [Gesteld in Tuin]
2012-06-13 21:45:06
maagdenpalm verdord, wat kan ik er tegen doen?
      [Gesteld in Tuin]
2012-06-13 21:45:06
Verplanten van haagbeuk 10 jaar oud
      [Gesteld in Ontwerp, Aanleg & Onderhoud]
2013-04-01 21:24:14

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Limburg: 8.0 (42x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+