Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Paranormaal » Droomuitleg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Droomuitleg en krijg online een antwoord van de specialist in Droomuitleg

Zelf een vraag over Droomuitleg? Klik hier.
Meer vragen over Droomuitleg.
De huidige beheerder van de rubriek Droomuitleg:
Naam: Harvey semmoh
Bedrijf: Semmoh consults
Reactiesnelheid: 44 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Harvey semmoh vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over DroomuitlegVragen over Droomuitleg via RSS. Klik hier.
RSS over Droomuitleg op jouw website?Vragen over Droomuitleg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DroomuitlegVragen over Droomuitleg via E-mail. Klik hier.

van Roel (ik ben 16 btw) ik krijg niet alles er op

[Gesteld op: 03-03-2010]

Toelichting:
bedankt voor de tot nu toe beantwoorden dingen, ik heb idd wel eens zoiets van: hoe zou het zijn om van een ander geslacht te zijn, MAAR dit gaat me nooit en dan zeg ik nooit lukke, zo veel zelfvertrouwen heb ik niet en ik ben bang om mijn sociale leven te verzieken als ik dit naar buiten breng, ik heb op een zo'n on opvallende manier aan mijn moeder zoiets vertelt, ik voelde me ongelofelijk ongemakkelijk erbij, en om het een beetje grof te zeggen had ik zo'n idee dat ze zoiets had van WTF heeft die. ik ben niet van plan om een operatie te nemen, of aan de hormonen te gaan, ik had namelijk laatst iets gezien: een jonge van 18 was bezig met hormonen, zijn ouders vonden het goed, van de dokter die hem deed begeleiden en aan het eind van de hormoon terapie deed opereren wou, volgends een of andere regel, dat deze jongen het aan IEDEREEN die hij heeft gekent moest zeggen complete famiie, vrienden, school en werk wat hij had, hij werdt uit de familie acte gehaald, vrienden deden hem uitschelden en uitlachen, en zijn baas en collega's waren niet meer blij met hem op de werkvloer. hier schrok ik enorm van en maakte het voor mij nog meer duidelijk dat ik dat nooit wou riskeren, aan het eind van dat verhaal van die jongen had hij zich zelf oogehangen, met een brief waarin stond: why don't you accept me ? met het doosje van de hormoon pillen, daarbij komt dat het totaal plaatje enorm duur is ergends in de 10.000 euro, ik bang ben dat dit gewoon pubertijd dingen zijn (nu moet ik wel zegge dat ik daar gek van wordt als mensen dat zeggen !) ik doe momenteel havo 3de jaar, euh... mijn relatie met vrieden gaat wel, ik heb hier en daar voozichtig informatie ingewonnen wat zij van transsexuele vinden, of van mensen die zich hebben laten ombouwen/opereren, tot nu toe is iedereen er gigantisch ANTI tegen wat nog meer er naar wijst dat ik het niet moet doen, qua familie zijn mijn ouders er niet zo heel erg aardig op \"rare\"dingen en gaan ze me irriteren aan het avond eten, dat ze me 1-2 weken der mee lastig vallen, de rest van de familie weet ik niet zo zeker eigenlijk, mijn opa en oma zullen zeker ook iets hebben van....euh wat heb ik dat goed gehoord ? mijn peettante is wel aardig tegen me, maar ik ben eerder bang wat haar kinderen en haar man zeggen er van, aangezien ik die ook heel goed ken, ik heb een huisdier :D maar daar hecht ik niet zo heel erg veel waarde aan, aangezien dit veel tijd in neemt. gewoontes: drank/eet/drugs probleem: nee, fitniss
Antwoord:
Hey Roel,

helder beeld over jezelf en je omgeving. Ten eerste was ik natuurlijk zeer benieuwd naar jou leeftijd en je dagelijkse bezigheden. Je bent zoals met dat mooi zegt: in je eerste overgang: de pubertijd. Als je wat ouder bent ga je deze tijd, vol verwarring, vol verwachting met een heel leven nog voor de boeg, koesteren. Jou "vraagtekens" n.a.v de droom die je bezighoud zou idd wel eens verband kunnen houden met je leeftijd. Dat is heel normaal. Dat is geen psychologie, maar biologie. De periode van kindheid naar wasdom is een periode waarop de ene na de andere verandering elkaar opvolgen en wel op alle vlak en dan bedoel zowel fysiek als mentaal als sociaal maatschappelijk. Deze periode wordt in de psychologie " 1 e overgangsperiode" ofwel pubertijd genoemd. Veel volwassenen doen hier gekscherend over en noemen de emotioneel onevenwichtige uitspattingen die hiermee gepaard gaan: PUBERGEDRAG!
Eigenlijk zijn ze gewoon jaloers op jouw jeugd, want geloof me: Nogmaals, deze tijd zal je later gaan koesteren terwijl je nu kampt met "mindfucking weirde" dromen als gevolg van hormonale schommelingen. Dit laatste noem ik voor het gemak even "the best case scenario". In dit scenario zullen deze dromen vanzelf verdwijnen na verloop van tijd en hebben ze geen enkele betekenis gehad en waren ze het resultaat van puberend onderbewustzijn.

Wat als deze dromen wel een diepere betekenis hebben?

De droom die je beschrijft is van een (symbolische) helderheid die er niet om liegt. Er zijn mensen die in de loop van hun leven door allerlei signalen zowel van binnenuit (dromen, emotie´s) er achter komen dat hun ziel in het "verkeerde" lichaam huist. Zuiver biologisch gezien is dit een gevolg van een hormoonhuishouding die in tegenstelling is met het lichaam waarin deze huishouding plaatsvind. Dit is een zuiver wetenschappelijke redenatie. Om dit gevoel teniet te doen zal het logisch zijn om op een kunstmatige manier ervoor te zorgen dat deze huishouding zodanig word gemanipuleerd om het evenwicht te herstellen. Daarmee zal ook het gevoel, in een "verkeerd" lichaam te huizen, verdwijnen. Dit is een traject langs vele adressen. Van GGZ-psycholoog naar de huisarts en van de huisarts eerst naar de psychiater en vervolgens van de psychiater naar de internist. De internist is uiteindelijk degene die ervoor zal zorgen dat het evenwicht tussen lichaam een geest, dat door dit gevoel ernstig is verstoord, middels hormoonbehandelingen weer zal worden hersteld. Dit laatste noem ik  "the bad scenario".

Wat als de behandeling van de internist, ondanks succes, niets aan het gevoel in een "verkeerd" lichaam te huizen heeft veranderd?

Dan heeft de (medische) wetenschap niet het juiste antwoord en oplossing voor dit probleem en maakt zich er doorgaans heel makkelijk vanaf door te zeggen: dan schenken wij u toch een lichaam waarin u zich wel prettig voelt. M.a.w als Mohammed niet bij de berg komt, dan komt de berg wel bij Mohammed. Met deze redenatie zal de wetenschap zich altijd indekken zodra ze het gevoel heeft om te falen. Dat is nu eenmaal de arrogantie van de wetenschap, geef ik als wetenschapper ruiterlijk toe (soms is zelfkritiek heel gezond LOL;)) Zonder open te staan voor andere optie´s, die voortkomen uit een andere benadering van het probleem, stelt met een keuze voor (geslachtsverandering) en daarmee zal het probleem zijn opgelost. In werkelijkheid en dat heb je in die dramatische documentaire kunnen zien, beginnen de echte problemen nu pas. Dit brengt mij naar het laatste "schilderij" van het drieluik: "the worst case scenario".

Wat als is gebleken dat een hormoonbehandeling geen baat mocht hebben en een verdere psychiatrische behandeling met anti-psychotica nog steeds het gevoel niet wegnemen met als gevolg dat de keuze voor een geslachtsverandering door de (medische) wetenschap zal worden goedgekeurd en vervolgens uitgevoerd?

Het probleem dat zich daarna zal voordoen overschaduwd alle problemen van hiervoor. Stel je voor, je hebt die documentaire ook gezien. Voor het eerst sinds tijden voel je dat je ziel in het "juiste" lichaam huist en je voelt je eindelijk gelukkig. Voor het eerst ben je in staat a-postriori te relativeren met de vraag of je ziel in een "verkeerd" lichaam zat, of dat je lichaam het huis was van de "verkeerde" ziel. Een vraagstuk dat voor de medische wetenschap (als institutie) was uitgesloten en omdat de meeste medici uitgaan van het lichaam en de ziel slechts zien als een complex electrolytisch proces dat zich afspeelt in onze hersenen. Degene die een geslachtsverandering heeft ondergaan met het beoogde resultaat ervaart enerzijds dat lichaam en ziel één harmonieus geheel vormen maar heeft anderzijds een "verhuizing" van de ziel mogen ervaren naar een ander lichaam. Het moment waarop de ziel nog in het ene, nog in het andere lichaam aanwezig was is een moment geweest waarbij de autonomie van de ziel, dus los van het lichaam een feit is. De vraag die je dan kunt stellen; heeft het lichaam een ziel, of heeft de ziel een lichaam (waarin het tijdelijk huist). Met al deze intense ervaringen, naast de uiterst ingrijpende lichamelijke verandering en het lang gemiste gevoel van harmonie en geluk gaat alles waar je eigenlijk het allermeest om geeft zich tegen je keren. Je omgeving en alle "gewone" mensen die daarin leven. Voor hen ben je ineens een aliën, een freak! Iedereen praat over je en dat weet je. Mensen lachen erover. Zelfs je familie schaamt zich voor je. Ze hebben hun gedrag naar jou toe veranderd. Zelfs je eigen huisdier herkent je niet meer maar is waarschijnlijk nog het enige wezen dat je serieus neemt. En tot slot; je moet al naar Nieuw Zeeland gaan verhuizen als je een relatie met daaruit voortvloeiend" family life" wilt hebben. En facebook, myspace en hyves had je al ver voor deze verandering moete afschaffen maar daar is het te laat voor. De prijs voor dat ene moment van geluk zal zuur moeten  worden betaald. Terugkomend op de aangrijpende documentaire van laatst kan ik me, ondanks het feit dat ik suïcide niet begrijp, heel goed voorstellen waarom deze persoon de keuze heeft gemaakt zijn/haar leven te beëindigen. Het gevoel dat deze persoon had door de reactie uit zijn/haar omgeving is verdeeld over de mensen die hij/zij achter heeft gelaten. Deze mensen betalen nu zelf de prijs van hun eigen achterlijke, asociale en bovenal onvolwassen, gedrag en ook de medische wetenschap met al zijn dogma´s zal in de loop der tijd door deze mensen hierop worden aangekeken als mede veroorzaker van hun eigen drama.

De conclusie die ik je zal willen meegeven is de volgende: je kan beter ongelukkig zijn en je omgeving te vriend houden en om dit gevoel van onvrede te compenseren maar verslaafd aan drank of andere soorten harddrug raken, dan een beslissing te nemen waarna je voor een kort moment, voor het eerst sinds tijden, een gevoel van harmonie ervaart, en vervolgens voor de rest van je leven doodongelukkig bent en tot overmaat van ramp ook nog eens je familie, vrienden en misschien zelfs je baas, meesleurt in dit ongeluk.

Ik ga ervan uit dat dit hele dramatische verhaal bij jouw niet aan de orde zal komen. De moraal, bezint eer ge begint, heeft overduidelijk betrekking op dit soort zaken en ik moet zeggen dat dit een van de zwaardere voorbeelden is. En wat is hier nou eigenlijk aan de hand? Een menselijke ziel die verhuist van een "hutje op de heide" naar de grote stad. Wij als mensen laten liever een drama van ongekende grootte toe in ons leven, dan dat we weer eens een taboe doorbreken om vervolgen op een volwassen manier om te kunnen gaan met een fenomeen dat zo oud is als de mensheid zelf.

Ik hoop dat je mijn denklijnen als consulent hebt kunnen volgen. Als je nog vragen hebt dan weet je met te vinden op deze site.

Met vriendelijke groet,

Kai Schipper


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan van Roel (ik ben 16 btw) ik krijg niet alles er op:

wil relatie stoppen maar heb het lef niet
      [Gesteld in Psychologie]
2008-03-09 16:46:48
naheffing btw damesdeel
      [Gesteld in Prostitutie]
2008-04-30 15:06:06
Welke bachremedies tegen burnout
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-07-20 13:12:31
Erfrecht
      [Gesteld in Suriname]
2012-05-18 19:28:43
Hoe ziet het hiernamaals eruit?
      [Gesteld in Dood]
2012-08-09 23:09:42

Gemiddelde score Droomuitleg: 8.7 (29x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+