Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

Hoe kunnen we terug gelukkig worden?

[Gesteld op: 03-03-2010]

Toelichting:
Een week geleden heeft mijn vriend een einde gemaakt aan onze relatie. We hadden al een tijdje ruzie, de ruzie is gekomen omdat we samen zijn gaan studeren in antwerpen en we vlak bij elkaar op kot zitten. Gedurende 6 maanden deden we alles samen, en na een tijdje kon ik niet meer zonder hem en kon ik het hem ook niet meer gunnen om zelf iets met zijn vrienden iets te gaan doen. De reden hiervoor is dat ik geen vrienden heb hier in antwerpen omdat ik altijd bij mijn vriend zat. Dus na 5 maanden kregen we daarover ruzie. We zijn er toen niet uitgekomen. Nu dat het gedaan is ben ik hier vrienden aan het maken maar mijn vriend zegt me nu dat hij niet meer wil vrijen en dat hij geen zekerheid heeft dat er iets gaat veranderen. Het probleem is dat ik 100procent zeker ben dat er wel iets kan veranderen omdat we nu pas het probleem inzien. Maar ik probeer dit mijn vriend al een week duidelijk te maken maar telkens blijft hij zeggen: je moet er niet op hopen maar we zullen zien wat er in de toekomst komt. Nu wil ik zo graag dat we terug een koppel worden omdat we het heel goed konden hebben en onze relatie uniek was. Ik weet ook dat hij me nog graag ziet omdat hij al 2 keer aan mijn deur stond en we het dan heel leuk hebben. Maar hij blijft me zeggen ja ik wil niet meer vrijen want ik heb mijn vrijheid nodig. EN ik snap dit ook want we waren veel te vaak samen en het was niet meer gezond. Maar mijn vraag is hoe kan ik mijn vriend duidelijk maken dat het wel anders kan? Omdat ik weet dat hij mij nog graag ziet kan ik dit echt niet gewoon laten rusten. Want onze relatie was echt super. Wat moet ik nu best doen? Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn vriend weet dat het wel anders kan? Zodat hij terug het gevoel krijgt dat hij niet meer opgesloten gaat zitten en dat ik echt niet ben zoals hij nu denkt. Want hij denkt dat het neit kan veranderen maar door onze breuk besef ik nu dat ik zelf ook mijn vrijheid nodig heb. Alvast bedankt voor de reacties. Hopelijk kunnen jullie mij wat helpen want ik ben echt ten einde raad!
Antwoord:

Jouw vriend geeft wel om jou, maar hij wil niet meer jouw gevangene zijn (extreem gesteld). Hij is dus erg voorzichtig om zichzelf aan jou over te geven. Letterlijk zelfs, omdat hij niet wil vrijen. Sex is voor hem een te groot risico, omdat hij bang is dat je misschien verwacht dat het weer goed is. Voor hem is dat misschien niet zo. Kun jij je  daar iets bij voorstellen? Jij moet niet aandringen om hem zo graag te willen. Dat voelt hij direct. Zonder dat je het wellicht beseft dring jij je nu ook op aan hem.  Wezenlijke verandering kost tijd. Jij moet misschien zelfstandiger worden, minder afhankelijk van een relatie.  Jouw vriend wil ruimte in de relatie denk ik. Hoe dat vorm moet krijgen, daar kunnen jullie samen aan werken en/of rekening mee houden. Intimiteit is momenteel een spannend gebeuren tussen jullie.  Ga op verkenning met je vriend en tast af, dring niet op. Geef jezelf en je vriend de ruimte om ook los van elkaar te kunnen staan en leven.  Ik vermoed dat de problematiek met hechting te maken heeft. Misschien is het boek van Sue Johnson (Houd me vast)  iets voor jou. Succes.

 

Groet Jan

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoe kunnen we terug gelukkig worden?:

Kunt u mijn droom verklaren?
      [Gesteld in Droomuitleg]
2010-01-26 22:41:27
Ik verpest mijn relatie.
      [Gesteld in Relaties]
2010-12-01 20:13:17
gaat mijn vriend mij gelukkig maken
      [Gesteld in Vorige Levens]
2011-06-17 00:00:46
Ik krijg geen contact meer met mijn vriend
      [Gesteld in Relaties]
2008-07-30 12:21:49
Helpt Behandeling of is herplaatsing de oplossing?
      [Gesteld in Bachbloesem Dieren]
2009-04-16 22:35:53

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+