Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Inrichting
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Inrichting en krijg online een antwoord van de specialist in Inrichting

Zelf een vraag over Inrichting? Klik hier.
Meer vragen over Inrichting.
De huidige beheerder van de rubriek Inrichting:
Naam: Caroline Taal
Bedrijf: Kleurentaal kleur en interieur vormgeving
Reactiesnelheid: 185 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Caroline Taal vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over InrichtingVragen over Inrichting via RSS. Klik hier.
RSS over Inrichting op jouw website?Vragen over Inrichting op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over InrichtingVragen over Inrichting via E-mail. Klik hier.

Kleuradvies kozijnen en deuren buitenom

[Gesteld op: 03-03-2010]

Toelichting:
Ons huis, 2 onder 1 kap is van lichte steen, beige/naturel en de kozijnen zijn donker gebeitst. Dakpannen een soort bruin. De beits vergt veel onderhoud dus het advies is dekkende verf. Een aantal huizen zijn al in wittinten met een contrast kleur geschilderd maar ik vindt dat het karakter daardoor verdwijnt. Mijn idee is nu een grijstint evt met een accent kleur bv knal rode voordeur maar ik heb geen idee hoe dat uitgaat pakken en oe dat bij de kleur van de dakpannen staat. Wil wel graag een moderne uitstraling! Wat is uw advies??
Antwoord:

Bij het kiezen van de kleur voor de kozijnen van een huis spelen de volgende zaken een rol.

1)       De stijl van het huis. Gaat het om nieuwbouw, is het een oud pand, zo ja van welk bouwjaar? Zo werd en wordt het houtwerk van vooroorlogse huizen meestal in de klassieke kleuren groen en wit geschilderd. Het groen donker wordt omschreven als een herenhuisgroen of grachtengroen. Het wit is niet spierwit, maar een niet gelige wit. Maar een vooroorlogs huis kan natuurlijk in andere kleuren worden geschilderd

2)       De kleur van de baksteen van het huis.  De verfkleur van de kozijnen moet goed worden afgestemd/mooi passen bij deze kleur. Het kan zowel een ton sur ton of een contrasterende kleur zijn. In het eerste geval zal de combinatie vooral rust uitstralen, in het tweede geval meer actie. Wat u kiest heeft te maken met het effect dat u wilt, uw voorkeur en gewenste stijl. Bij een donkere gevel vallen donkere kozijnen meer weg, bij een lichte gevel springen donkere kozijnen er meer uit. En andersom vallen kozijnen in een biege/naturel kleur bij de stenen van uw huis nauwelijks op.

3)       De kleur van het dak/de dakpannen. De kleur van de kozijnen moet ook bij de dak/dakpannen kleur passen.

4)       De omgeving waarin het huis staat. In uw geval is het wel zo mooi als beide huizen onder 1 kap hetzelfde uiterlijk/uitstraling hebben.

5)       De kleurvoorkeur van de bewoners en de stijl die zij wensen.

 

Zonder uw huis, de kleur van de steen en de omgeving gezien te hebben is het voor mij ook moeilijk te zeggen hoe uw plan uitpakt. Grijs is een rustige meestal neutrale kleur. Wilt u grijs toepassen kies dan een grijs die mooi staat bij de steen kleur en ook bij de dakpannen. Haal verfstalen van verschillende (grijs)tinten en bekijk ter plekke hoe die staan bij uw gevel. Verft u de deur rood, dan zal het accent op de deur vallen, die zal het meest opvallen. Niet alleen door het contrast met de lichte steen, maar ook door het rood. Die kleur eist veel aandacht op. Als u een mooie voordeur heeft en die wilt laten opvallen, is dat een prima plan. Ook met een andere (contrasterende) kleur (bijvoorbeeld donkergroen of donkerblauw of een andere donkere kleur) kunt u zorgen dat de voordeur contrasteert met de steen van het huis. Voor een goed kleuradvies moet ik op z’n minst een foto bekijken en meer informatie hebben over uw wensen. Het is van te voren voor veel mensen lastig te bepalen hoe een kleurencombinatie uitpakt. Kijkt u goed om u heen, misschien vindt u ergens een huis met een soortgelijke steenkleur als uw huis en een kleurencombinatie die u aanspreekt. Door goed om u heen te kijken, kunt u ook veel informatie krijgen over u smaak en voorkeur voor kleuren. Of probeer in tijdschriften te vinden wat u voor ogen heeft en maak een moodboard. (Een moodboard is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting en/of nieuwe kleuren. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. Kies dat wat u het meest aanspreekt, wat u écht mooi vindt. U kunt weer iets toevoegen of weghalen als het toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die u voor het pand zoekt.)

Dat kunnen ook andere afbeeldingen zijn dan die van huizen. Het gaat om de combinatie van de kleuren beige/naturel, grijs en rood in de juiste verhouding.

Op deze site vindt u meer informatie over verf en kleuren voor buiten: http://doehetzelf.wijzonol.nl/Wijzonolnl/Doehetzelf/Buitenverven/tabid/60/language/nl-NL/D efault.aspx

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Inrichting:
Luchtzuivering


Gerelateerde vragen aan Kleuradvies kozijnen en deuren buitenom:

Kleuren in de hal
      [Gesteld in Interieur]
2007-09-26 00:05:07
Kleur deuren bij steenstrips voorzien van RAL 9001
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-03-24 20:23:27
kozijnen donkerder dan de muur verven of niet?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-06-09 02:41:52
welke kleur kozijn bij roomwitte deuren?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-10-02 19:04:56
Kleuradvies verf kozijnen en deuren
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-11-10 16:48:33

Gemiddelde score Inrichting: 8.6 (32x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+