Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Religie & Spiritualiteit » Islam
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Islam en krijg online een antwoord van de specialist in Islam

Zelf een vraag over Islam? Klik hier.
Meer vragen over Islam.

Beheerder worden?

De rubriek Islam heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Islam Klik hier.

RSS over IslamVragen over Islam via RSS. Klik hier.
RSS over Islam op jouw website?Vragen over Islam op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IslamVragen over Islam via E-mail. Klik hier.

Het epileren van de wenkbrauwen?

[Gesteld op: 03-03-2010]

Toelichting:
Salaam
Kunt u mij vertellen waar het staat geschreven in de koran dat wenkbrauwen epileren haraam is? Een vriendin van mij doet dit en ik wil haar bewijzen geven dat dit niet toegelaten is. Dank u
Antwoord:
Ik heb als bewijs stukken uit de hadieth voor je met toelichting uit de koran :

Het epileren van de wenkbrauwen behoort tot de grote zonden (al-Kabaa’ir). Het is overgeleverd dat de Profeet (vrede zij met hem) zei: “Allah vervloekt.... de Naamisah (de vrouw die de wenkbrauwen voor anderen epileert) en de Moetanamisah (de vrouw die haar wenkbrauwen laat epileren).”                                                                                                                                                  (Moeslim) Hadieth

Er kwam eens een vrouw naar Ibn Mascoed en zei: “Jij die zegt: Moge Allah de Naamisaah en Moetanammisah vervloeken!” Hij zei: ,,Ja.” Waarop zij antwoordde: ,,Ik heb het Boek van Allah van het begin tot eind gelezen, maar ik heb er niet in gevonden wat jij zegt.” Hij antwoordde: ,,Zou je het (echt) hebben gelezen, dan had je het gevonden. Wat betreft het lezen van:

“En wat de Boodschapper jullie geeft, neemt dat. Maar wat hij jullie verbiedt, onthoudt jullie daarvan. En vreest Allah, waarlijk, Allah is hard in de bestraffing.”                 (Soerat al-Hashr: 7)  Koran


Dus mocht zij zeggen, ja maar het staat niet in de koran dan kan je haar erop wijzen dat in de koran staat dat we de hadieth serieus moeten nemen, en de uitspraken van de profeet vrede zij met hem als leidraad moeten nemen in dit leven.

Tot slot:
Zij zei: “Zeker (dat heb ik gelezen).” Hij antwoordde: ,,Ik heb de Boodschapper van Allah horen zeggen: ,,Moge Allah de Naamisaah en Moetanammisah vervloeken!”      (al-Boechari en Moeslim)Waarom mogen we wel oksels etc scheren en hoe weten we dat het mag?
Over het epileren van wenkbrauwen zegt de profeet in een hadith die overgeleverd is door Abdoullah(moge Allah's tevredenheid met hem zijn):"Allah vervloekt vrouwen die zich laten tatoeeren,vrouwen die tatoeages bij andere aanbrengen,vrouwen die wenkbrauwen epileren,vrouwen die wenkbrauwen bij andere laten epileren en daarmee Allah's schepping veranderen ..."(Moesliem 3966)

Om een stapje verder te gaan:

wat oksels betreft, het is zelfs aangeraden om deze te ontharen.De boodschapper van Allah heeft gezegd:"Vijf zaken behoren tot de natuurlijke aanleg van de mens:
het verwijderen van het schaamhaar,de besnijdenis,het bijknippen van de snor,het ontharen van de oksels en het knippen van de nagels.Overgeleverd door Boekharie,Moesliem,Tiermiedie en Abou Dawoed.

Wat benen betreft er is geen enkele hadith die verbiedt om deze te ontharen.de bekende regel in de islam luist als volgt:
"Alles wat te maken heeft met omgang met mensen en het leven is toegestaan, behalve hetgeen wat verboden is in de Qor'aan of de Soenna."
Dit integendell tot het aanbidden van Allah, hierbij is de regel bekend, dat alle soorten aanbiddingen verboden zijn, behalve hetgeen wat toegestaan is verklaard door Allah en/of Zijn boodschapper.

Er wordt overigens wel beweerd dat als je '1 wenkbrauw' (doorloopt zoals Bert van Sesamstraat) hebt dat je tussen de wenkbrauwen mag weghalen, maar dan moet het erg zijn of als je haar hebt op je ooglid. Je mag je gezicht epileren als je snor hebt of haar op je kin of wang en boven je neus dus tussen je wenkbrauwen als het erg is maar daar blijft het ook bij. Dunner maken van wenkbrauwen is absoluut niet toegestaan.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Islam:
AlevitismeKoranSoefisme


Gerelateerde vragen aan Het epileren van de wenkbrauwen?:

het epilren van de wenkbrouwen
      [Gesteld in Islam]
2009-09-05 21:22:03
Ben ik een slechte moslima???
      [Gesteld in Islam]
2010-03-08 20:04:16
scheve wenkbrauwen
      [Gesteld in Gezichtverzorging]
2011-01-05 23:32:16
Hoe kan ik wenkbrauwen in model krijgen/epileren?
      [Gesteld in Gezichtverzorging]
2012-02-11 16:31:40
haar onder je wenkbrauw weghalen?
      [Gesteld in Islam]
2013-01-13 14:56:03

Gemiddelde score Islam: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+