Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Re´ncarnatietherapie » Vorige Levens
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vorige Levens en krijg online een antwoord van de specialist in Vorige Levens

Zelf een vraag over Vorige Levens? Klik hier.
Meer vragen over Vorige Levens.
De huidige beheerder van de rubriek Vorige Levens:
Naam: Marianne Notschaele-den Boer
Bedrijf: Rha publishing - rha reincarnatietherapie
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marianne Notschaele-den Boer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via RSS. Klik hier.
RSS over Vorige Levens op jouw website?Vragen over Vorige Levens op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via E-mail. Klik hier.

Waarom gunnen mijn vriend en ik elkaar zo weinig?

[Gesteld op: 02-03-2010]

Toelichting:
Beste Marianne,

Ik ben een vrouw van 40 jaar, met een partner en twee kleine kinderen en loop regelmatig tegen het volgende aan: ik heb een goede relatie met mijn vriend, er is veel liefde en respect tussen ons, maar we gunnen elkaar erg weinig. In plaats van elkaar te steunen en stimuleren om bijvoorbeeld leuke dingen te doen, houden we elkaar gevangen door af te meten hoeveel de een de ander al heeft gegunt en andersom (omdat we kleine kinderen hebben en weinig familie in de buurt zijn we afhankelijk van elkaar). Het is alsof we een onzichtbare agenda bijhouden waarin we alles afstrepen dat we voor de ander hebben gedaan. Het voelt alsof we weinig doen uit liefde voor de ander maar meer als opoffering. We bakenen dus erg ons eigen territorium af en zijn weinig ruimhartig naar elkaar toe. Ook qua geld zijn we zuinig en berekenend naar elkaar. Het gekke is dat we dit alleen met elkaar zo hebben. Mijn vorige relaties waren altijd juist onstuimig en symbiotisch. Ik was altijd emotioneel erg afhankelijk van mannen, wilde alles met ze delen en met ze samenvloeien. In mijn huidige relatie is er meer autonomie, ben ik meer een individu en leer ik daardoor mezelf ook beter kennen. Ik begrijp alleen niet goed waar het vandaan komt dat we zo vanuit schaarste in plaats van overvloed op elkaar reageren, en ben benieuwd of er in een vorig leven iets is geweest waardoor ik dit beter kan plaatsen.

Marianne, dank je wel dat je de moeite neemt om dit te lezen en beantwoorden. Een vriendelijke groet van J.
Antwoord:

Beste J.

Bij het lezen van je stuk tekst 'zie' ik wel wat dingen aan mijn 'geestesoog'(mooi woord eigenlijk) voorbij trekken.

Twee mannen in een gevangenis, zo'n vroeg middeleeuws gebeuren, type kerker/donjon. Dat gebeurt aan de hand van aan aantal woorden waarop emotionele lading zit. Woorden als:

- we houden elkaar gevangen (ik zie 2 mannen in zelfde ruimte van gevangenis, kelderachtig, donker, bedompt, koud)

- hoeveel de een de ander al heeft gegund en andersom (beelden van 2 rivalen, voordat jullie in gevangenis kwamen, rivalen op werkgebied, simpele arbeiders die elkaar het licht in de ogen niet gunden in een of ander klein stadje en alles uit de kast haalden om elkaar dwars te zitten---> leidde tot oplichting, misleiding, geld uit zak kloppen, anderen erbij betrekken en daardoor kwamen jullie allebei in gevang 'om het af te leren') Eenvoudige berechting door soort burgemeester, geen rechtbank. Die man was jullie gezeik meer dan zat omdat anderen benadeeld werden in jullie gevecht om elkaar een hak te zetten.

- weinig familie /afhankelijk van elkaar (als jullie dik 5 maanden in die kerker zitten begint t besef te dagen dat jullie met elkaar moeten leren omgaan en dat doen jullie dan ook, maar inmiddels is die burgemeester jullie allang vergeten en niemand luistert meer naar jullie verzoek om vrijlating en berouw)

- alles afstrepen dat we voor ander gedaan hebben (jullie verblijf in gevang wordt langer en langer, streepjes op de muren voor JAREN, jaar of 3-5)

- bakenen ons eigen territorium af (beginnen elkaar weer de schuld te geven van door wie het komt waardoor jullie in het gevang terecht kwamen)... soort van... en daar gaan we weer....

- zuinig en berekenend naar elkaar (dit leven passen jullie erg op dat het zover niet komt als toen, de aanleiding was GELD willen hebben, de een meer dan de ander)

- reageren vanuit schaarste = overleven (in het gevang) Dit is een overlevingsmechanisme uit dat vorig leven. Een gedachte die juist was, toen.

Als je zou beseffen dat dat allang voorbij is en dat jullie genoeg VRIJHEID hebben nu, ga je minder op elkaar letten. Nu is er geen beperkte ruimte, geen schaarste, maar je moet nog altijd leren de focus op geld verdienen minder belangrijk te vinden.

Succes! Vond t leuk om weer eens een keer wat makkelijker te kunnen zien bij een ander wat er speelt. Dat lukt niet altijd bij teksten van Gratis Adviseurs omdat mensen bijv. te summier zijn in tekst met emoties.

Groetjes, MN

 

 

 
Reactie vraagsteller:
Beste Marianne,

Dank je wel voor je snelle en uitgebreide antwoord. Ik heb je antwoord even op me in laten werken en moest vandaag ineens lachen. Mijn vriend wil namelijk vaak enkele ramen in ons huis verduisteren met isolatiemateriaal; de ramen op de kinderkamer, op onze slaapkamer en in de achterkamer ('s winters vanwege de kou en 's zomers van wege de hitte). Ik reageer daar altijd buitenproportioneel fel op, omdat ik niet in een bunker wil leven, voor mij is voldoende licht altijd heel belangrijk. Warmte, kou en voldoende zuurstof zijn altijd een soort issues. Ik ben zelf altijd bang om kou te lijden, en mijn vriend maakt zich vaak zorgen om de kinderen, en denkt dat zij het snel te koud hebben of dat ze te weinig zuurstof op hun kamer hebben. Kan dit allemaal met dit vorige leven te maken hebben, of sla ik nu een beetje door? Ik moet er trouwens bijzeggen dat we het wel heel goed hebben samen hoor, en veel genegenheid voor elkaar voelen, dat komt uit dit verhaal niet erg naar voren maar dat is er wel degelijk. Nogmaals veel dank voor je antwoord. Heel sympathiek dat je op deze manier gratis advies geeft. Vriendelijke groet, J.
 
Antwoord Beheerder:

Beste J.

Op de een of andere manier zie ik nu pas je reaktie op mijn scherm, beetje vertraagd blijkbaar via Internet.

Als oude zaken uit vorige levens je nu al aan het lachen kunnen maken, gaat t de goede kant op. Is ook een vorm van transformatie :)

Ik denk - aan de hand van je taalgebruik - dat dit laatste stuk meer met een recenter vorig leven te maken heeft. Soms doen mensen in de ogen van anderen rare dingen, terwijl het in het licht van de oorspronkelijke ervaring 'gewoon' was om te overleven.

'Verduisteren -  niet in een bunker willen leven - zorgen om de kinderen - te weinig zuurstof - doorslaan '===> heeft te maken met een oorlogservaring. Mensen hebben vele vorige levens gehad, niet zomaar eentje, en van heel lang geleden tot heel recent. :)

Als je verduisteren, bunker, zorg om kinderen, doorslaan, te weinig zuurstof in een andere setting plaatst, krijg je dit: verduisteren van ramen/licht tegen aanval van vijand/vliegtuigen (in wo2 moesten mensen bijv savonds de boel verduisteren), met zijn allen in bunker zitten, bom slaat in, dan is het afgelopen, geen zuurstof. Als je zo'n ervaring ooit hebt meegemaakt, kan het zijn dat je dit leven uit veiligheid de boel wil verduisteren etc. terwijl er nu niets aan de hand is. (leestip: Diehards in de war, mijn boek over voorbeelden mbt oorlog en vorige levens)

Groetjes, MN

PS: ja, dat gratis advies: graag gedaan. Hoe meer mensen ontdekken dat vorige levens gewoon zijn, hoe leuker ik dat vind.

 

Beantwoord door:
Marianne Notschaele-den Boer
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Waarom gunnen mijn vriend en ik elkaar zo weinig?:

Is het terecht dat ik me blijf schamen?
      [Gesteld in Mensen]
2011-05-10 16:56:25
hoe krijg ik mijn beste vriend terug?
      [Gesteld in Relaties]
2012-05-31 23:39:36
Moet ik deze relatie aanhouden?
      [Gesteld in Relaties]
2012-11-04 19:39:03
Relatieproblemen/aangetrokken tot ander
      [Gesteld in Relaties]
2013-01-02 12:52:16
Hoe zou het goed kunnen komen met mijn ex?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2009-05-10 12:06:01

Gemiddelde score Vorige Levens: 8.0 (748x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+